ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ρεγγίνα Μακέδου βρήκε τι είναι χειρότερο από τον φόβο των γονιών μην χάσουν το παιδί τους

Instagram.com/regina_makedou/

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων κοντά στα Τέμπη ανέρχονται πλέον στους 47, ενώ οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να εντοπίσουν και άλλους επιβάτες στα βαγόνια συνεχίζονται. Παράλληλα, ειδικά κλιμάκια με ψυχολόγους βρίσκονται δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες ενώ αρκετοί έδωσαν δείγμα DNA, ώστε να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων των θυμάτων μέσω γενετικού υλικού. Οι υγειονομικές αρχές απέρριψαν εξ αρχής τη διά ζώσης αναγνώριση των σορών, κυρίως για λόγους προστασίας της ψυχικής υγείας των συγγενών.

Οι έρευνες των διασωστών συνεχίζονται, λοιπόν, με τις ελπίδες για επιζώντες να έχουν σχεδόν σβήσει, και να επικεντρώνονται στην εύρεση των αγνοούμενων κάτω από τα συντρίμμια. Τραγικές φιγούρες των τελευταίων 24ωρων, οι γονείς των παιδιών που ακόμα αγνοούνται. Η Ρεγγίνα Μακέδου, από την πλευρά της, που παλεύει με τη λευχαιμία και έχει νιώσει τον φόβο των γονιών της μην τη χάσουν, μίλησε για τον δυσβάσταχτο πόνο όλων εκείνων «που δεν έχουν βρει καν το παιδί τους για να το θάψουν».

Η Ρεγγίνα Μακέδου μίλησε για κάτι πολύ χειρότερο από τον φόβο των γονιών της μην τη χάσουν

«Καιρό σκεφτόμουν αν υπάρχει κάτι χειρότερο για έναν γονιό από το να χάσει το παιδί του.. έβλεπα τη μάνα μου και τον πατέρα μου να το παίζουν τρελοί ενώ ήξερα πόσο έτρεμαν μην με χάσουν… Και έλεγα ‘υπάρχει χειρότερο;’. Και σήμερα είδα ότι υπάρχει, να μην βρεις καν παιδί να θάψεις. Τι να πεις σε αυτούς τους γονείς; Όλη μέρα σκέφτομαι μόνο αυτό! Πώς να απαλύνουμε αυτόν τον πόνο;», έγραψε στα stories του προφίλ της στο Instagram η Ρεγγίνα Μακέδου, επισημαίνοντας την οδυνηρή θέση των γονιών που όχι μόνο έχασαν άδικα τα παιδιά τους, αλλά δεν τα έχουν βρει ακόμα.

Ρεγγίνα Μακέδου Instagram.com/regina_makedou/

Στη συνέχεια, η Ρεγγίνα Μακέδου δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον συγκεντρωμένο κόσμο που αφήνει λουλούδια και ανάβει κεράκια στον σταθμό του ΟΣΕ Λάρισας – και η οποία ξύπνησε μέσα της μνήμες από την τραγωδία στα Τέμπη το 2003.

«Γυρνούσαμε από πενταήμερη όταν είδαμε τα ασθενοφόρα να ανεβαίνουν στα Τέμπη… Ξαφνικά τηλέφωνα. Δεν είχαμε ακόμα social “παιδί μου είσαι καλά;”. “Καλά είμαι βρε μαμά. Τι να έπαθα, εκδρομή είμαστε γιατί τι έγινε;”. “Τίποτα παιδί μου απλά πήρα να δω τι κάνεις”.

Μόλις μπήκα σπίτι είδα τη τηλεόραση και πάγωσα. Κατάλαβα πού πήγαιναν τα ασθενοφόρα. Φοιτήτρια πήρα αυτό το τρένο δεκάδες φορές… όπως σχεδόν όλοι μας. “Ναι βρε μαμά αμάν πια έφτασα πωωωω, σιγά με το τρένο είμαι τι να γίνει”. Ξυπνάω χτες και βλέπω αυτό που όλους μας έχει διαλύσει. Δεν αντέχω που κάποιοι δεν θα έχουν καν παιδί να θάψουν! Όλο είναι αδιανόητο!!! Υπάρχουν, πιστεύεις, γιατί; Ίσως να υπάρχουν… Τα παιδιά, όμως, δεν γυρνάνε πίσω… Και εκείνη η κοιλάδα… συνεχίζει να μαζεύει αγγέλους! Συλλυπητήρια…. Ο Θεός να είναι δίπλα σας!», έγραψε στην περιγραφή της φωτογραφίας η Ρεγγίνα Μακέδου, ανακαλώντας μνήμες του παρελθόντος που έχουν αφήσει ανεπούλωτες πληγές.

Εκατοντάδες ακόμα πληγές άνοιξαν τις τελευταίες ώρες.