ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθηλώνει ο Αρκάς με νέο σκίτσο: «Η ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία»

Stringer / SOOC

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη εκτός από δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, έχει και αυτουργούς. Ηθικούς και μη.

Στο νέο σκίτσο του Αρκά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο σκιτσογράφος με το δικό του χαρακτηριστικό ύφος, στέλνει το δικό του μήνυμα, κάνοντας λόγο για την «εγκληματικά ακμαία φυσική ηλιθιότητα του κράτους».

Ένα μικρό κορίτσι-άγγελος, κάθεται μέσα στο διαλυμένο τρένο.

«Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα με μια απλή εντολή σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Κι όμως, σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία», γράφει χαρακτηριστικά ο Αρκάς στο σκίτσο του.

Μέσα σε λίγες ώρες το νέο σκίτσο του Αρκά, έχει γίνει viral στα social media με τους ακολούθους του διάσημου σκιτσογράφου να εκφράζουν την στήριξή τους στις οικογένειες των θυμάτων της νέας τραγωδίας στα Τέμπη και την αγανάκτησή τους για τους υπεύθυνους πίσω από αυτή.

O Αρκάς «μίλησε» χωρίς να πει τίποτα για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Στο πρώτο του σκίτσο μετά την είδηση, χωρίς να προσθέσει περιγραφή στο έργο του, ο Αρκάς «μίλησε» χωρίς ουσιαστικά-να πει τίποτα για τη σύγκρουση των τρένων. Στο σκίτσο του για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Αρκάς δείχνει ένα τρένο όπου μια νεκροκεφαλή καλύπτει όλη την επιφάνεια του πρώτου βαγονιού. Δίπλα του ο Μάρτιος – όπως τον έχει προσωποποιήσει ο καλλιτέχνης – δακρύζει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις οι νεκροί του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ανέρχονται στους 57, ενώ από το μεσημέρι της Πέμπτης (2/3) αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την ταυτοποίηση των θυμάτων. Παράλληλα, τη δική τους μάχη να κρατηθούν στην ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.