ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις για να κάνεις το 2023 τη χρονιά σου

Pexels

Έχουν μείνει λίγες μόνο ημέρες για ολοκληρωθεί αυτή η χρονιά και μέσα στην φρενίτιδα των προετοιμασιών για τις γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν, μας αξίζει λίγος προσωπικός χρόνος για να θέσουμε τους στόχους της νέας χρονιάς και να κάνουμε το 2023 πραγματικά να αξίζει!

Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου, αλλά δεν έχεις βρει ακόμα ποιος είναι ο τομέας στον οποίο θέλεις να δώσεις όλη σου τη βαρύτητα και να αναπτυχθείς μέσα από αυτόν; Αρχικά, θέλω να σου πω πως είναι πολύ ΟΚ το να μην ξέρεις τι θέλεις! Γι’ αυτό είμαι εδώ για να σε βοηθήσω. Μέσω του life coaching φυσικά. Πώς θα γίνει αυτό; Ένας life coach δεν θα σου δώσει ποτέ απαντήσεις, καθώς ο καθένας έχει μέσα του τη δική του διαφορετική αλήθεια. Έτσι θέλω να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις και μέσα από αυτές να βρεις τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις και να επιτύχεις, ώστε να κάνεις το 2023 τη χρονιά σου!

Τι σου αρέσει να κάνεις;

Ποια είναι τα 5 πράγματα που αγαπάς να ασχολείσαι; Ό,τι κι αν είναι αυτό μέσα στην ημέρα σου, θέλω να το καταγράψεις. Είναι μια βόλτα με έναν φίλο; Η γυμναστική; Να διαβάζεις για κάποιο συγκεκριμένο θέμα; Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε γεμίζει χαρά, γράψ’το σε ένα χαρτί.

Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία;

Επόμενο βήμα να βρεις τα δυνατά σου σημεία, εκείνα που σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Μπορείς να γράψεις εσύ αυτά που θεωρείς τα 5 δυνατά σου χαρτιά, αλλά και να ρωτήσεις φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες να γράψουν 5 θετικά επίθετα για σένα. Μπορείς να πάρεις κάποιες πληροφορίες που δεν θα μπορούσες να φανταστείς και να σε οδηγήσουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον μονοπάτι.

Ποιο είναι το όραμά σου;

Αφού κάνεις αυτή την προεργασία, το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα πριν τη δράση είναι να καταγράψεις το όραμά σου. Εφόσον έχεις βρει όλα αυτά που σε γεμίζουν χαρά και όλα σου τα δυνατά χαρτιά, σκέψου και γράψε με κάθε λεπτομέρεια το όραμά σου. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 1 χρόνο από τώρα; Σε ποιο σπίτι; Με ποιους ανθρώπους; Ποια είναι η δουλειά σου; Γράψε με κάθε λεπτομέρεια μια ημέρα της καθημερινότητας σου που είναι ιδανική για σένα και τι περιλαμβάνει.

Πλέον είναι ξεκάθαρο τι θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου και μπορείς σήμερα κιόλας να αρχίσεις να δουλεύεις βήμα-βήμα πάνω σ’ αυτό το πλάνο ζωής!

Ποιο είναι το πρώτο μικρό βήμα που θα κάνεις ώστε να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;

Καλή και δημιουργική χρονιά!

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com