ΣΠΙΤΙ

Φενγκ Σούι στην κουζίνα: Οι 4 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Unsplash

Θέλεις να βάλεις το Φενγκ Σούι στο σπίτι σου αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και ποιες αλλαγές να κάνεις; Η κουζίνα είναι ένα καλό ξεκίνημα και μάλιστα όσα θα χρειαστεί να κάνεις είναι πολύ εύκολα και καθόλου κοστοβόρα.

Φούρνος

Ο φούρνος είναι το πιο «πολύτιμο» αντικείμενο της κουζίνας σου σύμφωνα με το Φενγκ Σούι γι’ αυτό και θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις ως τέτοιο. Οι φούρνοι φέρνουν καλή τύχη και προσελκύουν την αφθονία. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι πάντα καθαρός.

Τραπέζι κουζίνας

Καθαρό πρέπει να είναι και το τραπέζι της κουζίνας. Πέρα από αυτό, όμως, θα πρέπει να είναι και τακτοποιημένο χωρίς πάνω να βρίσκονται περιττά αντικείμενα. Την ακαταστασία δεν τη θέλουμε γιατί διώχνει μακριά την καλή τύχη.

Σπασμένα αντικείμενα

Τα σπασμένα αντικείμενα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα γιατί σύμφωνα με το Φενγκ Σούι δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου. Κούπες, ποτήρια και πιάτα ραγισμένα καλό θα ήταν να πουν «αντίο».

Φυτά

Τα φυτά είναι απαραίτητα. Η γη είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του Φενγκ Σούι και τα φυτά την αντιπροσωπεύουν. Μία γλάστρα κοντά στο παράθυρο ή ένα μπουκέτο λουλούδια στο τραπέζι είναι μία πολύ καλή ιδέα.