CELEBRITIES

Πρίγκιπας William- πρίγκιπας Harry: Η σχέση τους χάλασε πολύ πριν έρθει η Meghan Markle στη ζωή τους

Pool via AP, File Toby Melville

Πάνω που ησυχάσαμε από τις αποκαλύψεις του “Finding Freedom” που αφορά την απόφαση των πρίγκιπα Harry και Meghan Markle να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, έρχεται μια άλλη βιογραφία να ταράξει τα νερά. Στο βιβλίο “Battle of Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult” περιγράφονται οι σχέσεις και η ρήξη σε αυτές μεταξύ των δύο γιων του πρίγκιπα Καρόλου και της Diana. Σύμφωνα με αυτό ο πρίγκιπας Harry και ο πρίγκιπας William είχαν αρχίσει να νιώθουν το ρήγμα μεταξύ τους πολύ πριν η Meghan Markle μπει στη ζωή τους.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Robert Lacey, δεν είναι τυχαίος. Είναι ιστορικός και σύμβουλος των δημιουργών της σειράς του Netflix “The Crown“. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο βιβλιο του, το χάσμα που βιώνουν στη σχέση τους ο πρίγκιπας Harry και ο πρίγκιπας William ξεκίνησε από την παιδική τους ηλικία και τον πολυτάραχο γάμο των γονιών τους.

«Και τα δυο αδέρφια καταστράφηκαν από την ανατροφή τους, και οι δυο αντέδρασαν βρίσκοντας διαφορετικές λύσεις. Υπάρχει τόσος πόνος και τραύμα σε αυτή την ιστορία, που ξεκινά ακριβώς στην αρχή της», σημειώνει ο συγγραφέας. «Από τις ηλικίες 4 και 2 αντίστοιχα ο William και ο Harry μεγάλωσαν υπό την φροντίδα δύο γονιών που δεν μοιράζονταν το ίδιο κρεβάτι, που προτιμούσαν να μιλούν στον Τύπο παρά μεταξύ τους και που επίσης υιοθετούσαν μεταξύ τους συμπεριφορές συστηματικής απάτης» αναφέρει στο βιβλίο του.

Σύμφωνα με τον Lacey ο William ήταν αρχικά το «κακό παιδί» της οικογένειας και ο Harry το «ήσυχο». Μεγαλώνοντας οι προσωπικότητές τους άρχισαν να αλλάζουν. Ο πρίγκιπας William έγινε πιο στοχαστικός και σίγουρα εσωστρεφής και ο πρίγκιπας Harry έγινε ο ταραχοποιός.

«Μεγάλωσαν για να είναι κοντά και προστατευτικοί ένας με τον άλλο», αναφέρει. Όπως υποστηρίζει οι εντάσεις ξεκίνησαν καθώς ο William προετοιμαζόταν για τη θέση του μελλοντικού μονάρχη και ο Harry έμενε πίσω χωρίς να έχει τον δικό του ρόλο.Μάλιστα αναφέρεται σε ένα περιστατικό στο οποίο φαίνεται πώς οι δύο πρίγκιπες ήξεραν από μικροί την διαφορά θέσης τους.

«Ο Ken Wharfe, σωματοφύλακας της Diana και των δύο αγοριών στα τέλη των ’80s, θυμάται ένα περιστατικό από ένα ταξίδι της οικογένειας από το Λονδίνο στο Highgrove για το σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τη μνήμη του, ο πρίγκιπας Harry και ο πρίγκιπας William ξεκίνησαν έναν καυγά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου με τη νταντά τους μάταια να προσπαθεί να τους ηρεμήσει. “Θα γίνεις βασιλιάς μια μέρα” είπε στον William ο 4χρονος τότε Harry. “Εγώ δεν θα γίνω, οπότε μπορώ να κάνω ό,τι θέλω”, συμπλήρωσε», αναφέρει στο βιβλίο.

Όταν πλέον η Meghan Markle μπήκε στη ζωή του και ο πρίγκιπας William τον προειδοποίησε για το γρήγορο ρυθμό με τον οποίο προχωρούσε η σχέση τους, τα πράγματα εντάθηκαν ακόμα πιο πολύ.

«Θεμελιώδης σε όλο αυτό είναι η σύγκρουση αγάπης εναντίον καθήκοντος», εξηγεί ο συγγραφέας προειδοποιώντας πως αν δεν υπάρξει συμφιλίωση μεταξύ τους, τα αδέρφια είναι αντιμέτωπα με μία «πιθανή τραγωδία». Προς το παρόν ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry ζουν σε διαφορετικές ηπείρους. Ο πρώτος στην Ευρώπη, στην Αγγλία και στα καθήκοντά του ως μελλοντικός διάδοχος του θρόνου. Ο δεύτερος στις ΗΠΑ, την Καλιφόρνια, ετοιμάζοντας τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα στο πλευρό της συζύγου του Meghan Markle και του γιου τους Archie.

«Όλο αυτό συγκρίνεται με την παραίτηση του Εδουάρδου Η’ το 1936 και τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997. Είναι τέτοιας κλίμακας πρόκληση που δεν έχει επιλυθεί ακόμα», σημειώνει ο Lacey.