ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο διασώστης του εγκαταλελειμμένου σκύλου στην Εύβοια εξηγεί γιατί ανέβασε τη φωτογραφία που έγινε viral

Στιγμιότυπο από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια. @2021 Petros Karadjias/AP Images

Στο χωριό Γούβες στην Εύβοια κινδύνευσαν σπίτια κι άνθρωποι κατά τη διάρκεια των πολυήμερων πυρκαγιών στο νησί. Η διάσωση ανθρώπινων ζωών, ήταν ως όφειλε η προτεραιότητα όλων. Τα ζώα, οι αθώες αυτές ψυχές είναι κι αυτές ζωές. Ένας διασώστης κατάφερε να σώσει από τη φωτιά που πλησίαζε απειλητικά ένα πανέμορφο λυκόσκυλο από την αυλή του σπιτιού του, όπου το εντόπισε δεμένο.

Ο διασώστης και ο σκύλος που μόλις είχε σώσει απαθανατίστηκαν αγκαλιά. Η εικόνα έκανε τον γύρο των social media και η γενναία στάση του αποθεώθηκε. Για εκείνον ήταν απλά μία αυτονόητη κίνηση. Ο διασώστης μοιράστηκε τη φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την Κυριακή 8 Αυγούστου και μαζί μοιράστηκε την περιγραφή των σκηνών που έζησε στο χωριό Γούβες, όπου κάποιοι κάτοικοι θεώρησε ότι υποτίμησαν τη ζωή του σκύλου, με πρώτους τους ιδιοκτήτες του.

Ο διασώστης μιλά για όσα έζησε στις Γούβες. Η viral φωτογραφία του με τον σκύλο

«Αυτή την εικόνα δεν την ανεβάζω για να δείξω πόσο καλός είμαι, καθώς θεωρώ αυτονόητο να βοηθήσεις μια τέτοια ψυχή να γλιτώσει από το πιο βίαιο και άδικο θάνατο, σε αντίθεση με τον ίδιο του τον ιδιοκτήτη που θεώρησε σωστό να τον δέσει κιόλας στην αυλή του σπιτιού του, που θα καιγόταν από λεπτό σε λεπτό αφαιρώντας του κάθε ελπίδα για να επιβιώσει», έγραψε αρχικά ο διασώστης.

«Με αφορμή αυτό το σκυλί λοιπόν και τη μετέπειτα αισχρή-άνανδρη συμπεριφορά κάποιων κατοίκων του χωριού κατάλαβα για μια ακόμη φορά πόσο ανάξιοι είναι οι άνθρωποι στη πλειοψηφία τους να έχουν και να διαχειρίζονται όλα αυτά που μας έχει χαρίσει απλόχερα η φύση.

Λυπάμαι πραγματικά για όλες αυτές τις καμένες εκτάσεις πρασίνου, για όλες αυτές τις αθώες ψυχές που πληρώνουν τα εγκλήματα του ανθρώπινου είδους και για όλο το κόσμο που δε συμπράττει σε αυτή τη θλιβερή καταστροφή.

Όσο για όλους τους υπόλοιπους έχω να πω ότι με θλίβει πολύ το γεγονός ότι αναγκάζομαι να συνυπάρξω μαζί τους (με κάθε αντίκτυπο που έχει αυτό) και ότι είναι άξιοι της μοίρας τους», κατέληξε ο άνδρας που κρατώντας αγκαλιά το σκυλί απομακρύνθηκε από το σημείο.

Τα ζώα, οι καλύτεροι μας φίλοι. Εκείνα στα οποία δεν καταφέραμε να σταθούμε όλοι, πραγματικοί φίλοι τους. Και ναι, οι άνθρωποι θα έχουμε διαφορές στην αντίληψή μας, στις πεποιθήσεις μας, σε αυτά που μάθαμε και πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αν θέλουμε αύριο να είμαστε διαφορετικοί. Αλλά πρέπει όλοι μαζί να τα αφήσουμε πίσω. Όλοι μαζί να πάμε προς το αύριο. Κι ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να αλλάξουμε, ίσως είναι και η πεποίθηση ότι είμαστε το σπουδαιότερο είδος στον πλανήτη. Το μόνο που αξίζει να σώζεται, ενώ παράλληλα τον κατακρεουργεί. Αυτό είναι το σπίτι όλων μας κι αυτό θα πρέπει να προστατεύουμε, όλοι μαζί γι’ αυτόν κι ο ένας για τον άλλο.