ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ανατριχιαστικό σκίτσο του Αρκά για την τραγωδία στα Τέμπη, αποτυπώνει το ταξίδι του θανάτου

MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που έλαβε χώρα κοντά στα Τέμπη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορευματική, έχει αφήσει πίσω του δεκάδες νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και πολλά γιατί.

Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτούς που πήραν τον λόγο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα και τις οικογένειές τους, ήταν και ο Αρκάς. Ο γνωστός, Έλληνας σκιτσογράφος, με «όπλο» την τέχνη και τη δύναμη της εικόνας, τοποθετήθηκε για την επικαιρότητα με ένα ανατριχιαστικό σκίτσο που περιγράφει χωρίς λόγια την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

O Αρκάς «μίλησε» χωρίς να πει τίποτα για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Χωρίς να προσθέσει περιγραφή στο έργο του, ο Αρκάς «μίλησε» χωρίς -ουσιαστικά- να πει τίποτα για τη σύγκρουση των τρένων που, μεταξύ άλλων, στέρησε τη ζωή πολλών ανθρώπων. Κυρίως ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Σε ένα μαύρο φόντο και πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή, φαίνεται να κινείται ένα σκουριασμένο τρένο. Σε αυτό το ταξίδι του θανάτου, μια νεκροκεφαλή καλύπτει όλη την επιφάνεια του πρώτου βαγονιού.

Δίπλα από τις ράγες, στέκεται ο δακρυσμένος Μάρτιος με σκυφτό κεφάλι. Η έναρξη του συγκεκριμένου μήνα που υποδηλώνει την έλευση της άνοιξης, έγινε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Το σκίτσο έχει γίνει ήδη viral και έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes στα social media του Αρκά. Στα σχόλια ο κόσμος εκφράζει την υποστήριξή του σε όσους βρίσκονται στα Τέμπη και την αγανάκτησή του για όσους βρίσκονται πίσω από την τραγωδία. Μια τραγωδία που θα γραφτεί με κόκκινο αίμα στην ιστορία της χώρας μας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι νεκροί ανέρχονται στους 40, οι νοσηλευόμενοι στους 60 (κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση) και οι αγνοούμενοι στους 50.