CELEBRITIES

Τα δικαστικά έγγραφα της Angelina Jolie για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από τον Brad Pitt απορρίφθηκαν

ⓒ 2021 Charles Sykes/Invision/AP, File/Associated Press

Ίσως το διαζύγιο του άλλοτε γνωστού ζευγαριού ως Brangelina να σου φαίνεται αιώνιο. Και δίκιο θα ‘χεις. Ο Brad Pitt και η Angelina Jolie, εδώ και 5 χρόνια βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στους τέσσερις τοίχους της δικαστικής αίθουσας, προσπαθώντας να διαχωρίσουν την περιουσία τους και να αποφασιστεί τελικά ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια των 6 παιδιών τους.

Να υπενθυμίσουμε πως οι πρόσφατες εξελίξεις αφορούν την κατοχή δικαστικών εγγράφων εκ μέρους της Angelina Jolie που αποδεικνύουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύτη τον Brad Pitt και θύματα την ίδια και τα 6 τους παιδιά. Σύμφωνα με τα έγγραφα, τόσο η Angelina Jolie, όσο και τα παιδιά της, είναι πρόθυμα να παρέχουν στη δικαιοσύνη αποδείξεις που θα στηρίξουν τις καταγγελίες τους κατά του Brad Pitt. Η Angelina Jolie έχει συμφωνήσει να καταθέσει η ίδια. Την ίδια ημέρα που κατέθεσε τα δικαστικά έγγραφα που αφορούν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, η ηθοποιός κατέθεσε κι ένα απόρρητο έγγραφο με το οποίο συναινεί στην κατάθεση από τα ανήλικα παιδιά τους.

Η δυσαρέσκεια της Angelina Jolie σχετικά με την απόφαση του δικαστή

Σε αυτές τις εξελίξεις, έρχονται να προστεθούν και νέες. Αυτές σχετίζονται με την άρνηση του δικαστή John Ouderkirk να καταθέσουν τα 6 της παιδιά. Ο λόγος της απόρριψης είναι η ανεπάρκεια λεπτομερειών των δικαστικών εγγράφων σχετικά με την καταγγελόμενη βία. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του δικαστηρίου της California, «Ο δικαστής Ouderkirk απέρριψε την κα Jolie, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων που αφορούν την αρνητική επιρροή της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας των παιδιών. Αποδεικτικά στοιχεία κρίσιμα για την υπόθεσή της».

Η δικαστική απόφαση συνάντησε την αποδοκιμασία της ηθοποιού, που προσπάθησε να απομακρύνει από την υπόθεση τον δικαστή της California. Η ίδια, υποστήριξε πως ο εν λόγω δικαστής «δεν δέχτηκε να ακούσει τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών πριν πάρει την δικαστική απόφαση». Επίσης, δήλωσε πως «αρνήθηκε να ακούσει την κατάθεση των ανηλίκων εφήβων σχετικά με τις εμπειρίες τους, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους σχετικά με τη μοίρα της επιμέλειάς τους», αναφερόμενη σε έναν κώδικα της California που που επιτρέπει σε παιδιά άνω των 14 ετών να καταθέσουν εάν το επιθυμούν.

Στον αντίλογο της Angelina Jolie, έρχεται να προστεθεί και η κατηγορία για «αποτυχία του δικαστή να λάβει υπόψιν» τμήμα του κώδικα των δικαστηρίων της California. Στον εν λόγω κώδικα αναφέρεται η βλάβη στην ανάπτυξη των παιδιών, όταν η επιμέλεια παρέχεται σε άτομο με ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Η ίδια ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως ο John Ouderkirk, ο ιδιωτικός δικαστής που από κοινού επέλεξε με τον Brad Pitt για τη διευθέτηση των ζητημάτων τους, έχει παράνομες διασυνδέσεις με τους δικηγόρους του Pitt.

Ο Brad Pitt κερδίζει έδαφος

Προς απάντηση στην κατάθεση της Angelina Jolie, οι δικηγόροι του Brad Pitt δήλωσαν: «Ο John Ouderkirk διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα τους τελευταίους έξι μήνες με διεξοδικό, δίκαιο τρόπο. Κατέληξε σε μια δικαστική απόφαση μετά από ακρόαση ειδικών και μαρτύρων». Η κατάθεση του Brad Pitt αναφέρει, επίσης, πως ο δικαστής διαπίστωσε ότι η μαρτυρία της Jolie «στερείται αξιοπιστίας σε πολλούς σημαντικούς τομείς. Η υπάρχουσα εντολή επιμέλειας μεταξύ των μερών πρέπει να τροποποιηθεί, σύμφωνα με το αίτημα του κ. Pitt, προς όφελος των παιδιών».

Οι δικηγόροι αναφέρουν, παράλληλα, ότι οι ενστάσεις και οι περαιτέρω καθυστερήσεις από την πλευρά της Angelina Jolie «βλάπτουν σοβαρά τα παιδιά. Στερούνται περαιτέρω μονιμότητας και σταθερότητας».

Το φλέγων ζήτημα της επιμέλειας

Οι εξελίξεις σχετικά με την επιμέλεια είναι αβέβαιες, καθώς το δικαστήριο της California σφραγίζει τα περισσότερα αρχεία. Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι οι διαφορετικές επιθυμίες Jolie-Pitt σχετικά με την επιμέλεια. Όταν ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη, η Angelina ζητούσε την αποκλειστική επιμέλεια των 6 παιδιών. Από την άλλη, Brad Pitt ζητούσε συνεπιμέλεια.

Άτομα από το περιβάλλον της ηθοποιού κάνουν λόγο για επιθυμία της ίδιας να συμβάλλει στην αλλαγή της προσέγγισης του νόμου σε θέματα επιμέλειας. «Η κα Jolie εργάζεται υπό άκρα μυστικότητα για τεσσεράμισι χρόνια. Τόσο για να θεραπεύσει την οικογένειά της όσο και για να παλέψει με το σύστημα, ώστε καμία άλλη οικογένεια να μην βιώσει αυτό που η δική της βίωσε», δήλωσε στο Associated Press ο Peter Harvey -δικηγόρος και πρώην γενικός εισαγγελέας του New Jersey που έχει συνεργαστεί με την Jolie για θέματα πολιτικής.

Εάν η προσωρινή απόφαση επιμέλειας οριστικοποιηθεί από τον Ouderkirk, η Angelina Jolie θα ασκήσει έφεση. Ο κακός χαμός.