ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Τελικά, θα παραστεί ή όχι στη δίκη του;

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Περίπου 8 μήνες αφού ο Πέτρος Φιλιππίδης συνελήφθη με τις κατηγορίες ενός βιασμού και δύο απόπειρων βιασμού και προφυλακίστηκε, έρχεται η στιγμή που ξεκινά η δίκη του για τις ίδιες κατηγορίες. Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Ο συνήγορός του, ωστόσο, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ξεκαθάρισε μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης «δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο».

Ο δικηγόρος από τον οποίο θα εκπροσωπηθεί στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης, είχε μιλήσει σε πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές για την κατάσταση της υγείας του ηθοποιού και σκηνοθέτη, για το πρόβλημα υγείας του πελάτη του, ο οποίος σύμφωνα με τον δικηγόρο του, έχει χάσει 25 κιλά. Κι ενώ στις αρχές της εβδομάδας, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνιζε ότι η πλευρά του πελάτη του επιθυμεί η δίκη να ξεκινήσει κανονικά, την Πέμπτη 17 Μαρτίου εξήγησε μιλώντας στο Πρωινό ότι πρόκειται να ζητήσει τη διακοπή της δίκης.

Όπως τόνισε ο ποινικολόγος ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα παραστεί την Παρασκευή, 18 Μαρτίου στο δικαστήριο. «Πήρα τους δικηγόρους των γυναικών που καταγγέλλουν τον κύριο Φιλιππίδη και τους είπα ότι ο κύριος Φιλιππίδης δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής μίας δίκης δεν είναι σε θέση να είναι εκεί, δεν θα ξεκινήσει η δίκη. Θα ζητήσω διακοπή της δίκης. Και μετά, αν δε μπορεί να έρθει, θα τον παρακαλέσω να έρθει έστω και με καροτσάκι. Διότι η δίκη χωρίς να είναι παρών ο Φιλιππίδης, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα είναι δίκη, θα είναι παρωδία», σημείωσε μιλώντας για τις εξελίξεις σε σχέση με την υγεία του εντολέα του, ο δικηγόρος.

«Το πρόβλημα είναι παθολογικό και ελπίζω να είναι σε θέση να έρθει στην επόμενη δικάσιμο. Ακόμα και με καροτσάκι θα έρθει», πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφερόμενος προφανώς σε κάποιο αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο μπορεί να χρειαστεί για να κινείται εντός του δικαστηρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης. «Είναι στην φυλακή, η κατάσταση του δεν είναι τέτοια που να πρέπει να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο», εξήγησε στη συνέχεια.

«Εχει διαύγεια πνεύματος, αλλά σωματικά δεν είναι σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο, καθώς έχει δυσκολία ακόμη και στην κίνηση του, μετά και από την απώλεια πολλών κιλών το τελευταίο διάστημα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος.