ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Κάτια Δανδουλάκη, Εβελίνα Παπούλια και Λένα Δροσάκη καταθέτουν εναντίον του

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης πρόκειται να βρεθεί στο δικαστήριο, καθώς τότε είναι προγραμματισμένη η έναρξη της δίκης για τις κατηγορίες βιασμού και απόπειρων βιασμού που αντιμετωπίζει.

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, το Πρωινό αποκάλυψε τα ονόματα των τριών δημοφιλών ηθοποιών που έχουν κληθεί και θα καταθέσουν εναντίον του στη δίκη. Η Κάτια Δανδουλάκη, η Εβελίνα Παπούλια και η Λένα Δροσάκη θα είναι μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη στην οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες.

Οι τρεις ηθοποιοί, Λένα Δροσάκη, Εβελίνα Παπούλια και Κάτια Δανδουλάκη, έχουν κληθεί από τις καταγγέλουσες να καταθέσουν υπέρ εκείνων και κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος τον Ιούλιο του 2021.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρωινού, ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει μεταφερθεί ήδη από τις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατούνταν ως τώρα, στην φυλακή του Κορυδαλλού ενόψει της έναρξης της δίκης του.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Τεργιάκης στο ρεπορτάζ του, μόνο η σύζυγός του, Ελπίδα, τον έχει επισκεφθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο κρατείται.

Υπενθυμίζουμε ότι η Λένα Δροσάκη ήταν μία από τις πρώτες τρεις ηθοποιούς που είχαν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους στις 4 Φεβρουαρίου του 2021. Εκείνες οι καταγγελίες δεν οδηγησαν σε άσκηση διώξεων, αλλά άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, οδηγώντας σε νέες καταγγελίες όπως αυτές των τριών γυναικών που έχουν διατηρήσει μέχρι σήμερα την ανωνυμία τους και που τελικά οδήγησαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, έπειτα από τις καταγγελίες των τριών συναδέλφων του εις βάρος του. Αφού απολογήθηκε στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι τώρα που η ώρα της δικαιοσύνης έχει πλέον φτάσει.