LIFE

Χρόνια Πολλά Tom Hanks: 10 πράγματα που δεν ξέραμε για τους ρόλους του αγαπημένου ηθοποιού

AP Photo Chris Pizzello

Ο φανταστικός κύριος Tom Hanks συμπληρώνει σήμερα 64 χρόνια ζωής σε αυτόν τον πλανήτη και τον ευχαριστούμε που απλά υπάρχει.

Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, έχει τουλάχιστον έναν Tom Hanks μέσα στις αγαπημένες του ταινίες. Θέλεις κωμωδίες, θέλεις περιπέτεια, θέλεις θάλασσες και καπετάνιους, θέλεις ρομάντζο; Ο Hanks έχει κάνει τα πάντα και συνεχίζει ακάθεκτος. Και πίσω από κάθε μεγάλο ηθοποιό (και παραγωγό) υπάρχουν πάντα fun facts που δεν ξέρουμε, αλλά θα θέλαμε να μάθουμε. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Οι αυξομειώσεις του βάρους

Τον είδες στον «Ναυαγό» να χάνει και να παίρνει βάρος, αλλά αυτό δεν ήταν κάποιο τρικ. Ήταν μία πραγματικότητα που του προκάλεσε διάφορα σωματικά προβλήματα. Αν σκεφτείς ότι η αμέσως προηγούμενη ταινία του ήταν το “Philadelphia”, για την οποία έπρεπε να χάσει 15 κιλά. Τα ξαναπήρε και τα ξαναέχασε για τον «Ναυαγό». Πριν από τις δύο ταινίες, έπρεπε να πάρει 15 κιλά για την ταινία “A League of their Own”. Μιλάμε θυσίες για την Τέχνη. Όχι αστεία.

Η προφορά στον “Forrest Gump”

“Life is like a box of chocolates” έλεγε με τη μακρόσυρτη προφορά του, διότι ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis τον έπεισε να το κάνει. Τελικά κατέληξε στο να υιοθετήσει την προφορά του Michael Connor Humphreys, του παιδιού που υποδυόταν τον Forrest σε μικρή ηλικία.

Δεν ζήτησε λεφτά για τον “Forrest Gump”

Όλο εκπλήξεις αυτή η ταινία. Αν και ο Tom Hanks είχε ήδη φτάσει σε ένα υψηλό σημείο της καριέρας του, ήταν τόσο σίγουρος για το project, που δεν ζήτησε μισθό. Μόνο το αντίστοιχο ποσοστό από τις εισπράξεις. Προέβλεψε σωστά, γιατί τελικά έλαβε 40 εκατομμύρια δολάρια.

Αστεροειδής με το όνομά του

Από ό,τι φαίνεται, δεν είμαστε μόνο εμείς θαυμαστές του. Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας “Apollo 13”, στην οποία υποδύεται έναν πραγματικό αστροναύτη, στάθηκε η αφορμή για τη NASA ώστε να δώσει το όνομά του σε έναν  αστεροειδή. Και το όνομα αυτού; “12818 tomhanks”.

Οι πασίγνωστοι ρόλοι που απέρριψε ο Tom Hanks

Έχει συμβεί σε όλους τους μεγάλους ηθοποιούς. Ρόλοι που απέρριψαν αλλά έμειναν στην ιστορία. Πώς θα σου φαινόταν αν έβλεπες τον Tom Hanks να πρωταγωνιστεί στη «Μέρα της Μαρμότας» (στη θέση του Bill Murray), στο «Ρίτα Χέιγουορθ: Η Τελευταία Έξοδος» (στη θέση του Tim Robbins) στο “When Harry Met Sally” (στη θέση του Billy Crystal) και στο “Jerry Maguire” (στη θέση του Tom Hanks); O Tom πάντως δεν ψήθηκε.

Οι δύο αποτυχίες του

Οι ταινίες του ήταν επιτυχίες, αλλά όλο και κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Ειδικά εκείνες στις οποίες είχε και σκηνοθετικό ρόλο. Το “That Thing You Do!” και το πιο γνωστό “Larry Crowne” δεν τα πήγαν καλά, από εισπρακτική άποψη.

4 ρόλοι ως captain

Μπορεί να μην έχει εντυπωθεί στη μνήμη σου ως Captain My Captain αλλά είναι γεγονός. Υποδύθηκε αυτόν τον ρόλο στο Apollo 13 (1995), στο Saving Private Ryan (1998), στο Captain Philips (2013) και το Sully (2016).

Η ατάκα “Houston, we have problem” ανήκει στον Tom Hanks

Όχι εντελώς δική του, αλλά εκείνος καθόρισε το πώς θα ακουστεί. Η αρχική ατάκα του συμπρωταγωνιστή του, Jack Swigert, ήταν “Okay, Houston, we’ve had a problem here” και ο Tom Hanks θα απαντούσε “Houston, we’ve had a problem». Το άλλαξε τελικά σε Ενεστώτα γιατί είναι ο ηθοποιός που είναι.

Πώς πήρε τον ρόλο στη «Γοργόνα»

Ένας από τους ρόλους που ακόμα θυμόμαστε μέχρι σήμερα, είναι του άντρα που ερωτεύτηκε τη γοργόνα Darryl Hannah. Ο σκηνοθέτης Ron Howard του έδωσε τον ρόλο αφότου τον είδε στην ταινία Bosom Buddies. Μία κακή ταινία στην οποία ντυνόταν σαν γυναίκα για  να μείνει σε διαμέρισμα αν και δεν είχε λεφτά. Bad, bad, bad.

Ταίρι με τη Meg Ryan

Σε περίπτωση που το αγνοείς, έχει κάνει σχέση με τη Meg Ryan τρεις φορές. Στο “Joe Versus the Volcano” (1990), στο «Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993) και στο αγαπημένο μου “You’ve Got Mail” (1998).