ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Λάκης Λαζόπουλος για τον «ξεκάθαρο» Σάκη Ρουβά και τον «δημόσιο υπάλληλο της τέχνης» Λιγνάδη

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Ο Λάκης Λαζόπουλος όπως κάθε εβδομάδα σχολιάζει την επικαιρότητα με τον δικό του μοναδικό τρόπο στο podcast του για το NEWS24/7. Ανάμεσα στα πρόσωπα που μπήκαν Στο στόμα του Λάκη, αυτή την εβδομάδα ήταν και ο Σάκης Ρουβάς και η τοποθέτησή του για τον Δημήτρη Λιγνάδη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου.

Όλα όσα είπε περί συμπόνοιας για το πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη, για τον οποίο ο Σάκης Ρουβάς αισθανόταν ότι «βρισκόταν σε μία κόλαση», ακούστηκαν στο podcast που υπογράφει ο Λάκης Λαζόπουλος για το NEWS24/7 μαζί με την άποψή του. Όπως σημείωσε αρχικά ο Λάκης Λαζόπουλος «Σήμερα είναι μέρα για διευκρινίσεις». Κι οι διευκρινίσεις ξεκίνησαν από τον Σάκη Ρουβά. Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας παραδέχτηκε ότι έχει υπάρξει φίλος με τον Σάκη Ρουβά, αλλά οι απόψεις τους βρίσκονται σε πλήρη διαφωνία για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Λάκης Λαζόπουλος: «Ο Σάκης Ρουβάς υπήρξε φίλος μου. Με τις απόψεις του έχω απόλυτη διαφωνία»

«O Σάκης Ρουβάς υπήρξε φίλος μου και τον έχω δει στη σκηνή κι έχουμε περάσει ωραίες μέρες κι όλα αυτά που ζουν οι άνθρωποι. Με τις απόψεις του έχω απόλυτη διαφωνία, αλλά ξέρω να ακούω πάντα τη γνώμη του άλλου. Όμως στη ζωή αυτή υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία προκειμένου να υπάρχει μία κοινή γλώσσα προκειμένου να συνεννοούμαστε. Το βουνό είναι βουνό, η θάλασσα είναι θάλασσα, ο ανήλικος είναι ανήλικος κι ο βιασμός είναι βιασμός», σημείωσε αρχικά ο Λάκης Λαζόπουλος.

Λάκης Λαζόπουλος Σάκης Ρουβάς Ο Λάκης Λαζόπουλος με τον Σάκη Ρουβά όταν συμμετείχε στην παράσταση Βάκχες που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης το 2013. / Papadakis Press

Ο Λάκης Λαζόπουλος με τον Σάκη Ρουβά όταν συμμετείχε στην παράσταση Βάκχες που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης το 2013.«Ναι βεβαίως μπορεί να είναι φίλος μας ο βιαστής. Ναι μπορούμε να πέσουμε απ’ τα σύννεφα αλλά δεν μπορεί από το χτύπημα που θα πάθουμε απ’ το πέσιμο να λέμε μ@@@@@@@ και να παλεύουμε να υπερασπιστούμε αυτό που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν και δεν τολμούν να υπερασπιστούν», πρόσθεσε με τον δικό του δεικτικό τρόπο ο ίδιος.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ως «δημόσιος υπάλληλος της τέχνης»

Μιλώντας για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για 4 βιασμούς, οι τρεις εκ των οποίων αφορούν ανηλίκους, ο Λάκης Λαζόπουλος τόνισε: «Είχε τοποθετηθεί μία ζωή σε θέσεις εξουσίας. Είχε τα λιβανιστήρια του Τύπου να μιλούν για το φοβερό του έργο, το οποίο ήταν κατά κανόνα χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Ένας δημόσιος υπάλληλος της τέχνης που σκαρφάλωσε ψηλά σαν φίδι, που πήρε τον Ρουβά και τον έκανε Διόνυσο στις Βάκχες και του δόθηκε του Ρουβά και το βραβείο Καρόλου Κουν εκείνη την εποχή παρακαλώ».

Ώστόσο, ό,τι κι αν ήταν μέχρι τη στιγμή που του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες περί κατά συρροήν βιασμών, ανήκει στο παρελθόν. «Αλλά είναι βιαστής. Τι πάει να πει συμπάσχω; Πάσχει το θύμα, δεν πάσχει ο βιαστής. Ούτε μπορείς να πηγαίνεις την άλλη μέρα και να λες άλλα και να ισχύουν τα άλλα επειδή τα είπες. Δεν μπορεί όλοι σε αυτόν τον τόπο να κάνουν το ακροβατικό του Άδωνι, το χάρισμα το έχει αυτός μόνο παιδιά, τέλος», σημείωσε ο Λάκης Λαζόπουλος αναφερόμενος στο Instagram Story που την επομένη μοιράστηκε ο Σάκης Ρουβάς χωρίς να ζητήσει καμία συγγνώμη κι απλά θέλοντας να τονίσει ότι στηρίζει και τα θύματα βίας.

Για τον Λάκη Λαζόπουλο ο Σάκης Ρουβάς ήταν ξεκάθαρος

«Δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα, ούτε να πει κάτι, ας πάρει ένα autocue να το έχει γραμμένο αν δεν μπορεί να συντάξει νόημα. Δύο φορές τον άκουσα να λέει “Θέλω να είμαι ξεκάθαρος”. Κι ήταν ξεκάθαρος, πάλευε στη διατύπωση, όχι στο νόημα», ανέφερε στη συνέχεια ο Λάκης Λαζόπουλος. «Ο Λιγνάδης κατηγορείται με σοβαρό κατηγορητήριο ότι είναι βιαστής. Δεν μπορείς να συμπάσχεις. Δεν είναι εθισμένος όπως οι κάνοντες χρήση ναρκωτικών ουσιών, γιατί έφερε κι ένα τέτοιο παράδειγμα. Άρα λάθος και ο παραλληλισμός εκτός κι αν αυτή θα είναι η υπερασπιστική του γραμμή», συμπλήρωσε.

 

Η επόμενη μέρα και η «διευκρίνιση» του Σάκη Ρουβά, επανήλθε στις κουβέντες του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί ο τραγουδιστής να αλλάξει το νόημα όσων είχε πει στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου. «Αν θες να βγεις την άλλη μέρα δεν αλλάζεις τα λόγια σου, ζητάς ξεκάθαρα μία συγγνώμη από τα θύματα και μόνο, κι αν θες τηλεφωνείς στον Λιγνάδη και του λες “εύχομαι να είσαι αθώος γιατί δεν μπορώ να το πιστέψω κι αν είσαι θα έρθω να το γιορτάσουμε. Αλλά αν δεν είσαι…” κι εμένα είναι φίλος μου και συμπαθώ πολύ τον Ρουβά, αλλά αυτή η διευκρίνιση απαιτείται στους καιρούς που ζούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και στη συνέχεια η επιτυχία του Σάκη Ρουβά Έλα μου, έπαιξε στον «αέρα» του Podcast.

«Με τα χρόνια φοβάμαι ότι η τρέλα γίνεται επικίνδυνη γιατί έγινε άποψη βασισμένη στην άγνοια και θα ήθελα να πιστέψω όχι στην εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων», κατέληξε ο Λάκης Λαζόπουλος στον σχολιασμό του. Κι ακολούθησε μία μοναδική στιγμή σάτιρας με τον Λάκη Λαζόπουλο να μιμείται έναν «αδιευκρίνιστο» μάνατζερ του Σάκη Ρουβά, όπως θα ακούσεις παραπάνω. Γιατί πάνω απ’ όλα ακόμα κι απέναντι στις στιγμές του απόλυτου παραλογισμού, η σάτιρα μπορεί να μας κάνει να γελάσουμε.