CELEBRITIES

Έλενα Ακρίτα: Ο απρόσμενος διάλογός της με τον Λάκη Γαβαλά περί φυλακής κι αγάπης

Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press

Η Έλενα Ακρίτα μοιράζεται τις απόψεις της με το κοινό τοσο μέσα από το Podcast της για το NEWS24/7, όσο και μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα Social Media. Ένα από τα τελευταία σχόλια που μοιράστηκε, ήταν μία διαπίστωσή της για τον Λάκη Γαβαλά. Ακολούθησε ένας απρόσμενος διάλογος. Απρόσμενος γιατί στην εποχή μας έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε διαλόγους μάλλον επιθετικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατ’ επίφαση διαλόγους στους οποίους στην πραγματικότητα κάποιος τσακώνεται μόνος του κι ο άλλος προσπαθεί να αντεπεξέλθει. Όταν ένας διάλογος ξεχειλίζει αγάπη, λοιπόν, είναι τουλάχιστον απρόσμενος. Κι είναι πάντα καλοδεχούμενος.

H Έλενα Ακρίτα θέλησε να μοιραστεί την άποψή της και μαζί την αγάπη της για τον Λάκη Γαβαλά και το έκανε μέσα από μία ανάρτησή της στο Facebook, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. Ένα μικρό, σύντομο σχόλιο με το οποίο συμφώνησαν τουλάχιστον 21 χιλιάδες από τους διαδικτυακούς της φίλους.

«Τελικά ο μόνος που φυλακίστηκε και πληρώνει τα χρέη του είναι ο Λάκης Γαβαλάς. Γι’ αυτό τον αγαπάμε», ανέφερε η Έλενα Ακρίτα στην δημοσίευσή της. Κι ο Λάκης Γαβαλάς το διάβασε κι ανταπέδωσε την αγάπη.

«Έλενά μου αγαπημένη… Η φυλακή μου είναι η παντοτινή πειθαρχία μου. Με συγκίνησε αυτή σου η τοποθέτηση», έγραψε σε ένα σχόλιο κάτω από τη δημοσίευσή της δημοσιογράφου και συγγραφέα ο Λάκης Γαβαλάς. «Σε αγαπώ και σε τιμώ», απάντησε στο σχόλιο του η Έλενα Ακρίτα.

Λάκης Γαβαλάς Έλενα Ακρίτα Facebook.com/ elenaakrita

«Στη φυλακή ήταν δραματικοί οι πρώτοι τρεις μήνες. Περιέπεσα σε κοροϊδία, από μια ζωή αξιοπρεπή όπως θεωρούσα ότι είχα, βρέθηκα σε ένα χώρο με άλλες μυρωδιές, θορύβους, ήταν τραγικό», είχε πει ο Λάκης Γαβαλάς για το πρώτο διάστημα που πέρασε στη φυλακή σε συνέντευξή του στο ONEMAN.

«Στους 3 μήνες που υπέφερα με σεβόντουσαν και κρατούσαν σε μία απόσταση. Τότε το φιλοσόφησα και είπα ότι κάνεις ένα νέο έργο στη ζωή σου, που λέγεται “φυλακισμένος”. Πάω στον αρχιφύλακα και τον ρωτάω πόσοι είναι οι κρατούμενοι, μου απάντησε περίπου 2.300. Ωραία λέω, αυτοί είναι οι κομπάρσοι μου, ξεκινάει το έργο», πρόσθετε ο Λάκης Γαβαλάς. Κι έτσι έγινε και πάλι ο πρωταγωνιστής του έργου της ζωής του.

Η φυλάκιση και τα χρέη στα οποία αναφέρθηκε η Έλενα Ακρίτα στη δημοσίευσή της αφορούσαν χρέη του Λάκη Γαβαλά προς το Δημόσιο. Ο ίδιος είχε δηλώσει για την χρεοκοπία της εταιρείας του: «Οι τράπεζες δεν μου έδιναν τα χρήματα για να προπληρώσω το εμπόρευμα στις ξένες πολυεθνικές. Και φυσικά τα LAK, η ελληνική γραμμή που δημιούργησα από το 2000, δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Μου πρότειναν τότε να απολύσω το 50% του προσωπικού. Δεν το δέχτηκα! Την ίδια περίοδο, στελέχη της εταιρείας που είχα δίπλα μου 20 χρόνια, άρχισαν να με εγκαταλείπουν, αλλά αφού είχαν μαζέψει λεφτά στην τσέπη. Αυτοί έφευγαν ξηλώνοντας παραστατικά. Τότε διαπίστωσα τις καταχρήσεις και την κακοδιαχείριση».

Ο Λάκης Γαβαλάς μέτρησε 7 συλλήψεις μέσα σε 3 χρόνια, ενώ έζησε 14 μήνες φυλάκισης. «Χρησιμοποιήθηκα από το ελληνικό Δημόσιο ως το εξιλαστήριο θύμα, προκειμένου να φανεί πως πλέον το σύστημα κάνει σωστή δουλειά και πως τώρα στην Ελλάδα και οι επώνυμοι τιμωρούνται. Όμως, εγώ ούτε έκανα ξέπλυμα μαύρου χρήματος ούτε έκλεψα από το Δημόσιο, όπως έκαναν όσοι θα έπρεπε να τιμωρηθούν. Γιατί στην πλειονότητά τους αυτοί που έκλεψαν είναι έξω. Ήμουν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας , που, λόγω της κρίσης και κάποιων ανθρώπων της εταιρείας μου, τους οποίους λανθασμένα εμπιστεύτηκα, έπεσα έξω. Εγώ χρωστάω, δεν έκλεψα και θέλω να πληρώσω», είχε πει στην εφημερίδα Έθνος ο ίδιος τον Ιανουάριο του 2015.