ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Πώς αγαπάει το κάθε ζώδιο;

Όλοι ξέρουμε τι είναι η αγάπη, τι υπαγορεύει και πώς βιώνεται. Αλλά για τον καθένα πάντα έχει προσωπικό χαρακτήρα. Τι είναι αυτό στο οποίο δίνει σημασία και άρα αποζητά το κάθε ζώδιο από την αγάπη, σύμφωνα με το e-zwdia;

Κριός

Ο δυναμικός και παρορμητικός Κριός χρειάζεται πάνω απ’ όλα να εξισορροπήσει λίγο την ανυπομονησία του με την υπομονή του. Χρειάζεται να μειώσει λίγο την απόλυτη φωνή του «Εγώ» του και να μάθει να ακούει και τους άλλους. Όσο δεν το κάνει αυτό, θα προσελκύει στη ζωή του άτομα που θα τον ζορίζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Πότε θα είναι περισσότερο εξουσιαστικά από εκείνον, είτε με φανερό, είτε με έναν πιο υπόγειο και χειριστικό συναισθηματικό τρόπο, ακριβώς για να του δείξουν τι δεν αντέχουν και οι άλλοι από αυτόν κι άλλοτε θα είναι άτομα αδύναμα, ακριβώς για να του υποδείξουν ότι καλό είναι να έχεις το «πάνω χέρι» σε μια σχέση, αλλά δες και τι κούραση σου προκαλεί, αλλά και πόσο μπορεί να βαρεθείς ο ίδιος μέσα σ’ αυτή τη σχέση. Το ότι συνεχώς σε συμβουλεύουν και ποτέ δεν ακούς, δε σε έκανε ακόμη να αντιληφθείς ότι δεν είναι  πως ο άλλος  σε ακυρώνει, αλλά ίσως αν έβλεπες  για λίγο μέσα από τα δικά του μάτια να αντίκριζες έναν άλλον κόσμο επιλογών; Χρειάζεται να ρίξεις λίγο τις ταχύτητες και να σκέφτεσαι περισσότερο πριν ορμήσεις στη δράση.

Ταύρος

Ο δογματικός Ταύρος πότε θα καταλάβει ότι δεν έχει το «αλάθητο του Πάπα»; Πότε θα γκαζώσει λίγο παραπάνω, ώστε να πάψει να βλέπει να περνά η ζωή από μπροστά του και να μην την προλαβαίνει; Πότε επιτέλους θα πάψει να περιμένει ότι οι άλλοι γύρω του θα του προσφέρουν εσαεί όλα τα καλά και πάνω απ’ όλα την αγάπη τους κι εκείνος σαν τον πασά στ’ ανάκτορα, να δέχεται όλα αυτά τα αγαθά, αλλά να μην τα ανταποδίδει με τρόπο άμεσο και κατανοητό και για τους άλλους; Σκέφτηκε άραγε ποτέ ότι κι η υπομονή των άλλων έχει κι αυτή τα όριά της; Ότι δε φτάνει να δείχνει μόνο ότι χαίρεται με την αγάπη του άλλου, αλλά να ξεστομίσει επιτέλους κι εκείνος εκείνο το πολυπόθητο «Σ’ αγαπώ!» που τόσο ανάγκη το έχει κι ο άλλος να το ακούσει; Το θέμα του είναι να ωριμάσει συναισθηματικά και να κατανοήσει ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έλκει ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη από συναισθηματικό μοίρασμα, ακριβώς για να του δείξουν το δικό του κενό.

Καρκίνος

Αποδέξου τη δύναμη που έχεις! Το να είσαι ευαίσθητος δε σημαίνει απαραίτητα και αδύναμος. Η ζωή σου έχει φέρει τόσους συντρόφους για να το συνειδητοποιήσεις και εσύ ακόμη δεν πήρες το μήνυμα… Κι ενώ ένας Καρκίνος αγαπά την οικογένεια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πως τα καταφέρνουν και έχουν μπερδέψει τα πράγματα, ώστε να μπλέκουν τακτικά με παντρεμένους. Γιατί άραγε; Φυσικά και δεν το θέλουν οι άνθρωποι, αλλά πες μου, γιατί τους τυχαίνει τόσο τακτικά; Κι όταν δε συμβαίνει αυτό, καλούν μ’ έναν τρόπο μαγικό στη ζωή τους ανθρώπους κυριαρχικούς και «σφιχτούς» στο να εκδηλωθούν συναισθηματικά. Είναι σαν το σύμπαν να τους ξεφωνίζει μέσα στ’ αυτί, να μην προσπαθούν συνεχώς να επιβεβαιώσουν την ψυχολογική αδυναμία τους μέσω των άλλων. Μπορούν να είναι δυνατοί και ξεκάθαροι σ’ αυτό που θέλουν, ώστε να μη χρειάζεται να γίνονται χειριστικοί και παραπονιάρηδες, πάνω σ’ αυτό που θέλουν να πετύχουν. Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να μάθουν να προσέχουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Λέων

Ο κόσμος δεν έγινε μόνο για να σας υπηρετεί και να σας δοξάζει! Έχετε κι εσείς υποχρεώσεις απέναντι στους άλλους, αλλά και σε σας. Εσείς, όμως, έχετε την τάση πότε στο ένα να δίνετε βαρύτητα και πότε στο άλλο. Χρειάζεται να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα σ’ αυτά τα δυο. Ή που θα αφήνετε τη ζωή να περνά περιμένοντας τον τέλειο έρωτα ή που θα πέφτετε με τα μούτρα σε λάθος άτομα. Πολλές φορές η ζωή σας καλεί να κοιτάξετε και λίγο χαμηλά, όσο όμως δεν το κάνετε, σκοντάφτετε σε διάφορα εμπόδια. Μάθετε να δουλεύετε περισσότερο μέσα σε μια σχέση και μετριάστε λίγο τη συνήθεια που έχετε να γίνεται πάντα το δικό σας. Βέβαια, όλο αυτό τις περισσότερες φορές γίνεται από ανασφάλεια και κάποιος που σας αγαπά το καταλαβαίνει πολύ καλά, αλλά όσο δεν το καταλαβαίνετε κι εσείς, η κατάσταση δεν αλλάζει και τα θέματα της ερωτικής σας ζωής θα έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο. Η μεγαλομανία μέσα σας είναι η αντανάκλαση μια εσώτερης φοβίας και ο φόβος μιας ανύπαρκτης τελικά αδυναμίας.

Παρθένος

Χαλαρώστε! Δεν είναι τα πάντα θέματα που αξίζουν τόση ανάλυση. Χάνετε τη ζωή σας μέσα σε φοβίες και ανασφάλειες, που όταν τις αναγνωρίζετε στους άλλους τους θεωρείτε ανώριμα παιδιά. Η απολυτότητά σας σε κάποια θέματα κουράζει τους άλλους, από την άλλη όμως φέρνετε διαρκώς άτομα επεμβατικά με κάποιον τρόπο στη ζωή σας. Αν αναλογιστείτε που το κάνετε κι εσείς αυτό, θα καταλάβετε τότε το γιατί. Η ζωή είναι πιο πέρα από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού ή του γραφείου σας. Όσο άκαμπτοι είστε στις αλλαγές, τόσο η ζωή και οι σύντροφοί σας θα σας καλούν να αλλάξετε συμπεριφορά και συνήθειες. Όλο αυτό δε γίνεται για το κακό σας, αλλά για να εξελιχθείτε και εξέλιξη δεν υπάρχει, αν μένετε από ανασφάλεια στα ίδια και τα ίδια. Όσο μένετε αμετακίνητοι στις απόψεις σας, τόσο περισσότερο οι συνθήκες της ζωής σας ταρακουνούν για να …«ξυπνήσετε». Μη φοβάστε, εκεί έξω μπορεί να υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο απ’ αυτό που τώρα ζείτε και το θεωρείτε ως τη μόνη λογική επιλογή.

Ζυγός

Κι ενώ θα νόμιζε κανείς ότι είστε η προσωποποίηση της λογικής, δεν απέχετε και πολύ από την τρέλα ή από το να τρελάνετε τους άλλους! Θα μου πείτε, τα όρια μεταξύ λογικής και τρέλας είναι πολύ δυσδιάκριτα. Προσωπικές σας ανασφάλειες έρχονται σε αντίθεση με την ανασφάλεια που μεταδίδετε στους άλλους. Γιατί πως ο άλλος να σας εμπιστευθεί, όταν εσείς δεν τηρείτε πάντα αυτά που λέτε; Όταν όμως σας το κάνουν εσάς, τότε το πράγμα αλλάζει και νιώθετε αφόρητα άσχημα. Πολλές φορές μπορεί να «χτυπηθείτε» σαν μικρό παιδί, γιατί δεν έγινε αυτό που θα θέλατε ή σας έχουν υποσχεθεί. Ωριμάστε και μάθετε να εκθέτετε και λίγο τον εαυτό σας, με την καλή έννοια φυσικά. Παραπονιέστε ότι οι σύντροφοί σας δεν είναι σταθεροί και σας πληγώνουν, σκεφτήκατε όμως πόσο μπορεί να έχετε μπερδέψει κι εσείς το σύντροφό σας με τη συμπεριφορά σας; Από το φόβο σας μήπως σας εκμεταλλευτεί, αν δείξετε το μέγεθος της αγάπης σας, περνάτε λάθος μηνύματα και ανάλογα κι εκείνος ανταποκρίνεται.

Σκορπιός

Το ζώδιο κατατεθέν του σημερινού μας τίτλου. Ένας Σκορπιός μπορεί πραγματικά να αγγίξει τα όρια της τρέλας από έρωτα. Είναι ικανός, λόγω της αυτοκαταστροφικής του διάθεσης, να κάνει απίστευτα πράγματα και να βιώσει ακραίες καταστάσεις. Για του λόγου του αληθές, όσοι είστε Σκορπιοί, αναλογιστείτε τις σχέσεις που είχατε στη ζωή σας. Ποιά από αυτές ήταν λογική και κανονική; Ακόμη κι αν ήταν, δημιουργήσατε τις ανάλογες συνθήκες για να ξεφύγει και να ακουμπήσει την παράνοια. Συνήθως επιλέγετε για σύντροφο ανθρώπους που ποτέ δε θα το πίστευε κανείς για σας, ακόμη κι εσείς οι ίδιοι, χρόνια πριν είχατε πει πως ποτέ αυτόν τον τύπο άντρα δε θα του δίνατε την πρέπουσα σημασία και μετά από καιρό, αυτό ακριβώς το είδος άντρα ερωτευτήκατε! Γιατί; Μα ακριβώς για τον ίδιο λόγο, είστε εθισμένοι στον πόνο. Πόνος για σας ίσον έρωτας. Πόνος για σας ίσον θάνατος και ο θάνατος είναι η μοιραία κατάληξη όλων, για σας τίποτα δεν κρατά αιώνια. Φύγετε πια από αυτήν την πεποίθηση και κοιτάξτε να ζήσετε στο παρόν πιο αισιόδοξα και να αποδεχτείτε ότι αξίζετε να σας αγαπούν και να σας προσέχουν. Αυτό θα δημιουργήσει και το μέλλον σας!

Τοξότης

Εσείς, αν και ζείτε μια ζωή που άλλους θα τους τρέλαινε, για σας αυτό είναι και ο ορισμός του κανονικού και φυσιολογικού. Που μπορείτε να βρείτε τώρα την ισορροπία σας μεταξύ των δικών σας θέλω και των άλλων, αυτό αποτελεί σταυρόλεξο για προχωρημένους. Θέλετε ελευθερία, θέλετε και οικειότητα, θέλετε και έντονη καθημερινότητα, θέλετε όμως και μια φυσιολογική ζωή. Πέστε μου όμως, σε ποιό γεωγραφικό μήκος και πλάτος; Και δεν εννοώ μόνο τα μήκη και πλάτη του δικού μας πλανήτη… Έχετε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το Θεό και τη θρησκεία γενικότερα και τη φιλοσοφία, αλλά με τον πρακτικό τρόπο της ζωής σας, στο μέτρο του δικαίου, αλήθεια πως τα καταφέρνετε; Πάντως αν τα καταφέρνατε, δεν θα υπήρχε λόγος ανησυχίας, το θέμα όμως είναι ότι ενώ κοιτάζετε και μελετάτε τα υψηλά και τα ωραία, καλά θα ήταν να δείτε και λίγο τα επί της γης και εγκόσμια. Οι σύντροφοι που πέρασαν από τη ζωή σας αυτό ακριβώς σας υποδεικνύουν. Ακούστε τους λίγο περισσότερο και θα καταλάβετε. Μέσα στο μυαλό σας έχετε φτιάξει μια σχέση που στην πραγματικότητα το ξέρετε πολύ καλά ότι είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει.

Αιγόκερως

Κι ενώ η ψυχούλα του Αιγόκερου θέλει να παίξει και να γελάσει, άλλα καταφέρνει και προσκαλεί. Κι αν τελικά προσκαλέσει τα σωστά, φροντίζει να τα βαρύνει τόσο πολύ, που ούτε με γερανό δεν καταφέρνεις να «σηκώσεις» τη διάθεση του άλλου. Είναι κάτι που μόνο εσείς καταφέρνετε τόσο καλά. Μετά παραπονιέστε, αλλά είναι αργά. Τα πρέπει είναι καλά ως ένα σημείο, αλλά εδώ όμως το παρακάνετε. Στον έρωτα κάποια πρέπει είναι …ό, τι δεν πρέπει να κάνετε! Οι σχέσεις σας καλούν να δημιουργήσετε μαθαίνοντας να απολαμβάνετε τη διαδικασία και όχι μόνο για το τελικό αποτέλεσμα. Εσείς, αντίθετα, βλέπετε πάντα τον τελικό στόχο και την απόλαυση της διαδρομής την παραλείπετε. Στον έρωτα όμως δεν είναι έτσι, ποτέ δε θα χαρείτε τον τελικό στόχο σας, αν δεν προσέξετε εκείνες τις βασικές λεπτομέρειες που θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά. Από την άλλη, ο υλισμός σας λόγω ανασφάλειας, σας βάζει συνεχώς τρικλοποδιές στη σχέση σας.

Υδροχόος

Ο ουμανιστής, ο επαναστάτης ακόμη και χωρίς αιτία, ο ελεύθερος, ο ιδεολόγος… Όταν πάνε να του βάλουν «χαλινάρι», κλωτσάει. Όταν του το κάνουν εύκολο, γυρνά την πλάτη. Άντε να βγάλεις άκρη. Στην πραγματικότητα, θέλει πάρα πολύ μια οικογένεια, μια σχέση σταθερή και τρυφερή, θέλει μοίρασμα και συντροφικότητα όσο λίγοι. Το θέμα είναι ότι φοβάται τόσο πολύ να ανοιχτεί, που αν καταφέρει κάποιος και περάσει απ’ όλες τις παγίδες που του έχει στήσει και επιζήσει, τότε πραγματικά θα τον έχει κερδίσει για μια ζωή. Τι μπορεί να είναι αυτό που φοβίζει ότι θα χάσει ένας Υδροχόος από μια σχέση; Στην πραγματικότητα, όπως και όλοι μας βέβαια, αυτό που φοβόμαστε αυτό είναι και που έχουμε ανάγκη στη ζωή μας, φοβάται να μοιραστεί και να εκφραστεί συναισθηματικά. Θεωρεί δεδομένο ότι οι άλλοι καταλαβαίνουν ότι τους αγαπά, αλλά έχει δυσκολία στο να το πει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και με τη σειρά του ο Υδροχόος να βρίσκει άλλοθι για να συνεχίζει να μην εκθέτει τα αισθήματά του και πάει λέγοντας… Χρειάζεται να καταλάβει πότε και γιατί φέρνει στη ζωή του έντονα συναισθηματικά άτομα και το αντίστροφο, πολύ εγκεφαλικά άτομα. Στην πραγματικότητα, όλοι του δείχνουν τον ίδιο στόχο.

Ιχθύς

Πλανήτης Γη καλεί Ιχθείς! Παραπονιάρηδες και πονεμένοι από τον έρωτα. Όχι ότι έχουν άδικο. Αλλά και εκείνοι με τις πράξεις και τις επιλογές τους το επιδιώκουν. Ένας Ιχθύς χρειάζεται να καταλάβει ότι μπορεί να είναι κυρίαρχος μιας κατάστασης και πολύ δυνατός για να τα καταφέρει. Δε θέλει να το αντιμετωπίσει, με αποτέλεσμα να καλεί στη ζωή του ή πολύ χαμηλών τόνων άτομα, που τελικά δε μένουν για πολύ ή πολύ δυναμικά που θα του γίνουν τύραννοι. Και στις δυο περιπτώσεις, τον καλούν να πάρει τη ζωή στα χέρια του μέσα από διαφορετικό δρόμο. Όσο δεν το καταλαβαίνει, οι σχέσεις του είναι σαν τις εξετάσεις που δεν περνά και ξαναδίνει το μάθημα. Ένα καλό φροντιστήριο αυτογνωσίας το χρειάζεται επειγόντως. Καλά τα όνειρα και οι φαντασίες, αλλά πρέπει πια να αντιμετωπίσει τους λόγους που φοβάται να πετύχει στη σχέση του. Είναι σαν κάποιος να του είπε ότι δεν αξίζει την ευτυχία στον έρωτα κι εκείνος τον πίστεψε. Την ευτυχία δεν χρειάζεται πια να τη φοβάται αλλά να την επιδιώκει με υγιείς τρόπους. Αν υπάρχει κάποιος που αξίζει να την κατακτήσει, σίγουρα είναι εκείνος!

Έχεις άστρο; Μπες στο e-zwdia.