ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει την άγνωστη κατάσταση υγείας του Φιλιππίδη και τα γκέι φιλιά στην ΕΡΤ

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Στο 23ο επεισόδιο του Podcast της για το NEWS24/7 η Έλενα Ακρίτα καταπιάστηκε όπως κάθε εβδομάδα με ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα τις ημέρες που πέρασαν. Ανάμεσα σε όσα σχολίασε στο podcast της ήταν η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που ξεκίνησε για να διακοπεί για 10 ημέρες την Παρασκευή 18 Μαρτίου, αλλά και τα γκέι φιλιά στη σειρά Τούρτα της Μαμάς που προκάλεσαν παραληρήμματα ομοφοβικού λόγου σε ένα hashtag στο Twitter. Ευτυχώς για όλους μας προκάλεσαν και αντιδράσεις απέναντι στην ομοφοβία όπως αυτή της Έλενας Ακρίτα.

Η Έλενα Ακρίτα ξεκίνησε να σχολιάζει τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη αναφερόμενη αρχικά σε αποσπάσματα της καταγγελίας της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους στο ΣΕΗ και καλώντας τους ακροατές της να μπουν στη θέση οποιασδήποτε καταγγέλλουσας σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης στον εργασιακό χώρο. Στη συνέχεια η δημοσιογράφος και συγγραφέας αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη, που σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του δεν του επέτρεψε να παραστεί στην έναρξη της δίκης του (ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε από τους νομικούς εκπροσώπους του η ολιγοήμερη διακοπή της δίκης).

Η Έλενα Ακρίτα μιλά για τον Πέτρο Φιλιππίδη που «κανείς μας δεν ξέρει αν είναι άρρωστος»

Η Έλενα Ακρίτα θέλησε να μιλήσει για την άγνοια την οποία έχουμε ουσιαστικά για το αν το πρόβλημα υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη είναι πραγματικό. Πιστοποιητικά που να το βεβαιώνουν δεν έχουν φτάσει ως ώρας στο δικαστήριο, ενώ οι δικηγόροι του ηθοποιού και σκηνοθέτη που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες ενός βιασμού και δύο απόπειρων βιασμού, ισχυρίζονται ότι τα προβλήματα υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη είναι εμφανή, ορατά. Η Έλενα Ακρίτα προτάσει μπροστά στην αμφιβολία για το αν υφίσταται ή όχι κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, την ανθρωπιά γιατί αυτή χαρακτηρίζει μία κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο. Η Έλενα Ακρίτα μιλά για την τιμωρητική κοινωνία που πρέπει να αλλάξουμε.

«Από την άλλη πλευρά ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι λέει άρρωστος, δεν μπορεί γι’ αυτόν τον λόγο να παραστεί ή αν θα παραστεί θα παραστεί με καροτσάκι. Έχει χάσει περίπου 29 κιλά. Δεν ξέρω αν είναι άρρωστος ή όχι, κανείς μας δεν το ξέρει. Αν χάσεις 30 κιλά δεν είναι και λίγο κι είναι πιθανόν να έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Φαντάζομαι ότι η απουσία του ή το καροτσάκι θα συνοδευτούν από πολύ σοβαρές ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες θα δοθούν στην Έδρα», σημείωσε η Έλενα Ακρίτα.

Η Έλενα Ακρίτα ανέφερε στη συνέχεια: «Αν είναι άρρωστος πραγματικά, οφείλουμε όλοι ως κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο να αντιμετωπίσουμε την ενδεχομένως κλονισμένη υγεία του με σοβαρότητα, ευπρέπεια και με γιατρούς που θα τον φροντίσουν όσο μπορούν καλύτερα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μία τιμωρητική κοινωνία πρέπει να σταματήσουμε να λέμε “βρε δεν πάει να ψοφήσει ο ένας, δεν πάει να τον βρουν κρεμασμένο στο κελί”. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα αυτά είναι ίδια και χειρότερα από τα κακουργήματα που διαπράττουν κάποιοι παραβάτες».

«Ανθρωπιά από τη δική μας την πλευρά, αξιοπρέπεια της ζωής, όποια ζωή κι αν είναι αυτή κι ευχόμαστε ο Πέτρος Φιλιππίδης, αν είναι άρρωστος, να γίνει γρήγορα καλά και να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, όπως πρέπει», κατέληξε στον σχολιασμό της για το ζήτημα η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Τα γκέι φιλιά και οι πραγματικοί «#ΕΡΤ_ανώμαλοι»

Σε άλλο σημείο του podcast της, η Έλενα Ακρίτα στάθηκε στο hashtag #ΕΡΤ_Ανώμαλοι, που δημιουργήθηκε με αφορμή ένα ακόμα γκέι φιλί στην φετινή τηλεοπτική σεζόν. Κι εκεί που είχαμε μείνει ήσυχοι ότι πλέον τα γκέι φιλιά αντιμετωπίζονται από το τηλεοπτικό κοινό, όπως πρέπει, ακριβώς δηλαδή το ίδιο με τα straight φιλιά που παίζουν στη μικρή οθόνη, ήρθε αυτό το hashtag να μας ταράξει. Το γκέι φιλί στο επεισόδιο της σειράς η Τούρτα της Μαμάς, δόθηκε για να γιορτάσει ένα ομόφυλο ζευγάρι τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης. Όλα θα ήταν καλά αν δεν υπήρχε αυτό το hashtag στο Twitter.

«Στην “Τούρτα της μαμάς”, την πετυχημένη κωμική σειρά της ΕΡΤ1, δύο άνδρες φιλήθηκαν στο στόμα. Βρε τι ήταν να μας συμβεί αυτή η τραγωδία; Φιλήθηκαν δύο άνδρες στο στόμα γιατί ήταν κάποιου είδους γάμος. Δεν έχω δεν το επεισόδιο αλλά έχω δει τα τέρατα που γράφτηκαν, καθώς έγινε μέχρι και hashtag #ΕΡΤ_ανωμαλοι. ΈΡΤ Ανώμαλοι είναι το μάτι σας αγαπούλες μου», σχολίασε με το μοναδικό της χιούμορ και την καυστικότητά της η Έλενα Ακρίτα. Κι ακολούθησε το (δίκαιο) ξέσπασμά της.

«Όλοι εσείς που γράφετε με τέτοιο μίσος, τέτοια χυδαιότητα, με μία πένα βουτηγμένη στα σκ@@@ και τις κο@@@@@@, να μάθετε να ζείτε με τους ομοφυλόφιλους. Να μάθετε να ζείτε με την αγάπη τους, με το γάμο τους με το γεγονός ότι θα υιοθετήσουν παιδιά. Ξέρετε κάτι; Δεν θα σας ρωτήσουν αγαπούλες μου γλυκές», ανέφερε η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Γιατί ωραία είναι να μιλάμε για ισότητα των δικαιωμάτων αλλά πρέπει να πάψουμε να συμβιβαζόμαστε με όσους δεν μπορούν να εμπεδώσουν την τις αρχές αυτές της ισότητας. Σε αυτή την ισότητα αναφέρθηκε και η Έλενα Ακρίτα.

«Όλοι εσείς οι γελοίοι που λέτε “δεν με νοιάζει τι κάνει ένας ομοφυλόφιλος, αρκεί να το κάνει στο κρεβάτι του”, ε όχι, λοιπόν, δεν θα το κάνει στο κρεβάτι του. Φοβερό; Θα το κάνει στο δρόμο, θα πιάσει το χέρι του συντρόφου του, θα φιληθεί όπου θέλει όπως εσείς που είστε το super straight ζευγάρι. Όσα δικαιώματα έχουν τα straight ζευγάρια έχουν και τα γκέι ζευγάρια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το δεν μας ενδιαφέρει αρκεί να μην προκαλούν τι σημαίνει; Ποιον να προκαλούν και γιατί να μην προκαλούν; Θα προκαλούν όσο θέλουν. Ό,τι θέλουν θα κάνουν. Αν κάνουν κάτι παράνομο θα τους πιάσει η αστυνομία και θα τους βάλει φυλακή. Όπως κάνει και με τους straight. Δεν έχουμε περισσότερα δικαιώματα αγάπες μου, έχουμε ακριβώς τα ίδια δικαιώματα όλοι οι άνθρωποι», επεσήμανε η Έλενα Ακρίτα.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και η άτυπη «άδεια» της κοινωνίας στους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή με τους δικούς τους όρους, δεν δημιουργεί την αίσθηση του αναγκαίου πια. «Δεν θα ζητήσουν την άδειά σας, συγγνώμη αλλά πραγματικά με εξαγριώνει αυτό το θέμα, για να φιλήσουν κάποιον, για να παντρευτούν κάποιον για να φτιάξουν τη ζωή τους όπως τη θέλουν, για να περπατήσουν με την υπερηφάνιά τους και το κεφάλι τους ψηλά στο Pride ντυμένοι όπως θέλουν. Δεν είστε ούτε οι στιλίστες τους, ούτε οι μανάδες τους, ούτε οι κηδεμόνες τους. Βγάλτε το σκασμούλη λοιπόν», όπως ανέφερε και η Έλενα Ακρίτα.

«Οι εποχές αλλάζουν, οι άνθρωποι ανταλάσσουν φιλιά στην τηλεόραση και δεν σας πέφτει κανένας απολύτως λόγος. Εκτός κι αν θέλετε να πάμε πάλι πριν από 20 χρόνια τότε που το γκέι φιλί στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη δέχθηκε πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ από το ΕΣΡ. Όχι στην ομοφοβία, δεν θα σας περάσει, δεν είναι επιλογή σας, δεν θα κάνετε ό,τι θέλετε, δεν θα ορίζετε τη ζωή των άλλων. Στη φωλίτσα σας, ήρεμα, σιωπηλά και τον σκασμούλη. Ναι αγάπες μου; Άντε μπράβο», κατέληξε. To λεγόμενο micdrop.