ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντώνης Κανάκης: Παίρνει θέση για τη σάτιρα του Πάνου Βλάχου και το «τσουβάλιασμα» του Πορτοσάλτε

ANT1

Ο Πάνος Βλάχος δεν έχει σταματήσει να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Μια γιατί μίλησε με τρόπο αφοπλιστικό και ωμό για το επάγγελμα των δημοσιογράφων, μια γιατί αναφέρθηκε σε τραγούδι του στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε και πιο συγκεκριμένα στον στίχο: «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε».

Οι άμεσα εμπλεκόμενοι έχουν πάρει ήδη θέση. Ο Άρης Πορτοσάλτε θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπως ο ίδιος δήλωσε δημόσια, σε αντίθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη που αποφάσισε να μην προσφύγει στη δικαιοσύνη, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «μία συγγνώμη εκ μέρους του θα έληγε το θέμα». Άτομα από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και της καλλιτεχνικής σκηνής έχουν πάρει επίσης θέση στο τραγούδι του Πάνου Βλάχου. Ανάμεσά τους και ο Αντώνης Κανάκης.

Ο Αντώνης Κανάκης έκανε το δικό του σχόλιο για τον στίχο του τραγουδιού του Πάνου Βλάχου

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντώνης Κανάκης έκανε το δικό του σχόλιο για τον στίχο του τραγουδιού του Πάνου Βλάχου, που ακούστηκε σε live του στη Θεσσαλονίκη και το οποίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Όσα είπε χαρακτηριστικά μέσα από τη δική του εκπομπή, Ράδιο Αρβύλα.

«Πραγματικά έχουμε τρελαθεί με αυτά που γίνονται σε αυτήν τη χώρα. Παρακολουθείς ειδήσεις και εκτός του ότι σου μαυρίζει η καρδιά, διαπιστώνεις ότι αν συνεχίσουμε έτσι, το Ιράν θα φαντάζει σε λίγο Νέα Υόρκη μπροστά στην Ελλάδα. Τα πράγματα που λέγονται, ο δημόσιος διάλογος, οι απόψεις που ακούγονται στη Βουλή. Τώρα το παιδί αυτό, τον Πάνο Βλάχο, που έβαλε στον ίδιο σακί τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Άρη Πορτοσάλτε, που είναι το απόλυτα αυτονόητο τσουβάλιασμα, ότι ο πολιτικός και ο δημοσιογράφος σε αυτήν τη χώρα είναι το ίδιο και το αυτό. Όχι σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι το πιο αυτονόητο τσουβάλιασμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης και πρόσθεσε:

«Θέλουν να κάνουν σε αυτό το παιδί μήνυση γιατί εντάξει έχουν ελέγξει τα πάντα και σιγά σιγά να γίνουν παλιό, καλό Σοβιέτ. Αν αρχίσουν να ελέγχουν την ελευθερία του λόγου και της Τέχνης και των τραγουδιών και της σάτιρας και ό,τι θέλεις. Να μην μπορεί να μιλά κανένας σε λίγο. Επειδή είναι μανούλες σε αυτή την αυθαιρεσία τώρα τα διαστρεβλώνουν όλα. Το αφήγημα περί σάκου συνεπάγεται ό,τι είναι…».