ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευλαμπία Ρέβη: Το πρώτο μήνυμα της ρεπόρτερ που συγκίνησε το πανελλήνιο

Facebook.com/Ευλαμπία Ρέβη

Στο χωριό Γαλατσώνας Ευβοίας βρέθηκε η κάμερα του καναλιού Open και η ρεπόρτερ του Ευλαμπία Ρέβη. Η δημοσιογράφος εδώ και 8 μέρες που οι φωτιές καίνε την Ελλάδα, βρίσκεται από χωριό σε χωριό ακολουθώντας την πορεία της φωτιάς για να μεταδώσει εικόνες και να δώσει φωνή στους κατοίκους τους. Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Αυγούστου, την βρήκε στον Γαλατσώνα να συνομιλεί με έναν ηλικιωμένο άνδρα που παρά την εντολή εκκένωσης του χωριού παρέμενε στο σπίτι του προσπαθώντας να το προστατεύσει από τη φωτιά.

Ο άνδρας δεν μπορούσε να μιλήσει, αφού ο λαιμός του από τον καπνό που βρίσκεται τόσες μέρες πάνω από την Εύβοια είχε κλείσει. Όπως συνηθίζουν οι ρεπόρτερ που βλέπουμε αυτές τις μέρες στην γεμάτη φλόγες μικρή οθόνη της τηλεόρασής μας, έτσι και η δημοσιογράφος Ευλαμπία Ρέβη προσφέρθηκε να τον βοηθήσει αναζητώντας μια μάσκα στα πράγματά της για να του την προσφέρει ώστε να προστατευτεί όσο γίνεται από τον καπνό.

«Καταβρέχω γύρω γύρω για τη φωτιά. Από το μεσημέρι ρίχνω νερό. Φοβάμαι για το σπίτι πιο πολύ, όχι για μένα», της είπε με δυσκολία ο άνδρας. Εκείνη του απάντησε ότι πρέπει να φύγει αφού αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. «Και που να πάω;», τη ρώτησε κι εκείνη προσφέρθηκε να τον μεταφέρει μαζί με τον εικονολήπτη της σε ασφαλές σημείο. Εκείνος την ευχαρίστησε δακρυσμένος και τότε ξέσπασε κι εκείνη σε κλάματα. «Μην με ευχαριστείτε. Μην κλαίτε», προλάβαμε να ακούσουμε πριν βουρκώσουμε κι εμείς.

Το συγκλονιστικό βίντεο με την Ευλαμπία Ρέβη και τον ηλικιωμένο

Οι μέρες που ζούμε είναι γεμάτες από τέτοιες ανθρώπινες στιγμές. Είναι γεμάτες με στιγμές προσφοράς, στιγμές φόβου και δύναμης, στιγμές ένωσης που δεν είχαμε συνηθίσει. Η στιγμή αυτή που είδαμε στο δελτίο ειδήσεων του Open ήταν μια τέτοια συγκινητική στιγμή ένωσης μπροστά στην καταστροφή.

«Απ’ όσο ξέρουμε ήρθε και τον πήρε η Αστυνομία και είναι τώρα στα χέρια της πολιτείας για να δει πώς θα τον διαχειριστούν. Μάθαμε ότι είναι ένας άνθρωπος που ζει μόνος του, έχει σοβαρά θέματα διαβίωσης και υγείας. Ελπίζω η πολιτεία να τον φροντίσει, γιατί είναι ένας άνθρωπος που πολλές φορές κι εδώ στο χωριό έχει δημιουργήσει κάποια ζητήματα γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα. Δεν αλλάζει αυτό τίποτα στην κατάσταση στην οποία βρέθηκε, ίσα ίσα κατά τη γνώμη μου τη δυσχαιρένει κιόλας γιατί δεν πρέπει ένας άνθρωπος που είναι αδύναμος να μένει μόνος του και σε καταστάσεις που δεν μπορεί ούτε να σιτιστεί», είπε αργότερα στην κάμερα του Open η Ευλαμπία Ρέβη.

Το video από τη στιγμή που η Ευλαμπία Ρέβη και ο άνδρας κλαίνε αγκαλιασμένοι έγινε δικαίως viral. Δικαίως γιατί σε αυτές τις στιγμές αναγνωρίζουμε ότι αυτό το μαζί των ανθρώπων είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε όταν οι φωτιές σβήσουν. Δικαίως γιατί αυτή η τραγωδία πλήττει όλους όσοι τη βιώνουν από κάθε πόστο. Πλήττει κατοίκους, πυροσβέστες, εθελοντές, δημοσιογράφους, εικονολήπτες που βρίσκονται εκεί.

Η Ευλαμπία Ρέβη “κόμπλαρε” από την αγάπη του κόσμου

Η Ευλαμπία Ρέβη λίγες ώρες μετά ευχαρίστησε τον κόσμο που έγραψε για εκείνη εκατοντάδες μηνύματα αγάπης στα social media, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για όσα έζησε στον Γαλατσώνα Ευβοίας.

«Η αλήθεια είναι ότι έχω κομπλάρει από αυτό το τεράστιο κύμα αγάπης που δέχομαι απ’ όλους σας. Μακάρι αυτή η αγάπη να οδηγήσει στο να έχει ο παππούλης την φροντίδα που πρέπει από την Πολιτεία και την οικογένειά του, που όπως έμαθα αργότερα, τον έχει εγκαταλείψει.

Όσο για εμένα έκανα απλώς τη δουλειά μου, όπως τόσοι και τόσοι αξιόλογοι συνάδελφοι. Απλώς, καμία φορά σπάμε κι εμείς, γιατί και οι δημοσιογράφοι είμαστε άνθρωποι. Σας ευχαριστώ», έγραψε η δημοσιογράφος του Open. Εμείς ευχαριστούμε. Για τις στιγμές που δείχνουν ότι απέναντι σε κάθε εμπόδιο, όσο μεγάλο, επικίνδυνο ή τρομερό, το μαζί πάντα στέκεται πιο δυνατό.