CELEBRITIES

Πριγκίπισσα Άννα για Κάρολο: «Ξέρετε τι να περιμένετε. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι»

© 2023 Frank Augstein/AP IMAGES

Η Μεγάλη Βρετανία κινείται σε ρυθμούς στέψης. Ο Κάρολος στα 74 χρόνια του θα γίνει ο γηραιότερος βασιλιάς που έχει καθίσει ποτέ στον θρόνο στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας. Με αφορμή αυτό το γεγονός, η πριγκίπισσα Άννα παραχωρεί συνέντευξη στο καναδικό CBC News.

Η πριγκίπισσα Άννα μιλά σπάνια. Οι συνεντεύξεις που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια είναι πάρα πολύ λίγες. Είναι και που η μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ αποτελεί το πιο σκληρά εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας αφού ασχολείται με πάνω από 300 φιλανθρωπίες και εκδηλώσεις.

Μην λες «και σιγά τι κάνει» γιατί αν συνυπολογίσεις τι κάνουν οι υπόλοιποι θα της το διαπιστώσεις. Η πριγκίπισσα Άννα είναι το μυαλό. Ο άνθρωπος που εμπιστευόταν τυφλά η Ελισάβετ. Για τον Κάρολο να μην στα λέω. Οι Βρετανοί θα υποδέχονταν με χαρά την παραίτησή του και τον William στον θρόνο.

πριγκίπισσα Άννα ©2023 Tim Ireland/AP IMAGES

Πριγκίπισσα Άννα για Κάρολο: «Ξέρετε τι να περιμένετε»

Δεν έγινε όμως το προσπέρασμα στη διαδοχή για αυτό και στο σήμερα η πριγκίπισσα Άννα δηλώνει: «Ξέρετε τι να περιμένετε, αφού προετοιμάζεται εδώ και καιρό και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει. Ξέρετε, ο Κάρολος είναι αφοσιωμένος στο δικό του επίπεδο υπηρεσιών και αυτό θα παραμείνει ως έχει».

Η πριγκίπισσα Άννα μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις της για το πώς η βασιλική οικογένεια αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που θα ήθελαν να δουν τη μοναρχία να φεύγει. «Δεν χρειάζεται, από πολλές απόψεις, να το αντιμετωπίσουμε. Είναι ο μονάρχης που το ρυθμίζει αυτό. Και το σύνταγμα στηρίζει τη μοναρχία.

πριγκίπισσα Άννα © 2023 Dennis Lee Royle/AP IMAGES

Είναι απολύτως αληθές ότι υπάρχει μια στιγμή που πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση, αλλά θα ήθελα απλώς να τονίσω ότι η μοναρχία παρέχει, με το σύνταγμα, ένα βαθμό μακροπρόθεσμης σταθερότητας που είναι πραγματικά αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Πριν γίνει βασιλιάς, ο Κάρολος είχε εκφράσει την επιθυμία του για έναν «μικρότερο και οικονομικότερο» θεσμό της μοναρχίας, με λιγότερα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Νομίζω πως ο όρος ‘’αδυνατισμένη/ψαλιδισμένη μοναρχία’’ ειπώθηκε σε μια εποχή που υπήρχαν περισσότερα εργαζόμενα μέλη στην οικογένεια. Σήμερα δεν ακούγεται καλή ιδέα από εκεί που βρίσκομαι», ανέφερε η πριγκίπισσα Άννα.

Ο Κάρολος μίλησε για ένα μικρότερο σχήμα όταν ακόμα ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ήταν ενεργά μέλη της οικογένειας και ο πρίγκιπας Andrew δεν είχε χάσει όλους τους τίτλους του εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Epstein.

πριγκίπισσα Άννα © 2023 Justin Setterfield/AP IMAGES

Φρούριο το Λονδίνο για τη στέψη του Καρόλου – Στους δρόμους 29.000 αστυνομικοί

Την ίδια ώρα που ωραία τα λέμε εμείς, το Λονδίνο έχει μετατραπεί σε φρούριο με πάνω από 29.000 αστυνομικούς στον δρόμο για την τελετή της στέψης του Κάρολου. Σάββατο 6 Μαΐου, σημείωσε.

Οι βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας είναι προετοιμασμένες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας, Tom Tugendhat, λίγες ώρες αφότου ένας άνδρας συνελήφθη έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επειδή πέταξε αντικείμενα που έμοιαζαν με «κυνηγετικά φυσίγγια» στον προαύλιο χώρο του παλατιού.

«Δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση. Χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι η αστυνομία αντέδρασε απίστευτα γρήγορα, με απίστευτα επαγγελματικό τρόπο στο περιστατικό», ανέφερε ο υπουργός στο Sky News.

Ο Tom Tugendhat δήλωσε στο Times Radio ότι το γεγονός ήταν «μία από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις ασφαλείας που η χώρα έχει οργανώσει. Η αστυνομία είναι, με άλλα λόγια, παντού, και οι υπηρεσίες πληροφοριών μας και άλλες δυνάμεις ασφαλείας γνωρίζουν απολύτως την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε».