ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποφυλακίστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Την αποφυλάκισή του υπό όρους αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι και πάλι ελεύθερος μετά την απόφαση να μην παραταθεί άνω των 12 μηνών η προσωρινή του κράτηση.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη» σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση 

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και αποφάσισε να αντικαταστήσει την προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους που περιλαμβάνουν την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές τον μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Η εισαγγελέας ανέφερε σχετικά: «Ο κατηγορούμενος δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η δίκη του και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κρατηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Πέτρος Φιλιππίδης: Η σύζυγός του ξέσπασε σε λυγμούς στο άκουσμα της απόφασης

Με το που ανακοινώθηκε η θετική για τον Πέτρο Φιλιππίδη απόφαση του δικαστηρίου, η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, ξέσπασε σε κλάματα. Νωρίτερα σήμερα, την ημέρα που η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα οπότε μπορεί να γυρίσει σπίτι του, ο ηθοποιός κατέφθασε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με συμπτώματα ισχαιμικού επεισοδίου. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των γυναικών που κατηγορούν τον ηθοποιό για βιασμό και απόπειρες βιασμού.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου, ο Φιλιππίδης μεταφέρθηκε με έντονους πόνους στην καρδιά, από το κελί του στο νοσοκομείο. Παράλληλα, οι δικηγόροι των μηνυτριών ανέφεραν στις κάμερες πως στη σημερινή δίκη θα κρινόταν το αίτημα αποφυλάκισής του, αφήνοντας υπονοούμενα για τη σύμπτωση της μεταφοράς του στο Γενικό Κρατικό. 

«Ελπίζουμε αυτή τη φορά να φέρει ένα ιατρικό πιστοποιητικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Ανδρέας Βαγγόπουλος, επισημαίνοντας πως την περασμένη φορά που ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε επικαλεστεί λόγους υγείας για τη διακοπή της δίκης, κανείς δεν τους είχε προσκομίσει επίσημη γνωμάτευση.