ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H ανάρτηση του Βασίλη μετά την είδηση της προφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη

Facebook.com

Ο 40χρονος Βασίλης ήταν το πρόσωπο που εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μεσάνυχτα» και μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν μόλις 15 ετών. Ο Βασίλης δεν ανέφερε ποτέ το όνομα του κακοποιητή του, αποκαλώντας τον «θεατράνθρωπο».

Μετά τη συνέντευξή που παραχώρησε ο Βασίλης, ακολούθησε η χιονοστιβάδα της συνέντευξης Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης χαρακτηρίστηκε «επικύνδυνος άνθρωπος». Στη συνέχεια οι κατηγορίες εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη έγιναν αντικείμενο έρευνας από την εισαγγελία και τις επόμενες ημέρες ο σκηνοθέτης και ηθοποιός συνελήφθη, απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο Βασίλης δεν είναι πια ο Τομ από τον «Γυάλινο κόσμο»

Ο Βασίλης, λίγες ώρες μετά την είδηση της προφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη πραγματοποίησε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Η ανάρτηση περιλάμβανε δύο φωτογραφίες από την εποχή που βίωσε την κακοποίηση και λίγα λόγια που φανέρωναν το αίσθημα λύτρωσης που ένιωσε ο βασίλης.

«Για την ιστορία: ήμουν ο Τομ από τον Γυάλινο κόσμο. Όχι πια, όμως!!! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υποστήριξή σας και τα μηνύματα αγάπης. Η αλήθεια πάντα νικάει!!! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!», έγραψε ο Βασίλης στην ανάρτησή του στο Facebook.

Όσα είχε πει για τη γνωριμία τους, την κακοποίηση και την τελευταία τους συνάντηση στην Ελεονώρα Μελέτη

«Είχα κάτσει κοντά στη σκηνή είχε μεγάλο ενθουσιασμό. Πάντα στο θέατρο ένιωθα δέος. Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε. Λόγω του νεαρού της ηλικίας μου κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει. Όταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε και να γνωρίσουμε τους συντελεστές, με είδε και μια διάλεξε. Μου είπε “έλα εσύ εδώ” και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαιρία. Ειδοποίησα τους συμμαθητές μου και την καθηγήτρια ότι θα μείνω παραπάνω γιατί θέλει να μου μιλήσει ο ηθοποιός και είπα ένα ψέμα ότι θα έρθει η μητέρα μου αργότερα να με πάρει», είχε πει για την πρώτη του γνωριμία με τον «θεατράνθρωπο» ο Βασίλης στην εκπομπή «Μεσάνυχτα».

«Αυτός μου είπε ότι είναι καθηγητής σε ιδιωτικές σχολές των βορείων προαστίων, ότι του αρέσει πολύ η επαφή με τους μαθητές, του αρέσει πολύ να τους προετοιμάζει, να τους μιλάει για το θέατρο. Ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα να ακούσω. Μου είπε για τη ζωή του, τι έχει κάνει, για την οικογένειά του πολύ λίγα πράγματα. Γενικώς πήρα μία εικόνα. Ξαφνικά σταμάτησε και μου λέει ας σταματήσουμε να μιλάμε για το θέατρο, ας μιλήσουμε για κάτι άλλο. Άρχισε να μου λέει πόσο ώριμος φαίνομαι για την ηλικία μου, ότι δεν μοιάζω για 15 ετών, αλλά φαίνομαι για μεγαλύτερος. Άρχισε να μιλάει για τα απαγορευμένα, πόσο γλυκό είναι να κάνεις κρυφά πράγματα τους γονείς σου και τους φίλους σου. Καθόμασταν δίπλα- δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος δεν ένιωθα άνετα και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρόνων», συμπλήρωνε για την πρώτη τους κατ’ ιδίαν συνάντηση.

«Δεν θυμάμαι πάρα πολλά είναι η αλήθεια. Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Θυμάμαι ότι την τρίτη φορά δέχτηκα τη σωματική σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ δεν αντιδρούσα απλά ακολουθούσα. Αυτή ήταν η αρχή. Μετά κόλλησε το μυαλό μου. Ήμουν πολύ αθώος. Επέμενε να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα», πρόσθετε μεταξύ άλλων ο Βασίλης.

Για την τελευταία τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε όταν πλέον ο Βασίλης ήταν ενήλικος, σημείωσε: «Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά στο σπίτι του. Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή. Του έλεγα ότι εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου και γενικότερα του μίλησα πολύ άσχημα. Αυτός έκλαιγε κι εγώ του είπα ότι δεν τον λυπάμαι γιατί ένας παιδεραστής είναι πάντα ένας παιδεραστής. Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται».