ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Η μητέρα καταγγέλουσας σοκάρει με την κατάθεσή της. «Ένιωθα “συνένοχη”»

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Χωρίς τον Πέτρο Φιλιππίδη, που αν και αποφυλακίστηκε δεν βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα, συνεχίστηκε η δίκη του για υποθέσεις ενός βιασμού και δύο απόπειρων βιασμού. Ο Πέτρος Φιλιππίδης νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και η δίκη του συνεχίστηκε με την εξέταση μαρτύτων.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατέθεσε η μητέρα ενός εκ των τριών φερόμενων θυμάτων του ηθοποιού. Πρόκειται για τη μητέρα της γυναίκας που έχει μηνύσει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1. Ο Πέτρος Φιλιππίδης σύμφωνα με την κατάθεση της μάρτυρα, είχε παρενοχλήσει και την ίδια όταν συνεργάστηκαν καθώς είναι κι εκείνη ηθοποιός.

Όπως είπε η μητέρα της καταγγέλουσας, ενημερώθηκε από την κόρη της για όσα είχαν συμβεί όταν ξεκίνησαν οι πρώτες καταγγελίες. Όπως είπε κλαίγοντας, «ένιωθε “συνένοχη” για τον βιασμό του παιδιού της», όπως είπε ο δημοσιογράφος του ANT1, Θάνος Κλωνόπουλος, καθώς δεν είχε καταλάβει τι είχε βιώσει η κόρη της.

Στην εκπομπή Super Κατερίνα είχε προβληθεί επίσης ένα απόσπασμα της κατάθεσης της μάρτυρα που μιλούσε για τις συμπεριφορές που είχε αντιμετωπίσει όταν η ίδια και ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεργάστηκαν στο θέατρο. «Ήταν συνηθισμένο όταν έβλεπε γυναίκα που του αρέσει, να βγάζει αφρούς, να κάνει σαν τρελός», σημείωσε σύμφωνα με την εκπομπή Super Κατερίνα η μάρτυρας.

«Στην παράσταση με τον Παύλο Χαϊκάλη κυκλοφορούσαν με τα σώβρακα μέσα στο θέατρο. Έβαζε τα χέρια του μέσα στη φόδρα που φορούσε. Στο θέατρο κατέβαζε το εσώρουχό του στο διάδρομο και πήγαινε στον καθρέφτη που υπήρχε εκεί και κοιτούσε. Επίσης μου έλεγε “θες να το δεις; Εγώ και ο Σ. έχουμε το μεγαλύτερο στο χώρο”», σημείωσε μεταξύ άλλων η μητέρα της καταγγέλουσας, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής Super Κατερίνα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά από σχετική απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι πια προφυλακισμένος για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Το δικαστήριο, αποφάσισε μετά την ολοκλήρωση του 12μηνου της κράτησής του, να μην την παρατείνει κι έτσι ο ηθοποιός έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, παραγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα η αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη. Καταβλήθηκε η εγγυοδοσία των 20.000 ευρώ και θα τηρηθούν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα», σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Πρωινό την Τρίτη 5 Ιουλίου, ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.