CELEBRITIES

Johnny Depp: Η on camera περιγραφή του για το πώς έχασε μέρος από το δάχτυλό του, σε άγριο καβγά με την Amber Heard

© 2022 REUTERS/Evelyn Hockstein/Pool/AP IMAGES

Η μαραθώνια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Johnny Depp και την Amber Heard που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020, με αφορμή τη δημοσίευση ενός άρθρου της τελευταίας στη Washington Post το 2018, συνεχίζει να παίρνει διαστάσεις Χολιγουντιανού δράματος.

Υπενθυμίζουμε πως στο εν λόγω άρθρο, η Amber Heard άφηνε εμμέσως να εννοηθεί πως ο Johnny Depp είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντί της, κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Ο ηθοποιός είχε προχωρήσει τότε σε μήνυση. Η αποζημίωση που αξίωσε για αυτήν συκοφαντική δυσφήμιση και την πρόκληση ηθικής βλάβης, που παράλληλα επηρέασε και την καριέρα του, ορίστηκε (στην περίπτωση που η Amber Heard καταδικαστεί) σχεδόν στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Johnny Depp και η Amber Heard, λοιπόν, κάθισαν και πάλι στα έδρανα του δικαστηρίου της Virginia, για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα. Αυτήν τη φορά, και μετά το ανατριχιαστικό μήνυμα που είδε το φως της δημοσιότητας, ο ηθοποιός έδωσε την πολυαναμενόμενη κατάθεσή του, για να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων. Ένας άγριος καβγάς με την πρώην σύζυγό του που τον άφησε με ένα μερικώς ακρωτηριασμένο δάχτυλο, αλλά και τα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε στο πλευρό της βίαιης μητέρας του, Betty Sue Palmer, αποτέλεσαν βασικά μέρη της κατάθεσής του. Επίσης, επανέλαβε το γεγονός πως «ποτέ δεν έφτασα στο σημείο να χτυπήσω την κα Heard με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε έχω χτυπήσει ποτέ καμία γυναίκα στη ζωή μου».

«Ο στόχος μου είναι η αλήθεια»

Η κατάθεση του ηθοποιού, λοιπόν, ξεκίνησε διαβεβαιώνοντας πως ο σκοπός της δικαστικής διαμάχης που ο ίδιος ξεκίνησε, πριν μερικά χρόνια, είναι να «καθαρίσει» το όνομά του και να φανερωθεί η αλήθεια, τόσο για τον ίδιο όσο και για τα παιδιά του. «Σκέφτηκα πως ήταν διαβολικό το ότι τα παιδιά μου έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο. Να έχουν φίλους και κόσμο στο σχολείο που να τα πλησιάζει με το διάσημο εξώφυλλο του περιοδικού People. Με τη δεσποινίδα Heard με μια μελανιά στο πρόσωπο.

Ένιωσα, λοιπόν, ότι ήταν δική μου ευθύνη το να προσπαθήσω να καθαρίσω το όνομά μου για πολλούς λόγους. Ήθελα, πάνω απ’ όλα, να βγάλω και τα παιδιά μου από αυτό το τρομερό πράγμα που διάβαζαν για τον πατέρα τους. Ο στόχος μου είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι το μόνο που με ενδιαφέρει. Τα ψέματα δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά. Έχω εμμονή με την αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά και αμέσως μετά, πήραν σειρά οι αποκαλύψεις.

Ο Johnny Depp μιλά για το μερικώς ακρωτηριασμένο δάχτυλό του, ύστερα από άγριο καβγά με την Amber Heard

Ανάμεσα στα διάφορα σκηνικά που αποδεικνύουν τη τοξική και βίαια σχέση που είχαν ο Johnny Depp και η Amber Heard και τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, συμπεριλαμβάνεται και ο άγριος καβγάς του ζευγαριού το 2015 στην Αυστραλία, που άφησε τον ηθοποιό με ένα μερικώς ακρωτηριασμένο δάχτυλο. Όπως ισχυρίστηκε, η Amber Heard του εκτόξευσε 2 μπουκάλια βότκα, εκ των οποίων το ένα τον πέτυχε και είχε ως αποτέλεσμα η άκρη από το μεσαίο δάχτυλό του να κοπεί.

Ο Johnny Depp δείχνει το μερικώς ενώπιον του δικαστηρίου της Vigrinia, έπειτα από καβγά που είχε με την Amber Heard στην Αυστραλία το 2015. / © 2022 REUTERS/Evelyn Hockstein/Pool/AP IMAGES
Ο Johnny Depp δείχνει το μερικώς ενώπιον του δικαστηρίου της Vigrinia, έπειτα από καβγά που είχε με την Amber Heard στην Αυστραλία το 2015.

«Το αίμα εκτοξευόταν. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι η νευρική κατάρρευση, αλλά πιστεύω ότι έφτασα πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο. Όλα έμοιαζαν παράλογα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ο ηθοποιός ισχυρίστηκε πως είπε ψέματα στους γιατρούς. Πήρε την ευθύνη πάνω του «γιατί δεν ήθελε να αποκαλύψει ότι ήταν η κυρία Heard που το είχε κάνει. Δεν ήθελε να τη βάλει σε μπελάδες».

Johnny Depp Το μερικώς ακρωτηριασμένο δάχτυλο του Johnny depp / © 2022 REUTERS/Evelyn Hockstein/Pool/AP IMAGES
Το μερικώς ακρωτηριασμένο δάχτυλο του Johnny depp

Ο Johnny Depp ακολουθούσε το παράδειγμα του πατέρα του κατά τη διάρκεια των τσακωμών του με την Amber Heard

Ο Johnny Depp υποστήριξε μεταξύ άλλων πως κάθε φορά που τσακώνονταν, «κλεινόταν» στο μπάνιο για να απομακρυνθεί από την κατάσταση, όπως έκανε και ο πατέρας του κάθε φορά που τσακωνόταν με τη μητέρα του.

«Τα επέμενα όλα. Είμαι σίγουρος ότι αυτό κατά κάποιο τρόπο σχετίζεται με το ότι ο πατέρας μου παρέμενε στωικός, όταν η μητέρα μου θα τον έδερνε μέχρι θανάτου. (Η Heard) είχε ανάγκη για σύγκρουση. Είχε ανάγκη για βία. Ξεσπούσε από το πουθενά και το μόνο πράγμα που έμαθα να κάνω, ήταν ό,τι ακριβώς έκανα ως παιδί. Έκανα ένα βήμα πίσω», κατέθεσε ο ίδιος. Μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε πως αποφάσισε να παραμείνει στη σχέση, επειδή φοβήθηκε ότι θα έκανε κακό στον εαυτό της, ισχυριζόμενος πως η Amber Heard είχε αυτοκτονικές τάσεις.

«Η ατελείωτη σειρά από προσβολές» από τη μεριά της Amber Heard

Ο ηθοποιός έσπευσε να αναφερθεί, παράλληλα, και στην «ατελείωτη σειρά από προσβολές» που δεχόταν, τη στιγμή που ο ίδιος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε «να πετύχει η σχέση τους. Να τη βοηθήσει». «Η Amber Heard που ήξερα, δεν ήταν αυτός ο εχθρός. Από κορίτσι μου, είχε γίνει ο εχθρός μου», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Johnny Depp: «Η λεκτική και η ψυχολογική κακοποίηση, ήταν σχεδόν χειρότερη από το ξύλο»

Τα βίαια, παιδικά χρόνια στα χέρια της μητέρας του, δεν έλειψαν από την κατάθεσή του. «Η λεκτική και η ψυχολογική κακοποίηση, ήταν σχεδόν χειρότερη από το ξύλο. Το ξύλο ήταν απλά σωματικός πόνος. Τον σωματικό πόνο μαθαίνεις να τον αντιμετωπίζεις. Μαθαίνεις να τον δέχεσαι», ανέφερε ο Johnny Depp.

Μεταξύ των περιστατικών που αποκάλυψε ο ηθοποιός, ήταν και αυτό που η μητέρα του, του είχε πετάξει ένα τασάκι, μια γόβα και ένα τηλέφωνο. Συνήθιζε, μάλιστα, να χτυπάει τον ίδιο και τα 3 του αδέρφια στο κεφάλι. «Είχε την ικανότητα να είναι όσο σκληρός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σε αντίθεση με τον πατέρα του που ήταν «πολύ ευγενικός, ήρεμος, ντροπαλός. Ένας άνθρωπος που δεν ήταν με κανένα τρόπο επιθετικός».

Ο Johnny Depp μιλάει για τον στωικό πατέρα του, σε αντίθεση με τη μητέρα του που «έλεγε απαίσια πράγματα»

«Όταν η Betty Sue, η μητέρα μου, θα ξέσπαγε προς τον πατέρα μου και φυσικά μπροστά στα παιδιά, δεν την ένοιαζε. Εκείνος παράμενε πολύ στωικός. Αντιθέτως, εκείνη του έλεγε απαίσια πράγματα. Εκείνος απλά την κοιτούσε, ενώ μοίραζε τον πόνο και εκείνος το κατάπινε», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Johnny Depp.

 

«Υπήρχαν κάποιες στιγμές που η κατάσταση ξέφευγε. Μπορούσα να δω τα μάτια του να βουρκώνουν, ενώ την κοιτούσε και δεν έλεγε τίποτα. Η πιο έντονη αντίδρασή του θα ήταν να ρίξει μπουνιά στον τοίχο. Μια φορά τον είδα να χτυπάει τον τοίχο και να σπάει το χέρι του επειδή ήταν τοίχος από μπετόν, αλλά ποτέ δεν την άγγιξε. Ποτέ δεν ήρθε σε αντιπαράθεση. Παρέμεινε ένας gentleman», κατέθεσε στο δικαστήριο.

«Εγώ ως ένα 5 χρονών αγόρι αναρωτιόμουν γιατί το ανέχεται και γιατί δεν φεύγει. Αλλά δεν το έκανε. Μπορούσε να διατηρήσει την ηρεμία του, αλλά και τη σχέση του με τα παιδιά του. Ήταν ένας καλός άνθρωπος», πρόσθεσε μιλώντας για τον υπομονετικό πατέρα του.

Τι κατέθεσε η αδερφή του Johnny Depp

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη, 12 Απριλίου η αδελφή του Johnny Depp, κατέθεσε στο δικαστήριο, περιγράφοντας τα δύσκολα παιδικά τους χρόνια με την κακοποιητική μητέρα τους, στο πλευρό τους. Η Christi Dembrowski έκανε λόγο για μία οργισμένη και νευρική μητέρα, σε αντίθεση με τον γλυκό και τρυφερό πατέρα τους. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως ο αδελφός της δεν είναι δυνατόν να εκδηλώσει βία. Ο ίδιος έχει ορκιστεί να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της μητέρας τους.

Η ίδια, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε διάφορα υποτιμητικά παρατσούκλια που η ίδια είχε δώσει στον έφηβο τότε, γιο της. Το αγαπημένο της ήταν το «μονόφθαλμος». Αυτό γιατί ο Johnny Depp είχε διαγνωστεί με αμβλυωπία όταν ήταν μικρός. Ο οφθαλμίατρος τον είχε βάλει να φοράει ένα ειδικό κάλυμμα πάνω από το μάτι.