ΣΙΝΕΜΑ

ΑΘΕΝΣ Ντράιβ- Ιν: Επιστρέφει το καλοκαίρι το σινεμά στο αυτοκίνητο;

AP Photo Martin Meissner

Μάλλον εισακούστηκαν οι προσευχές μας αφού συζητούσαμε για την επάνοδο των drive-in, ειδικά τώρα που είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της πανδημίας. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να πας σινεμά, αφού τηρείς τις αποστάσεις και είσαι μέσα στο αυτοκίνητό σου, με παρέα ή χωρίς.

Αναρωτιόμασταν λοιπόν γιατί δεν υπάρχει κάποιος να επαναφέρει την πιο νοσταλγική τάση για ψυχαγωγία εν μέσω κορονοϊού. Τώρα που τα θερινά σινεμά θα ανοίξουν, αλλά με μειωμένο αριθμό θέσεων, γιατί να μην πάρουμε το αμαξάκι μας να πάμε για ραντεβουδάκι; Όπως όλα δείχνουν, κάποια drive-in, ανά τον κόσμο, έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν ως ο πιο ασφαλής τρόπος διασκέδασης.

Μία σελίδα πάντως μάς γέμισε ελπίδες και όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε το δικό μας drive-in με το που θα μπει ο Ιούνιος. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι έχει ξεκινήσει ένα countdown (μέχρι την 1η Ιουνίου) που μας ρωτά αν θέλουμε να ζήσουμε πρώτοι την εμπειρία του Athens Drive-In Cinema; Φυσικά και θέλουμε. Το ρωτάς; Συμπληρώνεις το email σου και είσαι σε αναμονή για τις πρώτες πληροφορίες. Ταυτόχρονα, υπάρχει ήδη σελίδα στο Facebook που συγκεντρώνει likes σιγά σιγά. Ας περιμένουμε λοιπόν.

Τα πρώτα drive-in

Αυτή η παράδοση μετρά σχεδόν 100 χρόνια, όταν ένας νεαρός την ξεκίνησε στο New Jersey. Το έκανε για να διαφημίσει τη μάντρα αυτοκινήτων του πατέρα του και για να μπορεί να παρακολουθεί η υπέρβαρη μητέρα του. Η δεκαετία του 50 ήταν η χρυσή εποχή για τα drive-in στην Αμερική. Γρήγορα έφτασαν και στην Ευρώπη. Μέχρι που κατέφτασε η τηλεόραση και η επιτυχία τους σταδιακά υποχώρησε.

Στην Ελλάδα δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά λειτουργούσαν, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν περάσεις από τη Μαλακάσα, μπορείς να δεις το εγκαταλελειμμένο drive in που λειτούργησε για μόλις 3 χρόνια, από το 1977 έως το 1980. Λες να είναι αυτό που θα φιλοξενήσει το ΑΘΕΝΣ Ντράιβ-Ιν;