FEMALE TALK

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Η μεγάλη υπόσχεση που έδωσε για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

24 MEDIA Φραντζέσκα Γιαϊτζογλου Watkinson

Έχουν περάσει 5 μήνες από τη στιγμή που ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι ορίστηκε η δικάσιμος για την υπόθεσή του. Η δίκη θα ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, μία από τις τρεις ηθοποιούς που επωνύμως κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη τον περασμένο Φεβρουάριο, σχολίασε την εξέλιξη αυτή σε συνέντευξή της στην εκπομπή Love It.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, προς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τον Φεβρουάριο του 2021. Οι τρεις γυναίκες τον κατηγόρησαν για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Τη σκυτάλη πήραν άλλες τρεις γυναίκες, οι οποίες έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την ανωνυμία τους όλους αυτούς τους μήνες. Οι δικές τους καταγγελίες για μη παραγεγραμμένες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ήταν που οδήγησαν στην σύλληψη και την ποινική δίωξη κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Αυτό που νιώθει ότι οφείλει στον εαυτό της και τις γυναίκες που μίλησαν

Το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Δέκεμβριου, την επομένη της δημοσιοποίησης του ορισμού της δικάσιμου για τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Love It κι εκεί δήλωσε ότι θα βρεθεί στο πλευρό των τριών αυτών γυναικών και δια της φυσικής της παρουσίας στο δικαστήριο.

«Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα, είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους μας και κυρίως για όλα τα κορίτσια που έχουν όλες αυτές τις άσχημες εμπειρίες, αλλά και για εμάς που οφείλουμε και θα είμαστε εκεί να τις στηρίξουμε. Φυσικά και θα είμαι εκεί, κάθε μέρα. Το οφείλω στον εαυτό μου πρώτα και μετά σε όλες αυτές τις ψυχές που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για την εμπειρία τους και σε όλα αυτά τα κορίτσια που ακόμα δεν το έχουν βρει», σημείωσε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση Η Κυρία Επιθεώρηση, αλλά και στην παιδική παράσταση Σκρουτζ -The Musical, την περίοδο των Χριστουγέννων, σημείωσε στη συνέχεια: «Η τιμωρία είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, εγώ δεν είμαι τιμωρός. Εγώ βρήκα τη δύναμη να μιλήσω για κάποια πράγματα που μου συνέβησαν και κάποια πράγματα που γνώριζα. Από εδώ και πέρα θέλω να είναι ένα έναυσμα για όλους τους ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί, να βρουν τη δύναμη μέσα τους και να κάνουν αυτή την κίνηση».

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για την περίοδο που έκανε τη δική της καταγγελία

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, μιλώντας παρέα με τη Ζέτα Δούκα στο LadyLike και τη Λία Παπαϊωάννου με αφορμή τη θεατρική τους συνύπαρξη, είχε αναφερθεί στην περίοδο που ξεκίνησε το λεγόμενο, ελληνικό #MeToo. «Πέρασα μία πολύ έντονη περίοδο σε εκείνη τη φάση, παρ’ όλα αυτά τώρα είναι σαν να συνέβαινε πάντα αυτό. Από παιδί ήμουν πάντα μπροστάρισσα όταν γινόταν μία αδικία. Το αίσθημα του δικαίου το είχα από παιδί. Απλά τώρα είναι σαν να κουμπώνουν όλα», σημείωνε χαρακτηριστικά.

«Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι για τους οποίους είχα έστω και λίγο στο πίσω μέρος του μυαλού μου ένα μικρό ερωτηματικό, μου επιβεβαιώθηκε για ποιον λόγο είχα αυτό το συναίσθημα. Πήρα κάποια στιγμή την απάντηση του τύπου “Όχι βέβαια”, στην ερώτηση “Θα με στηρίξεις αν χρειαστεί”», είχε πει για την περίοδο της δικής της καταγγελίας η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι αφού οι άνθρωποι που είναι πραγματικά δικοί μου, ο σύζυγός μου, οι γονείς μου, δεν μου είπαν ποτέ “Ξανασκέψου το” και με άφησαν να κάνω αυτό που εγώ θεωρούσα σωστό για το γενικό καλό, ότι ήμουν στον σωστό δρόμο», κατέληγε μιλώντας στο LadyLike.