ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Δίκη Johnny Depp: Η στιγμή που ο δικηγόρος της Amber Heard κάνει ένσταση στον εαυτό του

@2022 Brendan Smialowski/Pool Photo via AP Images

Η δίκη του Johnny Depp για τη συκοφαντική δυσφήμιση που ισχυρίζεται ότι υπέστη από άρθρο που έγραψε η Amber Heard για την ενδοοικογενειακή βία το 2018 θα περάσει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Είναι μία από τις ελάχιστες φορές που βάζουμε το μάτι μας τόσο έντονα στην κλειδαρότρυπα μίας τοξικής σχέσης όπως την περιγράφουν μόνα τους τα εμπλεκόμενα και διασημότατα μέλη. Είναι επίσης μία από τις ελάχιστες φορές που βλέπουμε έναν δικηγόρο να κάνει ένσταση στον εαυτό του.

Στη δίκη στην οποία ο Johnny Depp διεκδικεί αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαριων για συκοφαντική δυσφήμιση από την πρώην σύζυγό του Amber Heard, συχνότατα το κλίμα γίνεται εκρηκτικό. Πέρα από τις «εκρήξεις», όσοι παρακολουθούν τη δίκη online (κι είναι πολλοί) είχαν την ευκαιρία να δουν και την πιο άβολη στιγμή στην τηλεοπτική δικαστική ιστορία.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο δικηγόρος της Amber Heard, εξέταζε τον διαχειριστή των σπιτιών του Johnny Depp, Ben King, που κατέθεσε για το περιστατικό με το κομμένο δάχτυλο του ηθοποιού. Ο δικηγόρος της Amber Heard, Ben Rottenborn, ρωτούσε κι όταν ο Ben King ξεκίνησε να απαντά, ο ίδιος δικηγόρος διέκοψε την κατάθεση για να κάνει ένσταση. Επικαλέστηκε «φημολογία» ως λόγο της ένστασης που έθεσε στον εαυτό του.

«Μα εσείς κάνατε την ερώτηση», του είπε η δικαστής Penney Azcarate, που προεδρεύει της διαδικασίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς και στις πιο σοβαρές στιγμές χωρά λίγη πλάκα, η κίνηση του δικηγόρου να κάνει ένσταση στον εαυτό του, προκάλεσε γέλια στη δικαστική αίθουσα. Ο Johnny Depp και ο δικός του δικηγόρος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν.

To video σύντομα έγινε viral και σχολιάστηκε ποικιλλοτρόπως στα social media. «Μπορείτε να τους δείτε να γελούν στα δεξιά. Είναι ξεκαρδιστικό», έγραψε κάποιος στο reddit, ενώ κάποιος άλλος πρόσθεσε «Ο χειρότερος δικηγόρος της τηλεόρασης». Και βλέπεις πως ακόμα και σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση, υπάρχουν στιγμές που μπορείς να γελάσεις.

Ο ηθοποιός ζητά 50 εκατομμύρια δολάρια για τη ζημία που υπέστη μετά τον άρθρο που έγραψε η Amber Heard το 2018. Η νομική του ομάδα ισχυρίζεται ότι αν και στο άρθρο η Amber Heard δεν τον κατονομάζει, υπάρχει μία «ξεκάθαρη υπόνοια ότι ο Johnny Depp ασκεί ενδοοικογενειακή βία», η οποία όπως λένε «είναι κατηγορηματικά ψευδής». Το άρθρο της Heard είχε τίτλο «Μίλησα κατά της σεξουαλικής βίας – και αντιμετώπισα την οργή της κουλτούρας μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Σε αυτό η Amber Heard έγραφε ότι «όπως πολλές γυναίκες» έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης. «Αλλά παρέμεινα σιωπηλή. Δεν περίμενα οι καταγγελίες να φέρουν δικαιοσύνη. Και δεν με έβλεπα ως θύμα», έγραφε μεταξύ άλλων η Amber Heard. Η δίκη πρόκειται να διαρκέσει περίπου 6 εβδομάδες.