DECO

Μπάνιο: 7 εύκολα και έξυπνα tips για σωστή οργάνωση

Unsplash

Έχω εδώ και καιρό που το λέω, ότι η τάξη στη ζωή μας είναι το παν. Ασχέτως που δεν το εφαρμόζω (αλλά προσπαθώ). Αυτή η τάξη, λοιπόν, ξεκινάει από τα πιο μικρά πράγματα – όπως για παράδειγμα το πόσο τακτοποιημένο είναι το εσωτερικό της τσάντας σου. Εγώ ας πούμε, ψάχνω 5 λεπτά τα κλειδιά του σπιτιού. Ωστόσο εσύ, μην το κάνεις. Επίσης, η αγάπη που τρέφει ο καθένας για την τάξη, αποτυπώνεται στο ίδιο του το σπίτι.

Εάν, λοιπόν, είσαι άνθρωπος που θέλεις η οργάνωση να αποτελεί κομμάτι της ζωής σου (και σε επικροτώ γι’ αυτό), τότε δεν γίνεται να μην ξέρεις τα πιο εύκολα και έξυπνα tips οργάνωσης για το μπάνιο σου. Μιλάμε για έναν χώρο του σπιτιού που εξαρχής πρέπει να είναι οργανωμένος, διότι εκεί χαλαρώνεις και αποφορτίζεσαι. Η πολλή πληροφορία και η ακαταστασία δεν ωφελούν κάπου. Παρά μόνο σε έξτρα κούραση.

Συγκέντρωσε όλα τα προϊόντα ομορφιάς σε ένα μέρος

Το πιθανότερο είναι να έχεις προϊόντα ομορφιάς διάσπαρτα σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Είτε στο κομοδίνο, είτε στη σιφονιέρα, είτε στο μπουντουάρ, ακόμα και μέσα σε βαλίτσες ή τσέπες ρούχων. Η συγκέντρωση όλων σε ένα μέρος – και εννοώ κυριολεκτικά όλων – είναι το πρώτο βήμα της οργάνωσης.

Ξεσκαρτάρισμα

Περνώντας στη δεύτερη φάση, αποφασίζεις ποια θα κρατήσεις και ποια θα πετάξεις. Είναι σημαντικό στη διαδικασία οργάνωσης, να ξεφορτωθείς ό,τι είναι άχρηστο. Καλλυντικά που δεν χρησιμοποιείς, ληγμένα φάρμακα και προϊόντα ομορφιάς, παλιές πετσέτες, άδεια μπουκαλάκια προϊόντων και γενικότερα ό,τι πιάνει τσάμπα χώρο, πάει κατευθείαν στα σκουπίδια.

Δημιούργησε παραπάνω ελεύθερο χώρο στο μπάνιο

Όσα λιγότερα πράγματα είναι σε κοινή θέα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αίσθηση οργάνωσης και τάξης. Μία έξυπνη λύση είναι να τοποθετήσεις ράφια, με σκοπό να απομακρύνεις όσα περισσότερα αντικείμενα γίνεται από τις υπόλοιπες επιφάνειες του μπάνιου που έχουν κατακλυστεί από κάθε λογής αντικείμενα.

Ξεφορτώσου δείγματα σαμπουάν και αφρόλουτρου από ταξίδια

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος ή κάποια επιστημονική εξήγηση του γιατί πολλοί άνθρωποι – ανάμεσά τους κι εγώ – παίρνουν τα μπουκαλάκια από τα ξενοδοχεία λες και είναι συλλεκτικά ή κάποιου είδους κειμήλια. Πραγματικά, αυτά τα σκ**λοΐδια δεν λειτουργούν υπέρ σου από θέμα οργάνωσης. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα πετάξεις όλα. Κράτησε μερικά αγαπημένα και αποθήκευσέ τα σε κάποιο συρτάρι ή κάποιο κουτί αποθήκευσης.

Άλλα μικροσκοπικά είδη καθημερινής χρήσης, όπως βερνίκια νυχιών ή lip balms, lip gloss και πάει λέγοντας, θα ήταν καλύτερο να τοποθετηθούν σε όρθια θέση μέσα σε κάποιο καλάθι. Επέλεξε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο μπάνιο σου.

Δώσε προσοχή στα πράγματα που θα επιλέξεις να αποθηκεύσεις. Εάν έχεις προϊόντα με καμία ουσιαστική χρήση και τα κρατάς για να μην τα πετάξεις, απλά το κάνεις και τελείωσε η υπόθεση.

Οργάνωσε το νεσεσέρ που έχεις στο μπάνιο

Κανονικά – και σύμφωνα με τις συμβουλές της Marie Kondo – τα νεσεσέρ πρέπει να αποθηκεύονται μέσα σε άλλα μεγαλύτερα νεσεσέρ, όχι μόνο για λόγους οργάνωσης, αλλά και έξτρα προστασίας. Εάν το εσωτερικό του νεσεσέρ είναι λερωμένο από makeup, σκιά, πούδρα κλπ., ήρθε η ώρα να το καθαρίσεις.

Τοποθέτησε το χαρτί τουαλέτας σε κάποιο καλάθι, κουτί ή ράφι

Εάν μπορείς να αποφύγεις την τοποθέτηση του χαρτιού υγείας σε κοινή θέα, τότε να το κάνεις. Το χαρτί υγείας είναι καλύτερα να τοποθετείται μέσα σε κάποιο καλάθι, σε κάποιο κουτί ή σε ένα ράφι στο μπάνιο. Βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις ίσως να μην είναι εφικτό, και πάνω απ’ όλα βολικό. Κάτι τέτοιο μπορεί να εφαρμοστεί κατά περίπτωση. Διαφορετικά, δεν χάθηκε κι ο κόσμος.

Το πάτωμα στο μπάνιο δεν θα πρέπει να έχει πολλά πράγματα

Το πάτωμα στο μπάνιο θα πρέπει να έχει μόνο τον κάδο απορριμμάτων και τίποτα παραπάνω. Οτιδήποτε άλλο μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί σε κάποιο ράφι ή σε ένα ντουλάπι. Προσπάθησε να διατηρήσεις την επιφάνεια του πατώματος όσο πιο άδεια από πράγματα γίνεται.