ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Ο Kanye West δεν θα τραγουδήσει στο Coachella, αν η Billie Eilish δεν ζητήσει συγγνώμη από τον Travis Scott. Εσείς όλα καλα;

© 2022 Amy Harris/Invision/AP IMAGES, File

Πλέον, πιστεύω ότι από τον Kanye West, πρέπει να τα περιμένουμε όλα. Για παράδειγμα, το πολύ πρόσφατο beef που πάει να δημιουργήσει ανάμεσα στον ίδιο και την Billie Eilish, με αφορμή κάποιες δηλώσεις της τραγουδίστριας, επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό μου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, πριν αναφερθούμε στο παραλήρημα του Kanye West. Όλα ξεκίνησαν όταν η Billie Eilish, κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας της στην Atlanta, σταμάτησε να τραγουδά όταν αντιλήφθηκε πως ένας από τους fans μέσα στο πλήθος πάλευε να αναπνεύσει. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η ίδια βεβαιώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του, απευθύνθηκε στο κοινό λέγοντας του: «Περιμένω τον κόσμο να είναι καλά, προτού συνεχίσω» και συνέχισε να τραγουδά.

Τα πολύ απλά και ανθρώπινα λόγια της Billie Eilish, δεν άργησαν να γίνουν λεία για δημοσιογραφικούς οργανισμούς που έκαναν λόγο για υποτιθέμενη μπηχτή της τραγουδίστριας προς τον Travis Scott, χωρίς η ίδια να έχει αναφέρει πουθενά το όνομά του. Υπενθυμίζουμε πως το φεστιβάλ Astroworld του Travis Scott στο Houston του Texas τον Νοέμβριο του 2021, κατέληξε σε τραγωδία. Αρκετοί από τους fans σωριάστηκαν αναίσθητοι, άλλοι ποδοποπατήθηκαν, 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία λόγω της συντριβής του πλήθους και άλλοι 300 περίπου τραυματίστηκαν. Παρά τις σκηνές πανικού, βέβαια, η συναυλία δεν είχε, μέχρι εκείνη τη στιγμή, διακοπεί.

Ο Kanye West τώρα και σε ρόλο δικηγόρου

Με αφορμή, λοιπόν, την είδηση πως η Billie Eilish την «είπε» (;) και προσέβαλλε εμμέσως τον Travis Scott, φαίνεται πως εξοργίστηκε ο Kanye West και όχι ο ίδιος ο Travis Scott. Για να βρει το δίκιο του καλού του φίλου και συνεργάτη, λοιπόν, ο Kanye West προειδοποίησε πως δεν θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ Coachella, εκτός αν η τραγουδίστρια ζητήσει συγγνώμη από τον ράπερ. Ζούμε (ξανά) μεγάλες στιγμές.

Πιο συγκεκριμένα, με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram που δείχνει τον τίτλο του άρθρου, ο Kanye West «συμβούλευσε» την Billie Eilish να ζητήσει συγγνώμη από τον Travis Scott. «Έλα Billie σ’ αγαπάμε. Παρακαλώ να ζητήσεις συγγνώμη από τον Travis Scott και τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Κανένας δεν ήθελε να συμβεί αυτό. Ο Trav δεν είχε καμία απολύτως ιδέα για το τι συνέβαινε την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή. Ήταν συντετριμμένος με αυτό που έγινε. Και ναι. Ο Trav θα είναι μαζί με στο Coachella, αλλά τώρα θέλω η Billie να ζητήσει συγγνώμη για να εμφανιστώ».

Μέσα σ’ όλη την παράνοια της υπόθεσης κι ενώ προσπαθούμε να καταλάβουμε τι στο καλό συνέβη, η Billie Eilish έδωσε τη δική της απάντηση, με ένα πολύ απλό σχόλιο στη δημοσίευση. «Κυριολεκτικά δεν είπα τίποτα για τον Travis. Απλώς βοήθησα έναν θαυμαστή», ανέφερε χαρακτηριστικά η Billie Eilish που μάλλον ψάχνει να βρει το δίκιο της μάταια.

Η Billie Eilish έχει διακόψει ξανά συναυλίες της για τον ίδιο ακριβώς λόγο

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Billie Eilish διακόπτει συναυλία της για να βοηθήσει κάποιον fan της. Το 2018, διέκοψε συναυλία της στη Στοκχόλμη για να δώσει νερό σε έναν θαυμαστή που κόντεψε να λιποθυμήσει. Πιο πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο του 2021, διέκοψε συναυλία της στο Governer’s Ball για να ζητήσει από την ασφάλεια να είναι πιο προσεκτική στη δουλεία της.