ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Έλενα Ακρίτα έκανε την πιο ουσιαστική ανάρτηση για την τραγωδία στα Τέμπη

Papadakis Press/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ

Τη στιγμή που η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται με δυσκολία στα συντρίμμια των τρένων και τα στιγμιότυπα που δημοσιεύονται από το σημείο του δυστυχήματος συγκλονίζουν και ανατριχιάζουν, οι δηλώσεις αρμόδιων και στελεχών του σιδηροδρομικού δικτύου προκαλούν οργή, αγανάκτηση και απόγνωση. Αυτά τα συναισθήματα εξέφρασε και η Έλενα Ακρίτα στην τελευταία της ανάρτηση, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, οι αποκαλύψεις που αφορούν τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα και σχετίζονται κυρίως με τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα πρωτόκολλα ασφάλειας των συγκοινωνιών που δεν τηρήθηκαν, είναι θέματα που έθιξε η Έλενα Ακρίτα στη δημοσίευσή της, μέσα από το προφίλ της.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η Έλενα Ακρίτα μιλάγει για τους «αγαπημένους που δεν έφτασαν και δεν τηλεφώνησαν ποτέ»

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας επεσήμανε μερικά από τα λόγια αρμόδιων που φανερώνουν μερικά από τα προφανή αίτια της τραγωδίας, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως μιλάμε για έγκλημα και όχι για κάποιο ατύχημα, δυστύχημα ή «κακιά στιγμή». Η Έλενα Ακρίτα «έκλεισε», τελικά, το κείμενό της, καταδεικνύοντας την ανάγκη τιμωρίας των δολοφόνων.

«”Μόλις φτάσεις, τηλεφώνησε λέμε στους αγαπημένους μας όταν φευγουν ταξίδι. Δεν έφτασαν ποτέ, δεν τηλεφώνησαν ποτέ.

“Δεν λειτουργεί τίποτα”, λέει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενιδούνιας. “Υπήρχαν, λειτουργούσαν, δεν λειτουργούν. Θα πρέπει να ρωτήσετε τους αρμόδιους. Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν, οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως. Εμείς συνεχώς διαμαρτυρόμαστε γι’ αυτά”.

“Παμε και όπου βγεί” ακουσε να λένε μέσω των ασυρμάτων, επιβάτης που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Δεν είναι ατύχημα, δεν είναι δυστύχημα, δεν είναι η ‘κακιά στιγμή’.

Είναι Έγκλημα.

Η Ελλάδα πενθεί. Και οι δολοφόνοι πρέπει να τιμωρηθούν», έγραψε στην περιγραφή της φωτογραφίας η Έλενα Ακρίτα και «έκλεισε» το κείμενό της με την πιο ουσιαστική τοποθέτηση.