ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Χάρης Δούκας απαντά σκληρά στα σχόλια για την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα

Γιώργος Παπαδάκης/Papadakis Press

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, όπου κλήθηκε να απαντήσει σε όσους σχολίασαν αρνητικά την παρουσία παλαιστινιακών σημαιών, τη συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι και την επιλογή των τραγουδιών που είπε, αλλά και την κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Νάσου Γαλακτερού που βρέθηκε στη σκηνή μαζί του, στη γιορτή για την αλλαγή του χρόνου στο Σύνταγμα.

Στη φράση «Ντροπή τους», που είπε ο Χάρης Δούκας καταδικάζοντας εμφανώς τα σχόλια αυτά, μπορεί να συνοψιστεί η απάντησή του για το θέμα. Παρακάτω θα δεις και θα διαβάσεις τι ακριβώς είπε απαντώντας για τη μικρή Σοφία, τη Μαρίνα Σάττι και τις σημαίες της Παλαιστίνης στο Σύνταγμα την Πρωτοχρονιά.

«Αλήθεια είναι ότι δέχτηκα πολύ κριτική στα social media, για διάφορα θέματα. Το πρώτο ήταν επειδή σηκώθηκα με ένα κοριτσάκι, την κόρη της Νάνσυς και του Νάσου. Ντροπή τους όσοι τα είπανε. Το δεύτερο είναι διότι, λέει, είχα φέρει την εκπρόσωπο της Eurovision, η οποία είπε και πολυπολιτισμικά τραγούδια. Ντροπή τους», σημείωσε αρχικά ο Χάρης Δούκας.

«Θέλω να πάει πάρα πολύ καλά η Μαρίνα Σάττι και στην Eurovision», σχολίασε στη συνέχεια ο δήμαρχος της Αθήνας.

Ο Χάρης Δούκας μίλησε και για τις σημαίες της Παλαιστίνης που κάποιοι από τους παρευρισκόμενους στο Σύνταγμα το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς κρατούσαν και ανέμιζαν, με αποτέλεσμα να καταγράφονται στα πλάνα της ΕΡΤ που μετέδιδαν ζωντανά από το σημείο τη γιορτή.

«Το τρίτο ήταν ότι υπήρχαν σημαίες της Παλαιστίνης. Υπήρχε ένα συλλαλητήριο, όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις -δεν το ήξερα εγώ- στο Σύνταγμα και μετά μπήκαν μέσα και άρχισαν να σηκώνουν σημαίες. Είναι δημόσιος χώρος ελεύθερης πρόσβασης. Τι να έκανα; Να έλεγα να κατέβουν οι σημαίες με πολλές χιλιάδες κόσμου, με οικογένειες και παιδιά. Να γίνει δηλαδή το Σύνταγμα πεδίο μάχης; Υπάρχει σώφρων άνθρωπος, ο οποίος θα μετέτρεπε αυτή τη γιορτή σε πεδίο μάχης;», σημείωσε ο Χάρης Δούκας.

Όπως είπε ο δήμαρχος της Αθήνας οι φωνές που έκριναν αρνητικά τη γιορτή στο Σύνταγμα «έκαναν πολύ θόρυβο, αλλά είναι λίγες».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε ξανά στα σχόλια που δέχτηκε η Σοφία Γαλακτερού που βρέθηκε μαζί του στη σκηνή. «Ντροπή τους. Είναι απαράδεκτο. Αυτό δείχνει μίσος και εμπάθεια. Είναι κήρυκες μίσους και εμπάθειας», επεσήμανε ο Χάρης Δούκας, για το θέμα της στοχοποίησης ενός παιδιού από trolls του διαδικτύου που συμπέραναν ότι είναι ένα «μελαμψό προσφυγάκι» και επέδειξαν με αυτή την αφορμή την ξενοφοβία και τον ρατσισμό τους απέναντι του.

«Οφείλω να πως ότι ενώ προσπάθησαν να δημιουργήσουν θόρυβο, οι φωνές της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης κέρδισαν, επικράτησαν. Είναι νομίζω μία προσέγγιση που δείχνει ότι τελικά το σωστό θα δείξει τον δρόμο και όσο κι αν κάποιοι φωνάζουν η δημοκρατία θα προστατεύσει τον εαυτό της», κατέληξε ο Χάρης Δούκας για το ζήτημα.