ΣΠΙΤΙ

6 αντικείμενα στην κρεβατοκάμαρα που εκτοξεύουν το άγχος, σύμφωνα με τους διακοσμητές

Unsplash

Ποιο είναι το δωμάτιο που θα έπρεπε να μας ηρεμεί και να μας αποφορτίζει; Η κρεβατοκάμαρα φυσικά. Είναι το μέρος που ξαπλώνεις, κοιμάσαι, διαβάζεις, χαλαρώνεις και κάνεις σεξ.

Υπάρχουν όμως και κάποια αντικείμενα που έχεις σταθερά σε αυτό το δωμάτιο και δεν σου περνάει από το μυαλό ότι αυξάνουν το άγχος σου και δεν σε αφήνουν να ηρεμήσεις. Δεν στο λέμε εμείς, αλλά οι διακοσμητές εσωτερικού χώρου που κάτι παραπάνω ξέρουν από Feng shui και καλή ενέργεια. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα στην κρεβατοκάμαρα, που πρέπει να φύγουν.

Φορτιστής κινητού

«Γενικώς θα απέφευγα τις βάσεις που φορτίζουν ή τα πολλά καλώδια από gadgets στην κρεβατοκάμαρα. Θα πρέπει να μην υπάρχουν πολλά ηλεκτρομαγνητικά κύματα όταν κοιμάσαι. Αν πρέπει να το φορτίσεις, βάλτο μέσα σε ένα ράφι ώστε να μπλοκάρει την ενέργεια και να μην φαίνεται», σου λέει η διακοσμήτρια Robin Henry.

Ξυπνητήρι με φως

Είναι πολύ προτιμότερο να έχεις ένα old school ξυπνητήρι που θα σε ξυπνήσει με τον ήχο και όχι με δυνατό φως. Έτσι δεν διακόπτεται ο κύκλος του ύπνου και δεν αναβοσβήνει μέσα στη νύχτα.

Σετ σεντόνι- μαξιλαροθήκη

Ή τέλος πάντων ίδιο σεντόνι με παπλωματοθήκη. Εκτός του ότι θεωρείται κάπως παλιακό, αν επιλέγεις μονοχρωμία, δεν υπάρχει κάτι που να ζωντανεύει τον χώρο. Μπορείς να παίξεις με το μοτίβο της μαξιλαροθήκης αν δεν είσαι fan.

Μηχάνημα γυμναστικής (μα στην κρεβατοκάμαρα;)

Πόσες φορές δεν αφήνεις το στατικό ποδήλατο μέσα στην κρεβατοκάμαρα και το μεταμορφώνεις σε ντουλάπα;  Ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιείς, σου προκαλεί άγχος το να θες να ηρεμήσεις και να σκέφτεσαι τη γυμναστική που πρέπει να κάνεις. Γρήγορα σε άλλο δωμάτιο.

Γυμνό πάτωμα

Αν λατρεύεις να κοιτάς το φρεσκοσφουγγαρισμένο σου παρκέ, ώρα να αναθεωρήσεις. Οι διακοσμητές σου λένε ότι η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι cozy. Δεν χρειάζεται απαραίτητο το χαλί του χειμώνα. Ένα διακοσμητικό χαλάκι αρκεί.

Δυνατός φωτισμός στην κρεβατοκάμαρα

Αλλάζουν τα δεδομένα της διακόσμησης και οι ειδικοί, πλέον, συστήνουν απαλό και ζεστό φωτισμό σε όλα τα δωμάτια. Ειδικά στην κρεβατοκάμαρα, που θέλεις να κοιμάσαι και να ηρεμείς.