ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Τι συνέβη στο δικαστήριο- Για πότε ορίστηκε η νέα ημερομηνία

Papadakis Press

Μετά το αίτημα της πλευράς του συνηγόρου του κατηγορουμένου για ολιγοήμερη διακοπή, επικαλούμενος λόγους υγείας, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου 2022.

 

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Τι ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του

«Ο κ. Φιλιππιδης για λόγους υγείας δεν παρευρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δεν θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση» ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη δυσφορία του συνηγόρου κατηγορίας, Αλέξανδρου Μίντζια, καθώς η πλευρά του κατηγορούμενου δεν έφερε κανένα επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει πως ο Φιλιππίδης δεν μπορούσε να είναι παρών λόγω προβλήματος υγείας.

Στο μεταξύ, μία προηγούμενη αντιδικία μεταξύ της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και της Κικής Μπακιρτζίδου, συνηγόρου του Φιλιππίδη, έχει προκαλέσει κώλυμα στην έναρξη της δίκης του ηθοποιού για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού, με τη εισαγγελέα της έδρας να δηλώνει αποχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενες συνεδριάσεις, πέραν της 28ης του Μάρτη ορίστηκαν για την 1/4 και τις 14/4. Όπως όλα δείχνουν το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μεγάλη εξέλιξη στην υπόθεση της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Νωρίτερα το πρωί της 18ης Μάρτη, πρώτης μέρας για την εκδίκαση της υπόθεσης, με μία συμβολική ομαδική άφιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, έδωσαν το «παρών» οι ηθοποιοί που έβαλαν τα θεμέλια στο ελληνικό #metoo. Οι Ζέτα Δούκα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη, Εβελίνα Παπούλια ήταν εκεί, μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα και άλλους ηθοποιούς. «Δεν είναι εύκολες οι μέρες» δήλωσε ο κύριος Μπιμπίλας, ο οποίος ξέσπασε στις κάμερες λόγω της πίεσης.