ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή ύστερα από μία μαραθώνια διαδικασία.

O Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε λίγο μετά τις 2 το πρωί στη ΓΑΔΑ και από εκεί στη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε αμέσως μετά: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Επί 3,5 ώρες ο Δημήτρης Λιγνάδης απολογούνταν ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Στο πλευρό του ήρθαν και οι πέντε μάρτυρες που κατέθεσαν μετά από πρόταση της υπεράσπισης Λιγνάδη και ειδικότερα: η πρώην υπουργός Πολιτισμού και ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα, ο ιδιοκτήτης του Action 24 Διονύσης Παναγιωτάκης, ο αδελφός του κατηγορούμενου, μία πρώην δικαστική λειτουργός και ένας συγγενής του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αντωνίας Ξυνού στο News247.gr, λίγο πριν την απόφαση για την ποινική μεταχείριση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο βοηθός σκηνοθέτη, Ιωάννης Παναγόπουλος και ο ηθοποιός, Αγησίλαος Μικελάτος, με δήλωσή τους, τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ουσία της υπόθεσης και αγνοούν τους λόγους για τους οποίους τα στοιχεία τους ανακοινώθηκαν δημοσίως.

Πρόκειται για δύο από τους μάρτυρες που κατονόμασε ο Αλέξης Κούγιας ότι θα τους προτείνει για να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του εντολέα του. «Κανένας δεν ζήτησε (και δεν έλαβε) τη σύμφωνη γνώμη μας, προκειμένου τα ονόματά μας να ανακοινωθούν στα ΜΜΕ ως “μάρτυρες υπερασπίσεως” του κ. Λιγνάδη, γεγονός το οποίο μας μας έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη» ανέφεραν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.