CELEBRITIES

Στέφανος Κορκολής: «Τα χειρουργεία δεν σταματάνε, ανά τόσο ο καρκίνος με ξαναθυμάται»

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, το Mega δημιούργησε την εκπομπή «Σπίτι με το Mega», απ’ όπου έχουν περάσει ήδη αρκετοί σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες κρατώντας συντροφιά στο κοινό με τα τραγούδια τους. Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, έρχεται η σειρά του Στέφανου Κορκολή. Ο Στέφανος Κορκολής θα καθίσει στο πιάνο του κι έχοντας μαζί τους μουσικούς του θα εμφανιστεί στη συχνότητα του Mega στις 21.00. Με αυτή την αφορμή ο συνθέτης και τραγουδιστής μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη.

Μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κορκολής αναφέρθηκε στην περιπέτεια του με τον καρκίνο και εξήγησε στο πώς οδηγήθηκε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

«Μίλησα δημόσια σε μία εκδήλωση καρκινοπαθών στην Κρήτη, πριν από 7 χρόνια αν δεν κάνω λάθος, όπου εκεί ο σύλλογος “Ορίζοντας” που κάνει πολύ καλή δουλειά, με είχε προσκαλέσει για να κάνω μία φιλανθρωπική συναυλία για τους ανθρώπους που έχουν αυτή την ασθένεια. Όταν έκανα τη συναυλία ήταν μόλις το είχα πάθει κι εγώ. Έτυχε κάποιος να το τραβήξει αυτό και επειδή ήταν μια περίοδος νεκρή από ειδήσεις, έπαιξε», είπε ο Στέφανος Κορκολής για την απότομη δημοσιότητα που πήρε η εξομολόγηση του.

«Το έκανα εκεί και το απόσπασμα ήταν από εκεί. Βεβαίως, μετά όταν ρωτήθηκα όπως ήταν αναμενόμενο απάντησα. Δεν θέλω να ξορκίζουμε τα πράγματα, δεν κάνει», πρόσθεσε ο Στέφανος Κορκολής. Ο συνθέτης συμφώνησε με τον δημοσιογράφο για την αξία που έχει να μιλάμε δημόσια για την ασθένεια καθώς αυτή αγγίζει τη ζωή πολλών ανθρώπων καθημερινά. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που το αντιμετωπίζουν και πολύ σοβαρότερες περιπτώσεις από την δική μου», τόνισε ο Στέφανος Κορκολής.

«Δεν ήμουν ελαφριά περίπτωση αλλά ήμουν μια περίπτωση χειρουργήσιμη. Τα χειρουργεία δεν σταματάνε, ανά τόσο με ξαναθυμάται και πάμε. Δεν έχει τελειώσει», διευκρίνισε ο Στέφανος Κορκολής.

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της πρόληψης αλλά και της αλλαγής που χρειάζεται ο καθένας μας να κάνει στην καθημερινότητά του, σταματώντας τις κακές του συνήθειες. «Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι είναι σαν κι εμένα, δεν πάμε εύκολα στον γιατρό να κοιταχτούμε, δεν κάνουμε τσεκ απ. Το ανακάλυψα βάσει συμπτωμάτων. Το τσιγάρο μου δημιούργησε αυτό το καινούργιο κεφάλαιο το δύσκολο. Το δεύτερο είναι η πρόληψη. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει ο καθένας για τον εαυτό του», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κορκολής. «Εγώ εννοείται τα άλλαξα όλα. Το τσιγάρο έφυγε, τα άλλαξα όλα», σημείωσε.

Ο Στέφανος Κορκολής και το κεφάλαιο οικογένεια

Ο Στέφανος Κορκολής δεν δίστασε να μιλήσει και για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει πατέρας. Για την ιστορία, ο Στέφανος Κορκολής όπως έχει δηλώσει έχει παντρευτεί δύο φορές κι έχει δύο ευτυχισμένα διαζύγια. Το 2012 είχε δημοσιευθεί και η τρίτη αναγγελία γάμου του με τη Ρωσίδα τραγουδίστρια Σβετλάνα Γκεϊμάν. «Αυτή τη στιγμή που το λες, όχι δεν το σκέφτηκα. Δεν ξέρω, ίσως το γεγονός ότι είμαι τόσο με το πιάνο μου ενωμένος, ίσως να είναι αυτό. Όταν πρέπει να είμαι σε ένα αεροπλάνο, σε ένα κονσέρτο και να είχα οικογένεια δεν ξέρω πώς θα ήταν. Είναι πολύ υποθετικό. Αν συνέβαινε μπορεί να ήμουν και ο πιο ευτυχισμένο άνθρωπος στον κόσμο. Δεν το ξέρω», είπε ο συνθέτης.

Κοιτάζοντας τον δημοσιογράφο με το αναλλοίωτο στον χρόνο γαλανό του βλέμμα και διατηρώντας ακόμα την γνωστή καστανόξανθη κοτσίδα του, ο Στέφανος Κορκολής παραδέχτηκε ότι καταλαβαίνει ότι μεγαλώνει ωραία. «Εννοείται μεγαλώνω ωραία και μέσα μου. Όλα μια χαρά», σημείωσε ο Στέφανος Κορκολής. Και μέσα του και έξω του, επιμένουμε εμείς και ο Άρης Καβατζίκης.