ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αντώνης Κανάκης: Είπε δυνατά την αλήθεια για την εκκλησία και τα ομόφυλα ζευγάρια

ANT1

Ο Αντώνης Κανάκης και η ομάδα του Ράδιο Αρβύλα, ύστερα από τη διακοπή της εορταστικής περιόδου, επέστρεψε δυναμικά. Ως μία εκπομπή που σχολιάζει και κάνει σάτιρα για θέματα επικαιρότητας, δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει στη θεματολογία της το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην εκπομπή, όπως και κάθε άλλη φορά, προβλήθηκαν πρώτα απόψεις που έχουν ακουστεί αυτό τον καιρό από απλούς πολίτες, αλλά και πρόσωπα της δημοσιότητας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για το θέμα. Ύστερα ο Αντώνης Κανάκης πήρε τον λόγο.

«Στο #12 ξεκινάει η παράνοια. Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν τραβήξει τα πάνδεινα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αυτό που τραβάνε τώρα είναι μάλλον ό,τι χειρότερο. Όπως ήταν αναμενόμενο, στη χώρα που ζούμε το τσίρκο ήταν αναπόφευκτο. Το πολιτικό τσίρκο, το θρησκευτικό τσίρκο, το μιντιακό τσίρκο, το κοινωνικό… γίνεται πραγματικά χαμός» επεσήμανε ο παρουσιαστής.

Και συνέχισε μιλώντας για τον διχασμό που επικρατεί σχεδόν σε όλα τα κοινωνικά θέματα ανάμεσα στους πολίτες στη χώρα μας. «Στην Ελλάδα – είναι φοβερό αυτό – ίσως είναι και η γεωγραφική μας θέση αλλά και η κουλτούρα μας… είμαστε μόνιμα διχασμένοι σαν λαός. Οι μισοί ανήκουμε Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Τουρκία και οι άλλοι μισοί είναι Γαλλία, Γερμανία, Λονδίνο, Αμερική. Είμαστε εκεί και παλεύει αυτό το πράγμα μέσα μας, παλεύουν αυτές οι 2 κουλτούρες, γίνεται σκοτωμός. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι είμαστε και γίνεται μακελειό».

«Το τι λέγεται και το τι ακούγεται αυτή τη στιγμή… Από τη μία η πολιτική ηγεσία χρειάζεται φροντιστήριο, για ένα θέμα που εν έτει 2024 όλες οι χώρες του Δυτικού κόσμου το έχουν διαχειριστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο… από την άλλη έβγαλε σήμερα ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος… για ποιον λόγο δεν μπορώ να καταλάβω».

«Πέσαμε από τα σύννεφα, διαφωνούν λέει με τον γάμο… ενώ εμείς περιμέναμε να δίνουν την ευχή τους» σχολίασε δηκτικά. «Δεν θυμάμαι να έχει γίνει ποτέ κάποια Ιερά Σύνοδος για όλα αυτά τα φαινόμενα της κακοποίησης ανηλίκων μέσα στον κόλπο των Εκκλησιών», έκλεισε ο Αντώνης Κανάκης, ρίχνοντας «μπηχτή» σε όσους εκφέρουν άποψη για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών και αμελούν άλλα πόσα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και θα έπρεπε να παίρνουν θέση περισσότερο.