Katie Zacharia: Γιατί οι πολιτικοί συντάκτες τρολάρουν τη νέα αντιφεμινίστρια εκπρόσωπο Τύπου του Donald Trump;
- 14 ΟΚΤ 2026
H 41χρονη Katie Zacharia στο ντεμπούτο της ως εκπρόσωπος Τύπου της MAGA κυβέρνησης (μετά την παραίτησή της Karoline Leavitt) μπέρδεψε τον σύζυγό της με τον Donald Trump, μίλησε για τα 4 παιδιά της, δέχθηκε ερωτήσεις από μόνο 3 μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Mail, διέκοψε απότομα την ενημέρωση μετά από 14 λεπτά που κυρίως αφιέρωσε σε έναν μονόλογο για το πόσο θαυμάζει τον Πρόεδρο της. Μας ενημέρωσε και για την απομάκρυνση/ απόλυση της Kimberly Guilfoyle.
Πόσο απροετοίμαστη τη θέλεις; Enter the Zachbot era
Ο πολιτικός συντάκτης του Guardian γράφει ότι έχει την πολιτική επιδεξιότητα ενός avatar τεχνητής νοημοσύνης και σημειώνει με έμφαση ότι «προφανώς, η ομάδα επικοινωνίας του Donald Trump βρήκε νέους και ευρηματικούς τρόπους να βασανίζει τους δημοσιογράφους».
Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με το αν είναι δικηγόρος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις ΗΠΑ, τις εξετάσεις για την άσκηση της δικηγορίας στην Κίνα, το πτυχίο νομικής στο Pepperdine, την καριέρα της στην Κίνα και τα νομικά της προσόντα. H 41χρονη ισχυρίζεται ότι είναι δικηγόρος, αλλά όταν ένας δημοσιογράφος τη ρώτησε πότε πέρασε τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου και εκείνη έδωσε τη μη πειστική απάντηση: «Όταν μετακόμισα στην Κίνα».
Η Katie Zacharia δεν είχε επίσης προετοιμαστεί για ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ είχαν διακόψει την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία και τα ρωσικά πλήγματα σε αμερικανικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία- ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της ημέρας- λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Θα πρέπει να το ελέγξω αυτό». Σε μια στιγμή που η δημοτικότητα του Donald Trump έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά και οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να περιορίσουν τις πιθανές απώλειες στις ενδιάμεσες εκλογές.
Η ενημέρωση προκάλεσε κριτική από ορισμένους σχολιαστές, οι οποίοι αμφισβήτησαν την ικανότητά της να απαντά σε πραγματικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις.
Τον περασμένο μήνα, ο Λευκός Οίκος περιόρισε την πρόσβαση στα CNN, MS NOW και Politico, ειδησεογραφικούς οργανισμούς που ο Donald Trump θεωρεί εχθρικούς. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει έκτοτε ξεκινήσει έρευνα για τα 5 τηλεοπτικά δίκτυα που μοιράζονται βιντεοσκοπημένη κάλυψη του Λευκού Οίκου (ABC, CBS, CNN, NBC και Fox New).
Η κυβέρνηση αφαίρεσε τις άδειες τύπου του Λευκού Οίκου από περισσότερους από 70 δημοσιογράφους.
Τι έκανε πριν η Katie Zacharia που φυσικά ποστάρει τις διακοπές της στο Mar-a-Lago; Εμφανιζόταν συχνά ως σχολιάστρια σε συντηρητικές πλατφόρμες και κανάλια όπως το Fox και το Newsmax για να προωθήσει την ατζέντα της κυβέρνησης Trump. Ήταν σύμβουλος επικοινωνίας στην Trump Media and Technology Group, η οποία διαχειρίζεται το Truth Social. Εργάστηκε ως εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, θητεία που κράτησε μόνο 6 εβδομάδες.
Πριν από τη θητεία της στην κυβέρνηση Trump, υπηρέτησε ως νομική σύμβουλος στην οργάνωση Fix California, έναν μη κερδοσκοπικό φορέα που ιδρύθηκε από τον σύμμαχο του Τραμπ, με στόχο την προώθηση μιας συντηρητικής πολιτικής ατζέντας στην Καλιφόρνια, καθώς και στην οργάνωση White Rose Resistance, μια ομάδα υπεράσπισης θέσεων κατά των αμβλώσεων, σύμφωνα με το διαδικτυακό βιογραφικό της.
Made in China
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κίνα (2011-2013), εργάστηκε ως εταιρικός δικηγόρος, αλλά και στην Compassion for Migrant Children.
Κάτι πιο ποπ;
O Jimmy Kimmel είπε για το ντεμπούτο της Katie Zacharia ότι ήταν η πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο για τη νέα γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου και ότι κάθε 6 μήνες φέρνουν μια ενήλικη ξανθιά για να κρατά ξύπνιο τον Πρόεδρο. «Το διάβασμά της είναι καλό για ένα 11χρονο παιδί».