ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι δηλώσεις της Ελπίδας Νίνου και της πρώτης καταγγέλουσας

Δημήτρης Πελέκης/Papadakis Press

Οι πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές της ψυχαγωγίας ξεκίνησαν και η πρεμιέρα τους περιλάμβανε και το κομμάτι της ενημέρωσης, που από την εποχή του ελληνικού #MeToo κι έπειτα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι τους. Η εκπομπή Super Κατερίνα στον Alpha και η εκπομπή Το Πρωινό στον ANT1, ήταν δύο από εκείνες που έκαναν πρεμιέρα τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου και ασχολήθηκαν, μεταξύ άλλων, με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δικάζεται για τις κατηγορίες ενός βιασμού και δύο απόπειρων βιασμού εις βάρος τριών συναδέλφων του. Στις δύο εκπομπές φιλοξενήθηκαν οι δηλώσεις που έκανε η Ελπίδα Νίνου on camera και η πρώτη καταγγέλουσα τηλεφωνικά.

Η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα βρέθηκε έξω από το σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος έχει αποφυλακιστεί από το περασμένο καλοκαίρι και συνεχίζει να δικάζεται για τις υποθέσεις βιασμού και απόπειρων βιασμού οι οποίες τον βαραίνουν. Ο ίδιος αρκέστηκε να πει μόνο «Μην το κάνετε αυτό» στον δημοσιογράφο Ξενοφώντα Σκιντζή, που τον περίμενε κατά την επιστροφή του από το δικαστήριο. Δεν απάντησε σε καμία άλλη ερώτηση. Η δημοσιογράφος Μαρία Βλάχου ήταν που κατέγραψε τις δηλώσεις που έκανε η Ελπίδα Νίνου στην ίδια εκπομπή, ενώ στο Πρωινό φιλοξενήθηκαν δηλώσεις που έκανε η πρώτη καταγγέλουσα στην υπόθεση, στη δημοσιογράφο Φωτεινή Πετρογιάννη.

«Είμαι καλά. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι καλά στην υγεία του. Σε παρακαλώ πάρα πολύ, σεβαστείτε ότι αυτή τη στιγμή ξεκινάμε έναν αγώνα. Θα σας παρακαλούσα να μην έρχεστε εδώ γιατί ενοχλούνται οι γείτονες. Σεβαστείτε το αυτό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας. Είμαι πάντα δίπλα του», είπε η Ελπίδα Νίνου.

Το Πρωινό και η Φωτεινή Πετρογιάννη εξασφάλισαν τις δηλώσεις της πρώτης καταγγέλουσας εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη. Πρόκειται για τη γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό το 2008 σε καμαρίνι του θεάτρου.

Η πρώτη καταγγέλουσα μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1, ενώ η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, με την εξέταση της Ελπίδας Νίνου ως μάρτυρα να ακολουθεί.

«Εδώ και μήνες δεχόμαστε προσβολές της προσωπικότητάς μας, του ήθους, της αξιοπρέπειας και της αξιοπιστίας μας, από τον κατηγορούμενο μέσω των συνηγόρων του. Ο κατηγορούμενος εδώ και χρόνια διατείνετο ότι ήταν ένας τεράστιος καλλιτέχνης κι αναρωτιέμαι πώς αυτός ο τόσο πνευματικός άνθρωπος δεν μπορεί να δείξει τώρα το ηθικό του ανάστημα και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.

Θα ήταν πιο έντιμο από την πλευρά του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να μας κοιτάξει στα μάτια, να μας ζητήσει συγγνώμη και να ζητήσει να δικαστεί δίκαια για όλα αυτά που γνωρίζει πολύ καλά πως έχει διαπράξει. Αλλά αυτό προϋποθέτει θάρρος και ο ίδιος προτιμάει να κρύβεται στα ψέματά του και στις συκοφαντίες προς το πρόσωπό μας», σημείωσε η πρώτη καταγγέλουσα μιλώντας στο Πρωινό και τη Φωτεινή Πετρογιάννη.