CELEBRITIES

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Unsplash

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις αστρολογικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου. Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, μη λέτε μετά ότι δε σας τα βρίσκουμε όλα.

ΚΡΙΟΣ

Αυτές τις ημέρες η ζωή σας μοιάζει με ένα κουτί σοκολατάκια, αλλά όχι με την έννοια που έδινε στη φράση η μάνα του Φόρεστ Γκαμπ, ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις μέσα στο καθένα. Η ζωή, λοιπόν, αυτές τις μέρες είναι σαν ένα κουτί σοκολατάκια που θέλετε να κατασπαράξετε μαζί με τα περιτυλίγματα, αλλά για κάποιο λόγο έχετε αυτοπεριοριστεί σε δίαιτα και έτσι ούτε έξω από τη συσκευασία δεν περνάτε.

Ευτυχώς αυτή η ανόρεχτη (και εκδικητική απέναντι στον εαυτό σας) τάση αρχίζει να περιορίζεται από την Παρασκευή, εν μέρει επειδή η συμπαντική καλοσύνη εκφράζεται με πιο πρακτικούς τρόπους απέναντί σας (τουτέστιν σταματάνε τα πολλά έξοδα, ανασαίνετε οικονομικά και ξανά προς την αποταμίευση τραβάτε) κι εν μέρει επειδή η τάση απολογισμού που σάς πιάνει πάντα πριν τα γενέθλιά σας πρόκειται να σας οδηγήσει κοντά στην αλήθεια, ότι όλοι σάς αγαπάνε δηλαδή και τρελαίνονται, κι ας μη μπορείτε να συνεννοηθείτε με άνθρωπο αυτές τις ημέρες.

ΤΑΥΡΟΣ

Το τίμημα της ομορφιάς και της λάμψης είναι διαφορετικό για τον καθένα: άλλοι κόβουν τα τρανς λιπαρά, άλλοι ιδρώνουν πάνω από τους διαδρόμους του γυμναστηρίου κι άλλοι είναι μεν υπέρλαμπροι, πανέμορφοι, θελκτικοί, με παλικάρια να σφάζονται στα γόνατά τους, αλλά στο χώρο εργασίας τους αισθάνονται όπως η Κατερίνα μέσα στο σπίτι του Master Chef.

Ναι, είναι όλοι ηλίθιοι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητήσουμε την κρίση σας επ’ αυτού, όμως για λίγες ημέρες ακόμα (άντε, μέχρι την Δευτέρα δηλαδή) οι συνάδελφοι θα σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε διάφορες εκκρεμότητες που εσείς δε θέλατε μεν να γνωρίζετε ότι υπάρχουν, παράλληλα όμως δε θα το ρισκάρατε να τις αναλάμβανε και κάποιος άλλος.

Προσέξτε απλά τι λέτε και πού για αυτό το Σαββατοκύριακο, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα στους παραλήπτες τους (π.χ. ο συνάδελφος του διπλανού γραφείου ίσως να μην κατανοήσει άμεσα το νόημα της φράσης «της θειας σου το μπουγαδοκόφινο», εξ ου και ίσως χρειαστεί να το αναλύσετε περαιτέρω).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Επιτέλους η πίεση στη δουλειά σταματάει και σταδιακά θα αρχίσει να ξεθωριάζει από πάνω σας αυτή η αίσθηση χρησιμοποιημένου σφουγγαρόπανου (που συν τοις άλλοις κανείς δεν το έχει σε υπόληψη). Η άνοιξη δεν έχει μπει επίσημα ακόμα, ωστόσο στην ψυχούλα σας αυτό συμβαίνει, έστω κι αν παραείστε μανουριασμένοι για να το καταλάβετε άμεσα.

Όλα θα μοιάζουν πιο γλυκά, πιο ήρεμα, πιο “ανθισμένα” κι αισιόδοξα, παρότι γκομενικώς δεν είστε πλήρως ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις (ίσως βέβαια να αφήνατε λίγο περιθώριο στον Θανάση να χαρεί κι αυτός τη δική του άνοιξη, τουτέστιν να χαλαρώσει λίγο και να μην είστε διαρκώς από πάνω του και να ζητάτε την επιβεβαίωση).

Όπως κι αν έχει, οι πολλές καθυστερήσεις και τα λοιπά εκνευριστικά “συμπτώματα” του ανάδρομου κυβερνήτη σας έχουν τελειώσει και μπορείτε να ασχοληθείτε με τη “σωτηρία της ψυχής”, η οποία, ως γνωστόν, είναι και “πολύ μεγάλο πράγμα”.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μπορείτε να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα (μέχρι τις αρχές της εβδομάδας, όχι μέχρι το επόμενο Τριώδιο) και να μην κανονίσετε ΟΛΑ τα οικονομικά του μήνα αυτό το Σαββατοκύριακο; Μπράβο, το ήξερα ότι μπορείτε, συγκρατηθείτε λοιπόν για δυο μέρες, δε θα πάθετε τίποτα, ίσα ίσα, θα σας μείνει και μαντίλι να κλάψετε (αν χρειαστεί, που δε θα χρειαστεί, μην αγχώνεστε).

Σε άλλα νέα, η κοινωνική σας ζωή ετοιμάζεται να πάρει το λεγόμενο “Φουέγκο”, κι αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μια στιγμή όπου έχετε μπαϊλντίσει μέσα στο σπίτι (ο λόφος του Φιλοπάππου για τον αετό του ανιψιού σας την Καθαρή Δευτέρα δεν προσμετράται εγκύρως ως έξοδος).

Κλασικά, οι πολλές έξοδοι ενδέχεται να σας δημιουργήσουν αυτό το άγχος χωρίς λόγο και νόημα, που εδράζεται κυρίως στον αυτόματο μηχανισμό παραγωγής τύψεων που έχετε πατεντάρει ως Kαρκίνοι, γι’ αυτό προσπαθήστε να μη δώσετε σημασία στην εν λόγω φωνούλα μέσα στο μυαλό σας.

ΛΕΩΝ

Για 2 – 3 μέρες ακόμα αναμένεται να συνεχιστεί η συνεννόηση στη βάση του «Ε-ΝΑ ΤΗΛΕ-ΓΡΑ-ΦΗΜΑ Α-ΠΟ ΤΟ Ε-ΞΩ-ΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥ-ΡΙΑ ΦΛΩ-ΡΑ ΜΠΑΡ-ΜΠΑ-ΡΙ-ΤΣΑ» και μετά όλα θα επανέλθουν στα ίσα τους και δε θα χρειάζεται να φέρνετε την Νατάσα Συρεγγέλα στη δουλειά και στο σπίτι να υποτιτλίζει στη γλώσσα που μιλάει καθένας από τους υπόλοιπους τι ακριβώς λέτε και εννοείτε, προκειμένου να μη γίνετε μούτι.

Στα πολύ καλά νέα του Σαββατοκύριακου συγκαταλέγεται το “ξεμπούκωμα” σε συναισθηματικό επίπεδο, κι από εκεί που αισθανόσασταν ντεμί σεζόν σε όλα (ακόμα και μπροστά στον καθρέφτη, πράγμα σπάνιο για τη δική σας περίπτωση), ο ενθουσιασμός σας με τον Θανάση (και τη ζωή, κατ’ επέκταση) θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πάνω κάτω πηγαίνετε σαν την Μπία Μπέκου στο πλατό της Πυρκαγιάς και αναφωνείτε “έχει πάρει φωτιά ο κώλος μας υποπυραγέ Σακελλαρίου”, μόνο που αντί για πλατό έχετε την κουζίνα της μάνας σας και αντί για Πυρκαγιά, το καθημερινό οικογενειακό σας σίριαλ, από το οποίο – όπως και η Μπία – δε μπορείτε να ξεφύγετε ό,τι κι αν κάνετε.

Τουλάχιστον έχετε καλή διάθεση, παρά την καθημερινή δυσκολία που αντιμετωπίζετε στα πρακτικά θέματα του σπιτιού, ενώ παραλλήλως σάς πιάνει και η άνοιξη σε πνευματικό επίπεδο, αισθάνεστε έτοιμοι να ασχοληθείτε για πρώτη φορά με νέες, ευχάριστες ασχολίες (και δεν εννοούμε μόνο να πλύνετε τις κουρτίνες στο πλαίσιο του spring cleaning).

Γκομενικώς πολύ θα θέλατε να έχετε όρεξη να ασχοληθείτε με όσα ανοιχτά μέτωπα έχετε αφήσει στη μοίρα τους (και είναι πολλά τα μέτωπα, Νινέτα), ωστόσο ένα μικρό κομμάτι του εαυτού σας θέλει απλώς να κλειστεί στο σπίτι και να σκεφτεί (= να ψωνίσει χωρίς έλεος online και να φάει ό,τι υπάρχει στο ψυγείο).

ΖΥΓΟΣ

Έχετε αυτή την ερωτική διάθεση που σάς συνεπαίρνει και κυκλοφορείτε όλη μέρα σαν δίδυμη αδερφή της Τζέλας Δελαφράγκα, όταν είχε προσκαλέσει στο σπίτι τον Γιακουμή “για ένα σκατς”. Παραλλήλως, βέβαια, ο ανάδρομος σάς έχει μπερδέψει πάρα πολύ στα γκομενικά, αφού φέρνει ξανά στο προσκήνιο το παρελθόν σας (και μάλιστα ούτε καν το ένδοξο), εκεί που ψήνατε πάρα πολύ να πραγματώσετε το στίχο “πάνω που είχα πει πως θα μείνω για πάρτη μου”, όπως θα έλεγε και η Χρυσάνθη-Παγώνα (για τους φίλους, Χρύσπα).

Η Αφροδίτη από τη νέα της θέση θα σάς βοηθήσει πάρα πολύ στο γκομενικό κομμάτι, δίνοντας μια νέα πνοή στην ερωτική σας ζωή, η οποία δε χρειάζεται για κανέναν απολύτως λόγο να ζει στο παρελθόν, ενώ και λεφτάκια αναμένεται να πάρετε τις επόμενες ημέρες. Μην αλληθωρίσετε μόνο από το τόσο λάγνο βλέμμα και διώξετε τον κόσμο, αντί να τον φέρετε σπίτι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το σπίτι σας είναι μια ζούγκλα, και δεν εννοούμε, δυστυχώς, στιλιστικά, πράγμα που θα πήγαινε πολύ με τη διάθεση έκφρασής σας. Οι γονείς και τα λοιπά σόγια επιδεικνύουν μια φοβερή επιμονή απέναντι σε διάφορα πράγματα που για εσάς έχουν τόση σημασία όση έχει η ευρωπαϊκή πορεία της Άρσεναλ για τη γιαγιά μου, κι εσείς αρνείστε πεισματικά να ενδώσετε σε αυτές τις πιέσεις να ασχοληθείτε με τα κουρτινόξυλα του σαλονιού, τις νέες πετσέτες του μπάνιου και κάτι σακουλάκια για τρόφιμα που ανοιγοκλείνουν με ειδικό μηχανισμό και αντ’ αυτού προτιμάτε, παρά το ότι η διάθεσή σας δεν είναι και στα καλύτερά της, να ασχοληθείτε με τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και συγκεκριμένα τον Θανάση, τους συναδέλφους και όσους γενικά μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο τηρείτε κάποιες προτεραιότητες σε αυτή τη ζωή και δεν ασχολείστε με ό,τι βρείτε μπροστά σας.

Το Σαββατοκύριακο θα έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε, μετά από αρκετές μέρες στην τσίτα, κυρίως επειδή και να μην καταλαβαίνει ο άλλος τι του λέτε, πολύ απλά, δε θα σας ενδιαφέρει να του το εξηγήσετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Κουράγιο, αδέλφια, σε λίγες μέρες θα ορθοδρομήσει ο Ερμής, δεν αξίζει να φάτε τα νιάτα σας στη φυλακή επειδή (σχεδόν) κανείς δεν καταλαβαίνει τι του λέτε και τι σάς λέει. Η φλαμπόγιαντ προσωπικότητά σας δεν αντέχει τις μισές δουλειές έτσι κι αλλιώς, κι αυτές τις ημέρες έχει απογειωθεί η ασυνεννοησία, έχει δοξαστεί η υπεκφυγή και έχει στεφθεί βασίλισσα της καθημερινότητας η μετριότητα στην απόδοση, ένας συνδυασμός παραγόντων που σάς στέλνει για τακούνια.

Τα καλά νέα είναι, όπως προείπαμε, ότι μετά το Σαββατοκύριακο τελειώνει το μαρτύριο, τα καλύτερα είναι ότι λάμπετε, Μπάμπη μου, σαν τον Ραμσή τον Β΄, και η διάθεσή σας να ασχοληθείτε με το well being σας δεν υποσκάπτεται από κανέναν και με κανένα τρόπο. Οποιαδήποτε ανασφάλεια που θα κάνει να βγει στην επιφάνεια χρειάζεται επειγόντως θάψιμο (θάψιμο, όχι απλά προσπέρασμα), ιδίως όταν έχει σχέση με τη δουλειά και τους στόχους σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Παρά την ταλαιπωρία των ημερών, εξακολουθείτε να έχετε αυτό το σέξι στη διάθεσή σας και την εξωτερική σας εμφάνιση, ένα απροσδιόριστο στρίψιμο μπούκλας/ στράβωμα σαγονιού με λάγνο τρόπο, το οποίο ξεγελάει τον απέναντι και νομίζει πως θα είναι πιο εύκολο να σας “τουμπάρει” επειδή μοιάζετε πιο χαλαροί και φαν.

Τίποτα από τα δυο τελευταία δεν είστε, παρότι έχουν αρχίσει να καταφτάνουν λεφτάκια στην τσέπη σας (ή τουλάχιστον δεν έχουν αρχίσει να φεύγουν τρέχοντας τα πενηντάρικα προς διάφορες κατευθύνσεις) και παρότι αισθάνεστε πολύ δημιουργικοί αυτές τις ημέρες, και άρα πιο φλέξιμπλ απέναντι σε οτιδήποτε συμβαίνει στη δουλειά.

Το βασικό σας θέμα είναι, όπως όλων μας αυτές τις ημέρες, η ρημάδα η συνεννόηση, η οποία θα αρχίσει να αποκαθίσταται σταδιακά, ενώ και στο γκομενικό μέτωπο θα έχετε εξελίξεις – λόγω του προανεφερθέντος σέξι που “βγαίνει από μέσα σας”, όπως θα έλεγε και η Αλέκα στο Πάμε Πακέτο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αυτοί οι ώμοι δεν είναι φτιαγμένοι για να σηκώνουν πολλά βάρη, ούτε στο σπίτι, ούτε και στη δουλειά, όμως ειδικά αυτό το Σαββατοκύριακο θα κάνετε μια εξαίρεση για τους οικείους σας και (χωρίς γκρίνιες, πολύ βασικό αυτό) θα αλληλοβοηθηθείτε για να τελειώσετε μερικές δουλειές για τις οποίες θα ζητήσουν τη συνδρομή σας.

Γενικά είστε πολύ έτοιμοι “να το παίξετε τρελίτσα” για να σας αφήσουν ελεύθερους υπηρεσίας, αλλά καλό θα ήταν να μην επιβαρύνετε άλλο τη θέση σας, ιδίως στις τελευταίες μέρες του ανάδρομου (πάνω σας) Ερμή. Η συνεννόηση δεν είναι εύκολο πράγμα, γι’ αυτό αποφύγετε (όσο κι αν σάς “τρώει”) τις άμεσες λεκτικές συγκρούσεις (ειδικά στη δουλειά) και αξιοποιήστε το Σαββατοκύριακο για να συζητήσετε μερικά πράγματα με τον Θανάση, όχι απαραίτητα για το πού πάει η σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), διότι μπορεί να μην πηγαίνει πουθενά κι αυτό να είναι καλύτερο από ό,τι νομίζετε, αλλά για το πώς θα περνάτε καλύτερα μαζί, τώρα που το μεγάλο ψυχολογικό ζόρι του χειμώνα (και του ανάδρομου) αρχίζει να υποχωρεί και δε θα αποσπάται η προσοχή σας από άσχετα πράγματα.

ΙΧΘΥΕΣ

Το αποφεύγατε πολύ καιρό, λυσσαλέα, αλλά όταν το παρελθόν θέλει απαραίτητα να επιστρέψει και να σας βρει, θα σας πετύχει όπου/ όπως κι αν είστε. Ό,τι θυμούνται χαίρονται όλοι γύρω σας, κι αυτό σάς πιέζει αρκετά, βγάζοντας στην επιφάνεια τη σκοτεινή, μελαγχολική πλευρά σας, αυτή που θέλει να καθίσει στον καναπέ 72 ώρες σερί χωρίς να μετακινηθεί ούτε για κατούρημα, ατενίζοντας απέξω από το παράθυρο τις αμυγδαλιές που ανθίζουν, καθώς αναλογίζεστε τι είναι η ζωή, τι είναι ο άνθρωπος, κι αν ένα βάζο φιστικοβούτυρο που είχατε στο ντουλάπι έχει τελειώσει ή αν έχει κρύψει η αδερφή σας ένα ακόμα στο βάθος.

Όταν δε μπορείτε να αποφύγετε κάτι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το απολαύσετε – και σ’ αυτό συγκαταλέγονται και διάφορα γκομενικά που «σκάνε» αυτές τις ημέρες από το πουθενά, ενώ αισθάνεστε ότι μοιάζετε με πατημένη σταφίδα και δεν έχετε (μέχρι τουλάχιστον να σας «ψήσει» αρκούντως ο άλλος) ουδεμία όρεξη να τσιτσινίσετε.

*Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr