CELEBRITIES

Γρηγόρης Αρναούτογλου- Νάνσυ Αντωνίου: Η έντονη διαφωνία τους για τη συνεπιμέλεια στον αέρα της εκπομπής

Papadakis Press/Γιώργος Κουκούλης

Με την πλειοψηφία 156 βουλευτών, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά μεταρρυθμίσεις του οικογενειακού δικαίου, ρυθμίζοντας παράλληλα το ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα της συνεπιμέλειας των παιδιών μετά το διαζύγιο, εγκρίθηκε. Να σημειώσουμε πως ο νόμος διασφαλίζει την από «κοινού και εξίσου» συμμετοχή των γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους, χωρίς αποκλεισμούς.

Πρόκειται, λοιπόν, για μία μεταρρύθμιση που αφορά το μεγαλύτερο μέρος των διαζευγμένων γονιών και όχι μόνο. Ανάμεσά τους και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος έχει αποκτήσει έναν γιο με την πρώην σύζυγό του, Κατερίνα Κόκλα. Ο ίδιος, λοιπόν, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στη συνεπιμέλεια κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής στον Sfera 102,2.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Νάνσυ Αντωνίου ήρθαν σε αντιπαράθεση με τη σχετικά με το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας

Σε έναν διάλογο για τη συνεπιμέλεια με τη νυν συντρόφου του, Νάνσυ Αντωνίου, οι δυο σύντροφοι φάνηκε να διαφωνούν ως προς τις απόψεις τους για τη συνεπιμέλεια με αποτέλεσμα την έντονη λογομαχία τους on-air. Το απόσπασμα της λογομαχίας τους μεταδόθηκε στο «Πρωινό» του AΝΤ1.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Η συνεπιμέλεια πέρασε με 156 ψήφους υπέρ και 20 κατά. Ζω για να μάθω ποιοι είναι οι 20 κατά.

Νάνσυ Αντωνίου: Θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να έχει την άποψή του.

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Μα δεν μπορεί 200.000 άνδρες να μην μπορούν να δουν τα παιδιά τους εδώ και 15 χρόνια. Θα έπρεπε να χειροκροτήσετε τώρα γι’ αυτό που συμβαίνει.

Νάνσυ Αντωνίου: Θα χειροκροτήσω όταν το κράτος θα μπει στη διαδικασία να ελέγχει σωστά όλες τις υποθέσεις. Εμένα μια λέξη απλά συνεπιμέλεια δεν μου λέει κάτι. Επειδή τα έχω ζήσει πάρα πολύ αυτά τα πράγματα, σου λέω ότι η λέξη μόνο δεν λέει κάτι. Αυτή είναι γνώμη μου.

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Τι λέτε τώρα; Έχετε καταλάβει ότι άνθρωποι δεν έχουν δει τα παιδιά τους 7, 8 και 10 χρόνια; Εύχομαι να μη σου συμβεί. Αυτό που λέει η Νάνσυ είναι θεωρητικό. Εννοείται ότι πρέπει να ελέγξουν ποιος είναι και τι είναι ο καθένας. Αυτά είναι δεδομένα. Δεδομένο δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε να είναι, ότι ο πατέρας θα μπορεί να δει το παιδί του με το νόμο, όπως το βλέπει και η μάνα. Συνεπιμέλεια σημαίνει να έχεις τον ίδιο χρόνο. Μην πετάγεσαι και λες ό,τι να ναι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είδαν τα παιδιά τους. Πήγαιναν δικαστικά να δουν τα παιδιά τους και δεν τους τα κατέβαζαν κάτω. Τώρα έχει γίνει πολύ πιο αυστηρό.

Νάνσυ Αντωνίου: Σου λέω ότι μια λέξη δεν αλλάζει κάτι. Για μένα παίζει ρόλο, όταν υπάρχουν προβλήματα να εξετάζονται και οι δύο περιπτώσεις σωστά. Δεν είμαι υπέρ της μάνας. Δεν είναι αγώνας δρόμου για μένα.

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Οι ίδιοι οι άνθρωποι να είναι σωστοί, να ξέρουμε ποιο είναι το καλό του παιδιού μας, να αφήνουμε έξω τους εγωισμούς. Το παιδί δεν ήρθε ουρανοκατέβατο. Υπέστησαν βαρβαρότητα οι άνδρες. Μην λες σε μένα για τις γυναίκες Νάνσυ. Έχω κάνει τεράστιο αγώνα 20 χρόνια πριν για τις γυναίκες, όταν έλεγα πώς φερόντουσαν στα χωριά. Αυτή τη στιγμή υπήρξε βαρβαρότητα για τους άνδρες που είχαν παιδιά, βαρβαρότητα να μην μπορείς να δεις το παιδί σου. Σήμερα έπρεπε να γιορτάζει η πλάση. Και κάθεστε και λέτε γιατί; Είναι γιορτή σήμερα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος δεν θέλει συνεπιμέλεια.

Όπως φάνηκε από τον παραπάνω διάλογο, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ήταν αυτός που μίλαγε εν τέλει θεωρητικά και όχι η Νάνσυ Αντωνίου, η οποία μίλησε επί της ουσίας. Η ίδια, λοιπόν, δεν απέρριψε τη συνεπιμέλεια ως έννοια, ούτε μείωσε την αξία της. Ωστόσο, τόνισε το γεγονός πως μία λέξη από μόνη της δεν φέρνει τη λύση. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται κατά περίπτωση, ύστερα από ενδελεχή εξέταση. Και συμφωνούμε απόλυτα μαζί της. Δεν είναι όλοι οι μπαμπάδες ίδιοι. Το ίδιο ισχύει και για τις μαμάδες.