ΣΙΝΕΜΑ

10 ταινίες με μαγικές παραλίες για να «ταξιδέψεις» πριν τις διακοπές

Ποιο είναι το happy place σου όταν κλείνεις τα μάτια και θέλεις να μεταφερθείς νοερά κάπου αλλού; Κάπου μακριά από το αφεντικό, την κίνηση στην Πανεπιστημίου και τις εντάσεις; Λογικά, μία παραλία. Είτε κάποια που έχεις ήδη γνωρίσει και κολυμπήσει, είτε μία που έχεις δημιουργήσει στο μυαλό σου.

Για να μην κουράζεσαι και επειδή αντιλαμβάνομαι πώς είναι να δουλεύεις μέσα στον Ιούλιο και να βλέπεις τις παραλίες μόνο στο Instagram, αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείς να βουτήξεις κι εσύ στα καταγάλανα νερά των παρακάτω ταινιών. Κι ας είναι τα παγάκια στην κατάψυξη το πιο κοντινό που έχεις σε δροσιά.

The Beach (2000)

Δεν γίνεται να μην ξεκινήσουμε από την ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Αν και δεν τη λες ταινιάρα (ειδικά το δεύτερο μισό της), σου έχει μείνει αξέχαστη για 3 λόγους. Για τον Leonardo Dicaprio, που ήταν ο ρόλος μετά τον Τιτανικό, για το υπέροχο soundtrack των All Saints (και με Moby φυσικά) αλλά κυρίως τη μαγική παραλία στο νησί Ko Phi Phi Leh στην Ταϊλάνδη.

The Blue Lagoon (1980)

Αχ, τι πήγα και θυμήθηκα. Κυριακές στο Mega, έξω να βράζει ο τόπος και η Brooke Shields να κάνει υποβρύχιες λήψεις μαζί με ένα βρέφος. Και υπάρχει και το sequel με τη Milla Jovovich, σε περίπτωση που δεν χορτάσεις τόση ομορφιά Μία μαγική παραλία, που ονομάζεται «του Διαβόλου» και είναι στα νησιά Φίτζι.

Blue Hawaii (1961)

Δεν χρειάζεται να κάνεις μαντεψιά. Μία ταινία που γυρίστηκε σε παραλίες της Χαβάης, στον κόλπο Hanauma. Άλλος ένας λόγος για να δεις την ταινία είναι η νοσταλγική φωνή αλλά και ερμηνεία του Elvis Presley.

Grease (1978)

Μπορεί η ταινία να εκτυλίσσεται σε σχολικό χώρο, αλλά δεν θα ξεχάσουμε το φιλί της Sandy και του Danny όταν ξεκίνησε ο καλοκαιρινός του έρωτας. Η παραλία βρίσκεται στο Μαλιμπού και ονομάζεται Leo Carrillo State Beach.

Fool’s Gold (2008)

Όταν έχεις πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey, ξέρεις ότι θα υπάρξει μαγιό, θάλασσα και ίσως μία σανίδα του σερφ. Στο Fool’s Gold, έχεις και Kate Hudson με μαγιό, κυνήγι θησαυρού και τα υπέροχα νερά της Αυστραλίας, στο Queensland.

The Talented Mr. Ripley (1999)

Ποιος να ξεχάσει αυτήν την ταινία, όταν πρωταγωνιστεί ο Jude Law; Ομορφιά, καλοκαίρι και ιταλικές παραλίες, με το ανάλογο glam. Νάπολη, Ποζιτάνο και Amalfi Coast.

Point Break (1991)

Θέλεις να δεις τον Keanu Reeves και τον Patrick Swayze να δαμάζουν τα κύματα, πριν από 30 χρόνια; Να η ευκαιρία. Οι μυστικοί πράκτορες που είναι και surfers, στις ακτές του Μαλιμπού.

Mamma Mia (2008)

Και μία ελληνική ομορφιά για να νιώσουμε λίγο πιο ρεαλιστικά. Μπορεί η Σκόπελος να είναι στους φετινούς προορισμούς σου και να θες να κάνεις ένα πέρασμα από την παραλία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, στη Γλώσσα αλλά και σε πολλές ακόμα.

Ο Ναυαγός (2000)

Θα βλέπαμε ταινίες με Tom Cruise και χωρίς τις παραλίες. Παρόλα αυτά, ο Ναυαγός είναι μία από τις καλύτερές του και εκτυλίσσεται μικρό και ακατοίκητο νησί, Monuriki, που βρίσκεται στα νησιά Φίτζι.

From Here to Eternity (1953)

Ίσως να μην αναγνωρίζεις την ταινία από τον τίτλο, αλλά η σκηνή του φιλιού είναι η πρώτη που σου έρχεται όταν σκέφτεσαι ζευγάρι σε παραλία. Η Deborah Kerr και ο Burt Lancaster μάς χαρίζουν λίγο κλασικό ρομάντζο στα νερά της Χαβάης, στο Halona Beach Cove.