ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογήθηκε στη 15η τακτική ανακρίτρια και στη συνέχεια προφυλακίστηκε. Ο ηθοποιός απολογήθηκε για τις τρεις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί σε βάρος του και αφορούν κακουργηματικές πράξεις οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί. Πρόκειται για κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως αναφέρει το News247, κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, παρ’ όλο που αρνήθηκε τα αδικήματα που του αποδίδεται. Οι κατηγορίες εις βάρος του ήταν οι μόνες αναφορές που αφορούσαν σε κακουργήματα και δεν είχαν παραγραφεί, με τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο να έχει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος για να ερευνήσει σε βάθος τα πραγματικά περιστατικά.

Ανάμεσα στις κατηγορίες είναι μία καταγγελία βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008. Όπως αναφέρει το News247, σύμφωνα με αυτήν την καταγγελία «η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη».

Δύο ακόμα πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, αφορούν σε απόπειρα βιασμού. «Η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο -όπως ανέφερε- ο ηθοποιός της επιτέθηκε αλλά εκείνη κατορθώσει να διαφύγει», αναφέρει το News247.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε περιστατικό με χρόνο τέλεσης το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγέλουσα υποστηρίζει ότι συνάντησε σε καφετέρια τον καταγγελόμενο, για να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια εκείνος επέμεινε να την πάει σπίτι της. Όπως καταγγέλει η ίδια, δέχθηκε αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητό του, εκείνος δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.