ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Οι δηλώσεις της και η αντίδραση της πλευράς Φιλιππίδη

instagram.com/penelopeanastasopoulou/

Σχεδόν δύο 24ωρα έχουν περάσει από τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Πέτρο Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού και αθώο, λόγω αμφιβολιών, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε σε ποινή 8 ετών κάθειρξης με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του επί της απόφασης. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που είχε καταγγείλει περιστατικά προσβολής της γεννετήσιας αξιοπρέπειάς της από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, τα οποία ωστόσο είχαν παραγραφεί και δεν εξετάστηκαν από τη δικαιοσύνη, κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε στην κάμερα της εκπομπή Mega Καλημέρα και τόνισε ότι η περίοδος της δίκης ήταν μία «πολύ σκληρή περίοδος», ενώ επεσήμανε πως δεν νιώθει καλά να σχολιάζει αυτό το ζήτημα. «Δεν νιώθω καλά. Δεν έχει “κάτσει” μέσα μας. Ήταν μια πολύ σκληρή περίοδος για εμάς. Δεν είναι όλα προς τέρψιν του κοινού και των εκπομπών. Αλήθεια σας το λέω, δεν νιώθω καλά να σχολιάζω τέτοια πράγματα. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χαρά από πουθενά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα πάρει πολύ χρόνο σε όλους, και στα θύματα και στους θύτες να “κάτσει” λίγο όλη αυτή η πληροφορία. Πάντα είμαστε αγκαλιασμένες με όλες τις γυναίκες και όλους τους ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί. Το θέμα είναι ο κόσμος να μιλάει παιδιά, κι εσείς. Γιατί και στον δικό σας χώρο υπάρχουν πράγματα, κουνάτε όλοι το κεφάλι αλλά δεν μιλάει κανείς», πρόσθεσε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου που αποκάλυψε επιπλέον ότι μίλησε με την πρώτη καταγγέλουσα.

«Μίλησα μαζί της γιατί την είχα έννοια. Ένας λόγος που δεν θέλουμε να μιλάμε είναι αυτός. Τι να πεις; Ένα κορίτσι που έχει βιαστεί δυο φορές δεν δικαιώθηκε. Παρ’ όλα αυτά, μίλησα μαζί της σήμερα και αυτό που μου είπε και νιώθω ότι οφείλω να το μοιραστώ μαζί της: ήταν χαρούμενη, νιώθει ότι έκανε ότι μπορούσε για να γίνει αυτό που έγινε», σημείωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

Όταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει δικαιωμένη από τη δικαστική απόφαση, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σημείωσε ότι «Δεν τίθεται θέμα δικαίωσης παιδιά, δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το ζήτημα είναι να σταματήσει μια κακοποιητική δράση και όλοι οι άνθρωποι που έχουν μέσα τους τέτοιες τάσεις να μην το κάνουν».

Η ίδια αναφέρθηκε στην υπερασπιστική γραμμή του Πέτρου Φιλιππίδη κατά τη διάρκεια της δίκης του, που ισχυριζόταν ότι οι καταγγελίες εις βάρος του έγιναν για λόγους δημοσιότητας. «Μας είδατε εμάς τόσο καιρό να βγαίνουμε στα κανάλια να μιλάμε γι’ αυτό; Άλλοι έβγαιναν στα κανάλια, όχι εμείς. Ο κόσμος καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται. Ποια δημοσιότητα; Εμείς είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε 20-25 χρόνια ο καθένας μας σε αυτή τη δουλειά. Είχαμε ανάγκη να πάρουμε τέτοια δημοσιότητα; Για ποιο λόγο να το κάνουμε αυτό;» είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα, όπου επίσης προβλήθηκαν οι δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου μετά τη δικαστική απόφαση. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος προανήγγειλε αγωγές από τον εντολέα του κατά όσων τον αποκαλούν «βιαστή».

«Αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση και προσβολή της απόφασης της ομόφωνης που βγήκε πριν από δύο μέρες. Τέτοια έλλειψη σεβασμού στη Δικαιοσύνη που ομόφωνα τον αθώωσε και εξακολουθεί να τον λέει βιαστή. Η οικογένεια Φιλιππίδη είναι σε έξαλλη κατάσταση για τις δηλώσεις. Δεν σέβεται η συγκεκριμένη ηθοποιός ότι ομόφωνα η ελληνική Δικαιοσύνη τον κήρυξε αθώο και τον λέει βιαστή. Η οικογένεια έχει δώσει εντολή στο γραφείο μας να κατατεθεί αγωγή. Δεν σέβεται 7 δικαστές που τον αθώωσαν. Να αποδείξει γιατί είναι ένοχος δύο βιασμών. Αυτή είναι η εντολή της οικογένειας», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Εγώ αγωγές δεν κάνω, δεν έχω κάνει ποτέ μήνυση. Είναι ανεπίτρεπτη τέτοια έλλειψη σεβασμού στη Δικαιοσύνη. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κάνει αγωγή. Αν η κ. Αναστασοπούλου πει ότι εκ παραδρομής το είπε, είναι αθωωτική η απόφαση θα εισηγηθώ να σταματήσει η αγωγή», πρόσθεσε ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη.