CELEBRITIES

O πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle εγκατέλειψαν τα social media όπου δέχονταν μίσος

AP Photo Frank Augstein

Έχουν γραφτεί πολλές γραμμές για το μίσος που εκφράζεται με την ευκολία της ανωνυμίας και με την επίφαση συχνά του χιούμορ στα social media. Θα γραφτούν λίγες ακόμα, γιατί η πίεση που προκαλεί αυτό το μίσος, η τοξικότητα και ο αρνητισμός που χωρά συχνά ακόμα και σε δισύλλαβες λέξεις (βλέπε ψόφα), είναι τόσο δυνατό που μπορεί να απομακρύνει από τα social media ακόμα και ανθρώπους που μας φαντάζουν πανίσχυροι. Όχι, δεν αναφέρομαι στο γεγονός ότι ο Trump αποκλείστηκε από το Twitter, το Facebook και το Instagram επ’ αόριστον. Στη δική του περίπτωση το μίσος ξεκάθαρα εκπορευόταν από τις δικές του δηλώσεις. Αναφέρομαι σε ένα ζευγάρι που αποφάσισε να χαράξει τη ζωή του ακολουθώντας τους δικούς του κανόνες. Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ήταν οι αποδέκτες του online μίσους και σύμφωνα με δημοσιεύματα αποφάσισαν εξαιτίας του να απέχουν από τα social media.

Ο λογαριασμός Royal Sussex στο Instagram, πριν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ανακοινώσουν την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, είχε περισσότερους από 10 εκατομμύρια ακόλουθους. Τι κι αν δεν μπορούν να χρησιμοποιούν πια τον τίτλο Royal για κάποιον νέο επίσημο λογαριασμό τους στην πλατφόρμα; Η Sunday Times υποστηρίζει ότι δεν θα το κάνουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle δεν σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τα social media για τους σκοπούς της νέας μη κερδοσκοπικής οργάνωσής τους Archewell, ενώ είναι σχεδόν απίθανο να επιστρέψουν με προσωπικούς λογαριασμούς σε αυτά.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle δεν έχουν μοιραστεί κανένα στιγμιότυπο στον λογαριασμό Sussex Royal στο Instagram από τον Μάρτιο του 2020 λίγο πριν οριστικοποιηθούν οι όροι της παραίτησής τους. Συμφώνησαν μάλιστα με τη βασιλική οικογένεια να μην χρησιμοποιούν τη λέξη “Royal” σε οποιαδήποτε νέα τους σχέδια αλλά δεν άνοιξαν κάποιον νέο λογαριασμό. Αντ αυτού επικεντρώθηκαν στο χτίσιμο της νέας τους ζωής και των ανεξάρτητων ρόλων τους στις ΗΠΑ.

Όταν η Meghan Markle μιλούσε για τον αντίκτυπο της online κακοποίησης

Η Meghan Markle έχει μιλήσει στο παρελθόν για τον «Σχεδόν αβάσταχτο» αντίκτυπο της κακοποίησης που συμβαίνει διαδικτυακά και έχει πει δημόσια ότι θεωρεί τον εαυτό της το άτομο που τρολαρίστηκε περισσότερο το 2019. Μιλώντας στο podcast “Teenager Therapy” τον Οκτώβριο του 2020 είχε πει χαρακτηριστικά: «Μου λένε ότι το 2019 ήμουν το πιο τρολαρισμένο άτομο σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως φύλου. Τώρα, από αυτό το διάστημα τους 8 μήνες ήμουν “αόρατη” αφού είχα άδεια μητρότητας και είχα ένα μωρό να φροντίσω».

«Είναι σχεδόν αβάσταχτο, είναι τόσο έντονο, δεν μπορείτε να φανταστείται πώς νιώθεις όταν το υποστείς. Είτε είσαι 15 είτε 25, αν οι άνθρωποι λένε πράγματα για σένα που δεν είναι αλήθεια, αυτό που συμβαίνει στην πνευματική και ψυχική σου υγεία είναι καταστροφικό», συμπλήρωνε η Meghan Markle και κάτι μου λέει ότι όντως δεν θα την ξαναδούμε τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον στο Instagram.

O πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είναι επικεντρωμένοι στη νέα τους ζωή

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Archwell που ίδρυσαν πέρυσι η Meghan Markle και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Harry δεν έχει ακόμα επίσημους λογαριασμούς στα social media. Σκοπός του, σύμφωνα με το site του, είναι «να απελευθερώσει τη δύναμη της συμπόνιας για να οδηγήσει σε συστημική πολιτιστική αλλαγή». Κι ελπίζουμε να τα καταφέρει. Παράλληλα οι δυο τους έχουν υπογράψει μία συμφωνία εκατομμυρίων με το Netflix για την παραγωγή ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επιπλέον θα παράγουν podcast για το Spotify ενώ έχουν από το καλοκαίρι ξεκινήσει τη συνεργασία τους με πρακτορείο διάσημων ομιλητών για εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.