ΣΙΝΕΜΑ

Η Charlize Theron δηλώνει «πληγωμένη» που δεν θα επιστρέψει στο prequel του Mad Max. Με το δίκιο της

Invision/AP Vianney Le Caer

Πριν από 5 χρόνια, η Charlize Theron μας έδειξε το badass πρόσωπό της (κινηματογραφικά πάντα) στο “Mad Max: Fury Road” και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις από τον πρωταγωνιστή Tom Hardy στον ομώνυμο ρόλο. Περιμέναμε την επιστροφή της Charlize πώς και τι.

Η ταινία θα επιστρέψει με κεντρικό πρόσωπο τη “Furiosa” που υποδύθηκε η Charlize Theron, αλλά μάντεψε ποια δεν θα είναι η πρωταγωνίστρια. Πρόκειται για το prequel που θα δείχνει την ιστορία της σε μικρότερη ηλικία. Ο σκηνοθέτης George Miller πήρε μία διαφορετική κατεύθυνση, ανακοινώνοντας τον περασμένο Μάιο ότι θα επιλέξει μία νεότερη σε ηλικία ηθοποιό, εφόσον θεωρεί ότι τα ειδικά εφέ CG που δείχνουν τον ηθοποιό νεότερο, θα αφήσουν κενά και δεν θα είναι επαρκή.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, σε μία κοινωνία όπου η γυναίκα βιώνει έντονη την ανισότητα σε θέματα μισθολογικά και οι ηθοποιοί «γερνούν» γρήγορα, σύμφωνα με τους σκηνοθέτες και τις εταιρίες παραγωγής, ήταν λογικό να υπάρξουν αντιδράσεις. Η Charlize Theron έβαλε το λιθαράκι της στη δημιουργία και την απήχηση αυτού του ρόλου και τώρα παραμερίζεται επειδή τόλμησε να περάσει τα 40.

Οι αντιδράσεις στο Twitter ήταν αναμενόμενες, με την πλειοψηφία του κοινού να υποστηρίζει τη Charlize Theron.

Η αντίδραση της Charlize Theron

«Πολλές γυναίκες δεν έχουν μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά όταν οι άντρες κάνουν τέτοιες ταινίες και αποτυγχάνουν, έχουν την ευκαιρία ξανά και ξανά να επιστρέψουν. Κάτι που δεν συμβαίνει απαραίτητα για τις γυναίκες. Οι ταινίες δράσης σε blockbuster δεν είναι ένα είδος που συγχωρεί εάν μιλάμε για το γυναικείο φύλο».

«Σέβομαι απόλυτα τον George, ειδικά αφότου κάναμε μαζί το Fury Road. Είναι μάστερ του είδους και του εύχομαι τα καλύτερα. Αλλά με πληγώνει πολύ αυτή η απόφαση. Θα ήθελα πολύ να δω τη συνέχεια της ιστορίας και αν νιώθει ότι πρέπει να γίνει με αυτόν τον τρόπο, τον εμπιστεύομαι.

Ο σκηνοθέτης πάντως έχει δηλώσει ότι ήθελε πολύ την επιστροφή της Charlize Theron αλλά θεωρεί ότι η τεχνολογία δεν μπορεί ακόμα να υποστηρίξει μία πολύ νεότερη εικόνα. Θα επιστρέψει.

Οι πιθανές αντικαταστάτριες

Πριν από δύο μήνες, το όνομα που ακουγόταν περισσότερο για τον ρόλο της Furiosa, ήταν η 27χρονη Jodie Comer. Εδώ που τα λέμε, θα ήταν εξαιρετική επιλογή και άξια αντικαταστάτρια της Charlize Theron. Πλέον όμως, το όνομα Anya Taylor-Joy είναι πιο πιθανό.