ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το μεγάλο ποσό που έχει συγκεντρωθεί για τη στήριξή της

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου η Ιωάννα Παλιοσπύρου εμφανίστηκε στο δικαστήριο όπου ξεκινούσε η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της με βιτριόλι. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκίνησε με το θάρρος και το σθένος της και μπήκε φορώντας ειδική μάσκα, καπέλο και προστατευτικά γάντια στο δικαστήριο περιμένοντας να πάρει απαντήσεις.

Η δράστης της επίθεσης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Οι απαντήσει δεν δόθηκαν. «Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου καθώς έφευγε από το δικαστήριο μετά τη διακοπή της δικής για τις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτό που της δόθηκε απλόχερα ήταν η αγάπη, η εκτίμηση, ο θαυμασμός του κόσμου που δεν σταμάτησε να μιλά για το θάρρος της στα social media, στα ΜΜΕ, παντού.

Η δύσκολη διαδρομή της Ιωάννας Παλιοσπύρου ξεκίνησε πολύ πριν βγει από το αυτοκίνητο, πολύ πριν βαδίσει προς το δικαστήριο, πολύ πριν την πρώτη της δημόσια εμφάνιση. Ξεκίνησε την ημέρα της επίθεσης εναντίον της, που παραλίγο να της στοιχήσει τη ζωή. Μία διαδρομή γεμάτη χειρουργεία και θεραπείες που η Ιωάννα Παλιοσπύρου χρειάζεται για να κερδίσει και πάλι την αυτονομία της.

Πριν από μήνες η προσωπική φίλη της Ιωάννας, Αννίτα Ναθαναήλ, ξεκίνησε με τη βοήθεια του συζύγου της, μία εκστρατεία μέσω του GoFundMe για την οικονομική ενίσχυσή της ενόψει των ιατρικών, παραϊατρικών και δικαστικών της εξόδων.

«Η Ιωάννα είναι πολύ θετικός άνθρωπος. Ακόμα και μέσα στο σπίτι της κάνει συνέχεια σεμινάρια αυτοβελτίωσης, προσπαθεί να εκπαιδευτεί σε διάφορους τομείς γιατί θέλει να μπορέσει ξανά να εργαστεί. Θέλει να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια της, να ξαναδουλέψει, να ανεξαρτητοποιηθεί ξανά, να βελτιώσει την εικόνα της σε βαθμό που να μπορεί να κυκλοφορεί και να περνά under the radar. Θέλει να μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Ξέρει ότι είναι ανέφικτο να γίνει όπως ήταν πριν, αλλά θέλει σε βάθος χρόνου να έχει μία εικόνα που να είναι αποδεκτή. Αυτό της αρκεί», είπε η Αννίτα Ναθαναήλ σε πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνιση στο Happy Day.

Η πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυσή της δεν προλαβαίνει να μετρά δωρεές για την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Το ποσό των 80.000 δολαρίων που ήταν ο αρχικός στόχος έχει ξεπεραστεί καθώς οι δωρεές πολλαπλασιάστηκαν μετά την εμφάνισή της στο δικαστήριο. Ανάμεσα στους διάσημους top donors είναι η Μαρία Μενούνος που προσέφερε 1000 δολάρια, ενώ το ίδιο, αλλά και μεγαλύτερο ποσό έχουν προσφέρει και αρκετοί ανώνυμοι κι επώνυμοι δωρητές. Φυσικά και η παραμικρή δωρεά μετράει όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα. Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι 94.606 δολάρια.