ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Έλενα Ακρίτα τα είπε όλα σε 3 προτάσεις για το «κοριτσάκι στο πλευρό του Χάρη Δούκα» την Πρωτοχρονιά

Δημήτρης Πελέκης/ Papadakis Press

Η κόρη του Νάσου Γαλακτερού και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου βρέθηκε μαζί με τη μητέρα της στο Σύνταγμα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος βρίσκονταν εκεί προκείμενου να υποδεχθούν σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1 μαζί με τους τηλεθεατές το νέο έτος. Η Σοφία, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη στιγμή, ενώ μάλιστα εμφανίστηκε και στη σκηνή μαζί με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για την αντίστροφη μέτρηση και την υποδοχή του νέου έτους. Κι έπειτα ήρθε το χάος. Η κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου κατονομάστηκε ως «κορίτσι από την Παλαιστίνη» από media και κάποιοι χρήστες των social media αποφάσισαν ότι αυτή ήταν η κατάλληλη αφορμή για να βγάλουν στην επιφάνεια τον ρατσισμό τους. Ευτυχώς, για κάθε ρατσιστικό σχόλιο υπήρχε και κάποιο όπως αυτό που έκανε μέσω Instagram η Έλενα Ακρίτα.

Καλωσόρισες 2024, κρίμα κι έμοιαζες τόσο πολλά υποσχόμενο. Καλωσόρισες με διάφορα σχόλια του τύπου «μελαμψό προσφυγάκι», «λάθρο», «χάθηκε να αγκαλιάσεις ένα ελληνόπουλο;», που απευθύνονταν αυτή τη φορά σε ένα παιδί. Στην προκειμένη στο παιδί της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Νάσου Γαλακτερού, που ακριβώς επειδή κάποιοι το ξέρουν από τα social media των γονιών του μπόρεσαν να πουν σε όσους έσπευσαν να βγάλουν τη χολή τους να το πάρουν αλλιώς. Το λάθος όμως δεν ήταν στο ποιο παιδί στοχοποιήθηκε. Το λάθος ήταν ότι στοχοποιήθηκε ένα οποιοδήποτε παιδί. Που θα μπορούσε να είναι από οποιοδήποτε σημείο της γης, να ανήκει σε οποιαδήποτε εθνικότητα, να έχει όποιους γονείς τύχαινε. Θα παρέμενε παιδί και τα «έχε το νου σου στο παιδί» παραμένουν πάντα αυτονόητα. Όχι για όλους, αλλά σίγουρα για την Έλενα Ακρίτα.

«Το όμορφο κοριτσάκι που αγκαλιάζει ο Χάρης Δούκας χτες στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο Σύνταγμα, στοχοποιήθηκε άγρια από το βούρκο του Διαδικτύου. Αυτό το σίχαμα των συγκαμένων εγκεφάλων, αυτό το έμεσμα των ακροδεξιών απορριμμάτων, το κρέμασε στα μανταλάκια αδιαφορώντας για την ψυχούλα του», έγραψε μέσω Instagram η Έλενα Ακρίτα κι έπειτα χώρισε τα αυτονόητα σε 3 προτάσεις.

«Δεν ενδιαφέρει κανέναν ότι τελικά δεν είναι παλαιστινιάκι. Και δεν ενδιαφέρει κανέναν ότι είναι η κόρη του Νάσου και της Νανσυ. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι ένα παιδί, ένα ανήλικο παιδί έγινε βορά στην αναλγησία τους», πρόσθεσε η δημοσιογράφος, συγγραφέας και βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Η ίδια κατέληξε ξεκαθαρίζοντας ότι καμία ετεροντροπή δεν ένιωσε για όσους σχολίασαν την κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Νάσου Γαλακτερού και υποψιάζομαι και για κανέναν που θα σχολίαζε το οποιοδήποτε κοριτσάκι στο πλευρό του νέου δημάρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα.

«Δεν ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους: γιατί δεν είμαστε σαν αυτούς, γιατί θα γίνουμε ποτέ σαν αυτούς», κατέληξε η Έλενα Ακρίτα στη δημοσίευσή της.

Δεν ντρεπόμαστε για λογαριασμό κανενός που μπορεί να βουτάει τη γλώσσα του στο μίσος κοιτώντας την εικόνα ενός παιδιού. Ούτε για εκείνους που διαχωρίζουν τα παιδιά και τη συμπεριφορά τους απέναντί τους αναλόγως αν είναι παιδιά της Νάνσυς ή της Μαλίκα. Οι ίδιοι θα έπρεπε να ντρέπονταν, αλλά για να νιώθεις ντροπή μάλλον πρέπει να νιώθεις γενικά. Οπότε, ας μην έχουμε ιδιαίτερες προσδοκίες.

Καλωσόρισες 2024 και έμοιαζες τόσο πολλά υποσχόμενο.