CELEBRITIES

H βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε πρώτη φορά δημοσίως με μάσκα

Pool Photo via AP Aaron Chown

Η ζωή προχωράει ακόμα σε ρυθμούς που της επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού. Το ίδιο ισχύει και για εμένα στο Παγκράτι, το ίδιο και για τη βασίλισσα Ελισάβετ στο παλάτι του Buckingham. Πλένουμε χέρια, φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις. Οι βασικές διαφορές είναι ότι της βασίλισσας Ελισάβετ ίσως της πλένουν τα χέρια, σέβονται τις αποστάσεις που κρατά η ίδια ευλαβικά και της κατασκευάζουν διαφορετικές μάσκες για κάθε περίσταση. Την πρώτη από αυτές που φόρεσε σε δημόσια εμφάνισή της, την σχεδίασε η αγαπημένη της βοηθό ενδυματολόγο Angela Kelly.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως με μάσκα, από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού που έχει πλήξει δυστυχώς, πάρα πολύ και τη δική της χώρα, μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη που υπάρχει στο Αββαείο του Westminster στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Η 94χρονη μονάρχης έχει πραγματοποιήσει και άλλες δημόσιες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά δεν είχε απαθανατιστεί ποτέ ως τώρα με την μάσκα της. Η μάσκα που επέλεξε ήταν μαύρη με μία λευκή γραμμή στο πάνω μέρος της. Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 4 Νοεμβρίου, δημοσιεύτηκαν την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου.

Βασίλισσα Ελισάβετ Pool Photo via AP / Aaron Chown

«Ήταν υπέροχο που είδα την μεγαλειότατη σε τόσο καλή διάθεση και με τόσο καλή υγεία. Μιλήσαμε για την 100στη επέτειο από την δημιουργία του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και τη ζωή στο αββαείο. Αυτό είναι το μέρος όπου εκείνη παντρεύτηκε και καταννοεί τις συνδέσεις» είπε ο επίσκοπος του Αββαείου Dr. David Hoyle στους δημοσιογράφους για τη συνάντηση του με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Τι έκανε η βασίλισσα στο Αββαείο του Westminster

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν η μόνη παρούσα μαζί με τον επίσκοπο και έναν εκπρόσωπο του στρατού στη σύντομη τελετή. O στρατιωτικός ακόλουθος άφησε εκ μέρους της στο μνημείο, μία ανθοδέσμη με ορχιδέες και άνθη μυρτιάς, βασισμένη στη δική της γαμήλια ανθοδέσμη του 1947. Έσκυψε το κεφάλι της μετά από μία προσευχή που έψαλλε ο επίσκοπος. Η ίδια είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί η τελετή καθώς η πανδημία είχε αλλάξει τα σχέδια για τον εορτασμό των 100 χρόνων του μνημείου. Ο άγνωστος στρατιώτης στο Αββαείο του Westminster συμβολίζει τους στρατιώτες που χάθηκαν στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

βασίλισσα Ελισάβετ Η βασίλισσα Ελισάβετ επιθεωρεί την ανθοδέσμη που αποτελεί αντίγραφο της δικής της γαμήλιας ανθοδέσμης. / Pool Photo via AP / Aaron Chown
Η βασίλισσα Ελισάβετ επιθεωρεί την ανθοδέσμη που αποτελεί αντίγραφο της δικής της γαμήλιας ανθοδέσμης.
Με τον επίσκοπο του Αββαείου. / Pool Photo via AP / Aaron Chown
Με τον επίσκοπο του Αββαείου.
βασίλισσα Ελισάβετ Ο στρατιωτικός Nana Kofi Twumasi-Ankrah, αφήνει το μπουκέτο στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ. / Pool Photo via AP / Aaron Chown
Ο στρατιωτικός Nana Kofi Twumasi-Ankrah,
αφήνει το μπουκέτο στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Ελισάβετ έβγαλε τη μάσκα της ξανά

Για το δεύτερο σκέλος των εκδηλώσεων μνήμης, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, η βασίλισσα Ελισάβετ αποχωρίστηκε τη μάσκα της, καθώς παρακολουθούσε την μνημόσυνη δέηση σε απόσταση από την συνοδό της από το μπαλκόνι του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο δίπλα μπαλκόνι, χωρίς μάσκες επίσης, παρακολουθούσαν η δούκισα της Κορνουάλης, Καμίλα και η Kate Middleton.

Βασίλισσα Ελισάβετ Η Βασίλισσα Ελισάβετ στο μπαλκόνι του υπουργείου Εξωτερικών, παρακολουθεί χωρίς μάσκα την μνημόσυνη τελετή στο κενοτάφιο του Whitehall στο Λονδίνο. / Pool Photo via AP / Aaron Chown
Η Βασίλισσα Ελισάβετ στο μπαλκόνι του υπουργείου Εξωτερικών, παρακολουθεί χωρίς μάσκα την μνημόσυνη τελετή στο κενοτάφιο του Whitehall στο Λονδίνο.
βασίλισσα Ελισάβετ Η βασίλισσα Ελισάβετ παρακολουθεί με με την κυρία επί των τιμών Susan Rhodes, και η Καμίλα παρακολουθεί από το δίπλα μπαλκόνι μαζί με την Kate Middleton. / Pool Photo via AP / Aaron Chown
Η βασίλισσα Ελισάβετ παρακολουθεί με
με την κυρία επί των τιμών Susan Rhodes, και η Καμίλα παρακολουθεί από το δίπλα μπαλκόνι μαζί με την Kate Middleton.

H τελετή πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν επιβληθεί lockdown τεσσάρων εβδομάδων στην Αγγλία. Εκτός από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, μέτρα προστασίας έχουν επιβληθεί και στους τόπους λατρείας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε ορισμένους κλειστούς χώρους, όπως στα μέσα μεταφοράς, στα καταστήματα και τις εκκλησίες. Επιπλέον συνιστάται στους πολίτες να τη φορον και σε όποιον κλειστό χώρο δεν γίνεται να αποφύγουν τον συνωστισμό.

H βασίλισσα Ελισάβετ δέχθηκε αρνητικά σχόλια για την προηγούμενη εμφάνισή της χωρίς μάσκα

Τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν θεαθεί να φορούν τις μάσκες τους σε διάφορες εμφανίσεις τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δεχθεί αρνητική κριτική όταν δεν την φόρεσε σε επίσκεψή της στο εργαστήριο Defence Science and Technology στο Porton Down τον περασμένο μήνα. Το παλάτι είχε απαντήσει τότε ότι της επιτράπηκε να μην φορέσει μάσκα μετά από διαβούλευση με τους γιατρούς της.

«Εξειδικευμένες οδηγίες ζητήθηκαν από τον οικογενειακό γιατρό και σχετικές πλευρές και όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις ελήφθησαν, σε στενή συνεργασία με το Dstl» είχε πει τότε η εκπρόσωπος Τύπου του Buckingham τονίζοντας ότι και οι 48 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά την επίσκεψη της εκεί, μαζί με τον εγγονό της πρίγκιπα William.

Βασίλισσα Ελισάβετ Η εμφάνιση της βασίλισσας και του πρίγκιπα William χωρίς προστατευτικές μάσκες πριν από λίγο καιρό έγινε αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από τους πολίτες και τον βρετανικό Τύπο. / Pool via AP / Ben Stansall
Η εμφάνιση της βασίλισσας και του πρίγκιπα William χωρίς προστατευτικές μάσκες πριν από λίγο καιρό έγινε αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από τους πολίτες και τον βρετανικό Τύπο.

Στο κάστρο του Windsor θα γιορτάστει την 73η επέτειο του γάμου της

Τόσο ο πρίγκιπας William όσο και ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, δεν γλίτωσαν πάντως από τον Covid – 19. Ο δεύτερος είχε ανακοινώσει ότι βρέθηκε θετικός τον περασμένο Μάρτιο ενώ πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι και ο πρίγκιπας William είχε νοσήσει τον Απρίλιο, αλλά κράτησε την περιπέτεια της υγείας του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο 99χρονος σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος ταξίδεψαν μαζί στο κάστρο του Windsor για να περάσουν εκεί το δεύτερο lockdown της Αγγλίας. Αυτόν τον Νοέμβριο οι δυο τους συμπληρώνουν 73 χρόνια γάμου.