ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η αντίδραση του Twitter στην καταδίκη της Έφης Κακαράτζουλα

Βασίλης Ρεμπαπής/ Eurokinissi

Ομόφωνα αποφάσισε την ενοχή της 37χρονης Έφης Κακαράντζουλα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την επίθεσή της με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Τις μέρες της δίκης το βλέμμα μας ήταν στραμμένο εκεί, στην απόφαση που περιμέναμε να βγει, στις περιγραφές που έκαναν το στομάχι μας να σφίγγεται κόμπος, σε κάθε φωτογραφία του φάρου του θάρρους που έστεκε αναμμένος κι αλύγιστος, της Ιωάννας Παλιοσπύρου που περίμενε τη δικαίωσή της.

Η Έφη Κακαράντζουλα επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου την περασμένη άνοιξη έξω από τον χώρο εργασίας της τελευταίας στην Καλλιθέα. Η ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου άλλαξε μέσα σε μία στιγμή για πάντα.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ζούσε ξανά και ξανά τον εφιάλτη της

Ιωάννα Παλιοσπύρου Βασίλης Ρεμπαμπής/ Eurokinissi

Και λίγους μήνες μετά βρεθήκαμε όλοι να βλέπουμε το θάρρος της να περνά την πόρτα του δικαστηρίου. Να μπαίνει και να βγαίνει από αυτό φορώντας τη λευκή της μάσκα και τα ειδικά προστατευτικά γάντιά της, να κάνει δηλώσεις λιγοστές μα πάντα καίριες στις κάμερες και να επανέρχεται για να αναβιώσει τον εφιάλτη που έζησε κάθε μέρα της πολύκροτης δίκης. Μίας δίκης από την οποία οι γυναίκες ένορκοι εξαιρέθηκαν, μετά από αίτημα της υπεράσπισης.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη μέχρι σήμερα στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία μου δίνει πολύ κουράγιο να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαράντζουλα. Ευχαριστώ πολύ», είχε πει πρόσφατα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μετά την πρόταση του εισαγγελέα για την ενοχή της κατηγορούμενης. Η πρότασή του έγινε πλέον δεκτή.

Το δικαστήριο βρίσκει ένοχη την Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι ομόφωνα απέρριψαν τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης σύμφωνα με τους οποίους «η πράξη που έχει διαπράξει είναι εκείνη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση». Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε επίσης και για το αδίκημα της απείθειας σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο εισαγγελέας έχει πλέον ξανά το λόγο για να αποφανθεί για τη χορήγηση ελαφρυντικών και την ποινή που θα επιβληθεί στην Έφη Κακαράντζουλα.

Η υπεράσπιση νωρίτερα δεν ζήτησε το ελφαρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς δεν μπορείνα κάνει κάτι για να άρει τις συνέπειες των πράξεών της. Ο συνήγορός της επεσήμανε επιπλέον ότι η κατηγορούμενη έχει ζητήσει πολλές φορές συγγνώμη για την πράξη της, ωστόσο ακόμη χαρακτηρίζεται αμετανόητη.

Το ελαφρυντικό που ζητήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης είναι αυτό του πρότερου σύννομου βίου και επέμεινε στην μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη το οποίο τελικά απορρίφθηκε.

H Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν είναι μόνη

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου είδε τη ζωή της να αλλάζει μέσα σε μία στιγμή. Ωστόσο σήμερα, θα συνεχίσει να αισθάνεται ευγνωμοσύνη για την απόφαση του δικαστηρίου. Και μετά από αυτήν την δίκη, ξέρει πώς μπορεί ο Γολγοθάς να παραμένει εκεί για να τον ανέβει, αλλά δεν είναι μόνη της σε αυτή την ανάβαση. Δεν είναι μόνη, έχει μαζί της την κοινωνία, που όπως θα δεις στα παρακάτω σχόλια στο Twitter, αγάλλιασε.