CELEBRITIES

Brad Pitt – Angelina Jolie: Το αστρονομικό ποσό που έχουν ξοδέψει ήδη για τη δικαστική διαμάχη τους που συνεχίζεται

ⓒ 2021 Joel Ryan/Associated Press

Το ζευγάρι που κάποτε ξέραμε ως Brangelina έχει περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ζωής του χωριστά και παράλληλα εγκλωβισμένο στις δικαστικές αίθουσες. Ο Brad Pitt και η Angelina Jolie, προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες του διαχωρισμού της περιουσίας τους και την επιμέλεια των 6 παιδιών τους από τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν η ηθοποιός κατέθεσε αίτηση διαζυγίου επικαλούμενη «αγεφύρωτες διαφορές».

Σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στη Daily Mail για το θέμα, το διαζύγιο του Brad Pitt και της Angelina Jolie είναι ήδη σε τροχιά για να γίνει η πιο πολυέξοδη δικαστική διαμάχη του Hollywood, μόνο και μόνο λόγω των δικαστικών εξόδων των εμπλεκομένων. Η μάχη αυτή επίσης θα είναι μακρά. Μετρά ήδη 4 χρόνια σε διάρκεια κι ίσως χρειαστεί άλλα 6 για να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς που μίλησαν στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εκτιμάται ότι οι δύο star του Hollywood έχουν ήδη ξοδέψει 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας σε αυτά τα 4 χρόνια της μάχης τους στα δικαστήρια.

Ο Brad Pitt και η Angelina Jolie έχει σταθεί αδύνατο να καταλήξουν σε συμφωνία για τον διαμοιρασμό της τεράστιας κοινής τους περιουσίας αλλά και για την επιμέλεια των 5 ανήλικων παιδιών τους (ο Maddox έχει ενηλικιωθεί κι έτσι η δική του περίπτωση δεν είναι πια μέρος της δικαστικής διαμάχης των γονιών του).

H Angelina Jolie, όπως αναφέρει η Daily Mail, πρόσφατα πούλησε έναν πίνακα του Winston Churchill που λέγεται ότι της είχε χαρίσει ο Brad Pitt, έναντι του ποσού των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Φήμες θέλουν την ηθοποιό να επενδύει αυτά τα χρήματα στη νομική αποθήκη της ενόψει της συνέχειας της δικαστικής της αναμέτρησης με τον Brad Pitt. «Νομίζω ότι αυτή θα είναι μία από τις πιο ακριβές υποθέσεις διαζυγίων στην ιστορία του Hollywood, μόνο και μόνο λόγω των δικαστικών εξόδων. Είναι σίγουρα ήδη μία από τις πιο μακράς διάρκειας υποθέσεις διασήμων που έχω δει ποτέ», είπε η δικηγόρος Kelly Chang Rickert από το Los Angeles στην εφημερίδα.

Οι ακριβοί δικηγόροι των Brad Pitt και Angelina Jolie και ο ιδιώτης δικαστής

«Πιστεύω ότι έχουν ξοδέψει ήδη από 1 εκατομμύριο δολάρια. Και οι δύο έχουν πολύ αξιόλογους δικηγόρους, η Angelina δε έχει αλλάξει πολλούς δικηγόρους ήδη. Εκτιμώ ότι οι αμοιβές τους ανά μία ώρα απασχόλησης κυμαίνονται μεταξύ 1000 και 1500 δολαρίων και μιλάμε για 40 με 50 ώρες που χρεώνουν ανά διαστήματα», συμπλήρωσε η ειδικός.

Η ίδια επεσήμανε ότι ο Brad Pitt και η Angelina Jolie έχουν προσλάβει έναν ιδιώτη δικαστή που ίσως κοστίζει περίπου 10000 δολάρια ανά ημέρα απασχόλησης. «Αν τον χρησιμοποιούσαν για μία πενθήμερη δίκη θα έπαιρνε περίπου 50000 προκαταβολή και 10000 για να επιθεωρήσει όλα τα έγγραφα πριν τη δίκη. Πιστεύω ότι πληρώνουν μόνοι τους τον δικαστή και ότι τους έχει κοστίσει περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Ως δικηγόρος διαζυγίων η εκτίμηση της Rockert ήταν πώς τα έσοδα από τον πίνακα που πούλησε η Angelina Jolie θα κατατεθούν ως αμοιβές των δικηγόρων της, χωρίς να αποκλείει ότι μπορεί να συνέτρεχαν κι άλλοι λόγοι για να τον πουλήσει. «Η Angelina μοιάζει να πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μπορεί να συνεχίζει να πληρώνει εκατομμύρια κι εκατομμύρια κι εκατομμύρια, αλλά όσο ο Brad θέλει την επιμέλεια και μάχεται γι’ αυτήν θα αναγκαστεί να τη μοιραστεί», σημείωσε η δικηγόρος.

Η πολυετής δίκη για την επιμέλεια των παιδιών και οι πανάκριβοι «ειδικοί μάρτυρες»

Όσο για την εκτίμησή της για τη διάρκεια της δίκης, αυτή καθορίζεται από την ηλικία των μικρότερων παιδιών του ζευγαρίου, των δίδυμων Knox και Vivienne. Είναι 12 ετών οπότε η μάχη των γονιών τους ίσως συνεχιστεί μέχρι να ενηλικιωθούν. «Είναι χειρότερο όταν οι άνθρωποι έχουν τα χρήματα γιατί συνεχίζουν να μάχονται. Άλλοι απλά βλέπουν τα χρήματα να τελειώνουν και σταματούν αλλά η Angelina θέλει να συνεχίσει να πληρώνει τους δικηγόρους», εξήγησε η δικηγόρος.

Μία ακόμα πηγή εξόδων είναι οι ειδικοί μάρτυρες που έχουν καλέσει για να καταθέσουν στη δίκη. Σύμφωνα με τη Daily Mail, τον Αύγουστο του 2020 η πλευρά του Brad Pitt είχε παρουσιάσει μία λίστα 21 μαρτύρων που μπορούσαν να καταθέσουν στην υπόθεση της επιμέλειας των παιδιών, περιλαμβανομένων αρκετών ειδικών ψυχικής υγείας. Το ίδιος έκανε και η Angelina Jolie προτείνοντας 5 ειδικούς μάρτυρες. Ο δικηγόρος οικογενειακού δικαίου, Joe Spirito εξήγησε στο δημοσίευμα ότι τέτοιοι μάρυρες πληρώνονται περί τα 500 δολάρια την ώρα. «Όταν προσλαμβάνεις επαγγελματίες ψυχικής υγείας και τους ζητάς να κάνουν μια αξιολόγηση για μια υπόθεση επιμέλειας παιδιών, μπορεί να σου κοστίσει 100 χιλιάδες δολάρια, για κάθε έναν από αυτούς. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για πολλά παιδιά και μία σχέση πολλών χρόνων οπότε δεν θα μου έκανε έκπληξη αν τα κόστη ξεπερνούσαν το 1 εκατομμύριο δολάρια», επεσήμανε.

To «αγκάθι» του Chateau Miraval

Σε ό,τι αφορά την κοινή περιουσία του ζευγαριού, ένα από τα βασικά αποκτήματά τους είναι το Chateua Miraval, ο αμπελώνας και το κάστρο που διατηρούν στη Γαλλία. Οι δυο τους αγόρασαν την έκταση αυτή έναντι 67 εκατομμυρίων δολαρίων το 2008 και παντρεύτηκαν εκεί τον Αύγουστο του 2014. «Στην Καλιφόρνια έχουμε νόμους κοινής ιδιοκτησίας, που σημαίνει ότι αν αγοράσεις ακίνητα μετά τον γάμο είναι ιδιοκτησία και των δύο», εξήγησε ο Joe Sapiro. «Μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκη υπόθεση αν κάποιος από τους δύο ισχυριστεί ότι το αγόρασε πριν τον γάμο κι έπειτα έβαλε το όνομα του συζύγου στους τίτλους ιδιοκτησίας. Οι άνθρωποι συχνά προσλαμβάνουν λογιστές για να εντοπίσουν την προέλευση των χρημάτων και να υποδείξουν τι είναι κοινή και τι ξεχωριστή περιουσία. Λόγω της τοποθεσίας του, οι νόμοι της Καλιφόρνια μπορεί να μην αφορούν τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία», σημείωσε στη συνέχεια.