WATCHLIST

8 δυστοπικές ταινίες που θα σε κάνουν να εκτιμήσεις την καραντίνα

Μπορεί το Netflix και το Youtube να έχουν μειώσει την ποιότητά τους, ώστε να μην κρασάρει το Διαδίκτυο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξεχάσουμε τον αγαπημένο μας τρόπο χαλάρωσης. Το σινεμά έρχεται στο σπίτι μας με ποικίλους τρόπους και, ευτυχώς, τα είδη των ταινιών είναι ατελείωτα. Οι δυστοπικές ταινίες, αυτήν την περίοδο πάντως, κερδίζουν έδαφος.

Με αφορμή τις μέρες που διανύουμε και την καραντίνα που μας κάνει να ξεχνάμε τι μέρα είναι, επιλέξαμε 8 δυστοπικές ταινίες που προβλέπουν το τέλος και την καταστροφή. Προφανώς και εμείς απέχουμε από μία ανάλογη κατάσταση, αλλά τώρα θα εκτιμήσεις το ότι μένεις στο σπίτι για να αποτρέψεις τη διασπορά του κορονοϊού και όχι επειδή έγινε κάποιο zombie apocalypse. #Menoumespiti, οι αργίες μοιάζουν με μία κλασική Τετάρτη και απολαμβάνουμε δυστοπικές ταινίες (ή διαβάζουμε δυστοπικά βιβλία) , χωρίς να χάνουμε την αισιοδοξία μας. Υπομονή, δύναμη και σπιτικό ποπ κορν.

Contagion (2011)

Ποτέ το τέλος του κόσμου δεν είχε τόσους πολλούς stars μαζεμένους. Cast με Marion Cotillard, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Bryan Cranston, Matt Damon, Jude Law και άλλους. Ένας ιός εξαπλώνεται μέσα από αντικείμενα και η πανδημία έχει δημιουργήσει πανικό. Τελικά, βρίσκεται εμβόλιο και αυτή είναι μάλλον μία ταινία που πρέπει να δούμε όλοι.

12 Monkeys (1995)

Εδώ έχουμε περάσει πλέον στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους και στην επιστροφή στο παρελθόν. Η ομάδα 12 Monkeys πιστεύεται ότι έχει ξεκινήσει τη μετάδοση του ιού και ο James Cole έρχεται από το 2035 για να βοηθήσει τους επιστήμονες να βρουν θεραπεία. Με τον Bruce Willis και Brad Pitt στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μπορείς να δεις την ιστορία και σε εκδοχή σειράς, που βγήκε το 2015, σε 4 κύκλους.

A Quiet Place (2018)

Έχουμε και κάποιες αδυναμίες, τι να κάνουμε. Ο υπέροχος John Krasinski δημιούργησε εξ ολοκλήρου ένα δυστοπικό θρίλερ, όπου συμπρωταγωνιστεί με τη σύζυγό του, Emily Blunt. Σε έναν κόσμο, μετά την Αποκάλυψη, μία οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει, ενώ δεν ακούγεται κιχ. Τα πλάσματα που έχουν αφανίσει την ανθρωπότητα, επιτίθενται εκεί όπου γίνεται θόρυβος και η ταινία σε κάνει να κρατάς την ανάσα σου. Κυριολεκτικά. Αυτόν τον μηνα, έγινε και η πρεμιέρα της συνέχειας της ταινίας, σε μία αρκετά τρομακτική σύμπτωση.

I Am Legend (2007)

Η ταινία που μας έκανε να εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω τον Will Smith. To θρίλερ δράσης που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Richard Matheson, από το μακρινό 1954 και είναι post-apocalyptic. O Robert Neville είναι ένας επιδημιολόγος και ο τελευταίος επιζών στη Νέα Υόρκη. Προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να αντιστρέψει τα αποτελέσματα αυτού του ιού που φτιάχτηκε από άνθρωπο, χρησιμοποιώντας το δικό του αίμα.

Blindness (2008)

To «Περί Τυφλότητος» του Σαραμάγκου γίνεται ταινία με ανθρώπους που χάνουν την όρασή τους και οδηγούνται σε καραντίνα, σε εγκαταλελειμμένα ψυχιατρεία. Μόνο μία γυναίκα έχει ακόμα την όρασή της, αλλά το κρατά μυστικό, ώστε να οδηγήσει τους άλλους στην ελευθερία. Τι εγκλήματα όμως διαπράττονται εκεί έξω;

Bird Box (2018)

Η ταινία, με πρωταγωνίστρια τη Sandra Bullock, που έκανε τεράστιο χαμό, πριν από περίπου 2 χρόνια. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Josh Malerman, πρόκειται για μία ακόμη επιβίωση μετά την αποκάλυψη. Αυτήν τη φορά, δεν πρέπει να κοιτάξεις τον εχθρό (που έχει τη μορφή του μεγαλύτερού σου φόβου, όπως στον Harry Potter) κατάματα, διότι εξατμίζεσαι. Μία μητέρα ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι για να προστατεύσει τα παιδιά που έχει μαζί της.

28 Days Later (2002)

Μία ταινία του Danny Boyle που μας υπενθυμίζει ότι όλα είναι πιθανά σε αυτόν τον πλανήτη. Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων εισβάλουν σε ε΄να εργαστήριο για να ελευθερώσουν χιμπατζήδες που έχουν μολυνθεί από έναν ιό που προκαλεί οργή. 28 μέρες, ο επιστήμονας ξυπνά μόνος του σε ένα νοσοκομείο και ανακαλύπτει ότι ο πληθυσμός του Λονδίνου έχει εξαφανιστεί.

Snowpiercer (2013)

Η αγαπημένη μου ταινία, σε αυτήν τη λίστα, έχει σκηνοθετηθεί από τον Bong Joon-Ho, στον οποίο οφείλουμε τα «Παράσιτα». Είναι μία νοτιοκορεάτικη- τσέχικη ταινία που δείχνει τον διαχωρισμό των ανθρώπων που έχουν απομείνει, σε κοινωνικές τάξεις. Σε ένα τραίνο που κάνει κύκλους και οι επιζήσαντες βρίσκονται εκεί μέσα, βλέπουμε την ταξική πάλη αλλά και την επιβίωση μετά την Αποκάλυψη.