CELEBRITIES

Το Instagram μπλόκαρε τον Kanye West. Εκπλήσσεται κανείς;

@2022 Evan Agostini/Invision/AP, File/ AP Images

Αφού ο Kanye West πέρασε μία ολόκληρη μέρα να κατηγορεί τον νυν σύντροφο της πρώην συζύγου του, Kim Kardashian, Pete Davidson και κωμικούς της μαύρης κοινότητας, όπως ο Trevor Noah, παρουσιαστής του The Daily Show, μέσα από απανωτές δημοσιεύσεις στο Instagram, η πλατφόρμα αποφάσισε να μπλοκάρει τον λογαριασμό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Rolling Stone, στο οποίο επιβεβαίωσε την είδηση για τον περιορισμό του λογαριασμού του Kanye West εκπρόσωπος Τύπου της Meta, της εταιρείας στην οποία ανήκει το Instagram, αυτός θα διαρκέσει για ένα 24ωρο.

Τι δεν θα μπορεί να κάνει πια ο ράπερ στο Instagram

Αιτία της απόφασης του Instagram να μπλοκάρει τον λογαριασμό του Kanye West στην πλατφόρμα του, ήταν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της εταιρείας, «η επανειλημμένη παραβίαση των κανόνων για τη ρητορική μίσους, τον εκφοβισμό και την παρενόχληση». Ο Kanye West δεν θα μπορεί να κάνει δημοσιεύσεις, να στείλει προσωπικά μηνύματα ή να σχολιάσει οτιδήποτε για 24 ώρες.

Επιπλέον, το Instagram αφαίρεσε υλικό από τον λογαριασμό του ράπερ στην πλατφόρμα, το οποίο παραβίαζε τους κανόνες που προαναφέρθηκαν, όπως ένα post του που περιείχε ρατσιστικά σχόλια για τον Trevor Noah. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Meta, στο Rolling Stone, η εταιρεία εξετάζει τις περαιτέρω κινήσεις που μπορεί να κάνει, αν ο Kanye West συνεχίζει να παραβιάζει την πολιτική της πλατφόρμας σε σχέση με τη ρητορική μίσους και την παρενοχληση άλλων χρηστών.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο Kanye West έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Pete Davidson, τον νέο σύντροφο της Kim Kardashian. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε ασκήσει έντονη κριτική στην Kim Kardashian για την έκθεση της North στο TikTok (ω ναι! ξανά) κι είχε κατηγορήσει την οικογένειά της ότι αποκλείει τους πατέρες των παιδιών τους από σημαντικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την ανατροφή και την εκπαίδευση τους. Οι επιθέσεις του στον Pete Davidson πάντως, κορυφώθηκαν την Τετάρτη 16 Μαρτίου και κάπως έτσι η κίνηση του Instagram να τον μπλοκάρει δεν εξέπληξε κανέναν.

Ο Kanye West πιστεύει ότι ο Pete Davidson θα παρασύρει την Kim Kardashian στον κοσμο των ναρκωτικών

Ο ράπερ δημοσίευσε ένα άρθρο του 2019 που περιλάμβανε ένα (πρόστυχο και εντελώς ακατάλληλο για να λέμε και την αλήθεια) αστείο του Pete Davidson που αφορούσε το σεξ με ένα μωρό. «Ακόμα ένας λόγος για τον οποίο ο Skete πρέπει να μείνει μακριά από τα παιδιά μου», έγραψε ο Kanye West που έχει εφεύρει και χρησιμοποιεί το όνομα Skete για να αναφέρεται στον Pete Davidson.

«Α και κανείς δεν παρατήρησε ότι δεν εμφανίστηκε στο SNL», είπε έπειτα για τον κωμικο του Saturday Night Live ο ράπερ. «Κύριε μπορώ να σε βοηθήσω με τα φάρμακά σου, έπαθες νευρικό κλονισμό αφού σε διώξαμε από το Internet», πρόσθεσε. Βέβαια, τα δημοσιεύματα θέλουν τον Pete Davidson να απουσιάζει από την εκπομπή του λόγω των γυρισμάτω της ταινίας The Home, αλλά αυτό διόλου απασχολεί τον Kanye West.

Σε άλλα posts, ο Kanye West έγραψε ότι ο Pete Davidson θα παρασύρει την Kim Kardashian «στον κόσμο των ναρκωτικών» επειδή «κάθε δυο μήνες πάει σε κλινική αποτοξίνωσης».

Έπειτα δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο απο το τουλάχιστον ανατριχιαστικό τελευταίο του video-clip όπου το κεφάλι μίας φιγούρας που μοιάζει με τον Pete Davidson ανθίζει, αποκεφαλισμένο από μία άλλη φιγούρα που μοιάζει με τον ράπερ. «Όλοι έτοιμοι για την Coachella», έγραψε συνοδεύοντας τη φωτογραφία.

Ένα προσωρινό φρένο στον χαμό

Στη συνέχεια, στο στόχαστρο του, μπήκε ο Noah, αλλά και οι D.L Hughley και Michael Che, καθώς και οι τρεις κωμικοί είχαν αστειευτεί με το διαζύγιο του Kanye West και της Kim Kardashian. Κι όλα αυτά είναι μία απλή καθημερινή για τον ράπερ που δείχνει όλο και πιο ανησυχητικά σημάδια για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας το τελευταίο διάστημα.

Ο Kanye West έχει γίνει τουλάχιστον τρομακτικός με τα ξεσπάσματά του στο Instagram και τη λίστα των «εχθρών» του που ολοένα και μεγαλώνει (θα σου θυμίσω ότι εκεί έχει βρεθεί μέχρι κι ένα κινούμενο σχέδιο, η Πέππα το γουρουνάκι). Το Instagram έκανε μία πρώτη κίνηση για να βάλει έστω ένα προσωρινό φρένο στα διαδικτυακά του παραληρήματα. Θα δούμε αν ο ράπερ θα στραφεί στο Twitter πια, όπου παλιότερα είχε «χαρίσει» στο κοινό παρόμοιες στιγμές.

Ο λογαριασμός του Kanye West στο Twitter παραμένει ανενενεργός μετά το τέλος της αποτυχημένης εκστρατείας του για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020.